U bent hier: Home NLP Problemen oplossen Je eigen emoties sturen

Je eigen emoties sturen

Veel mensen zijn het zich niet bewust, maar hoe jij je voelt gedurende een dag bepaal je zelf. De meeste mensen denken dat precies het tegenovergestelde waar is. Ze denken dat wat ze meemaken gedurende de dag zal bepalen hoe ze zich zullen voelen. Dus als ze maar voortdurend leuke dingen meemaken krijgen ze voortdurend leuke gevoelens. Dat is de rede dat mensen zo gek zijn op entertainment als televisie, restaurants, feestjes en meer van dat soort dingen. Elke keer dat je zulke dingen meemaakt voelt het goed en dus krijg je ook de behoefte om steeds meer van dit soort dingen te doen.

leren je goed te voelen met NLP

Als je bijvoorbeeld kijkt naar het werk wat de meeste mensen doen, dan zijn de meeste mensen heel erg blij als het weer weekend is. Eindelijk tijd om zich weer goed te voelen en weer leuke dingen te gaan doen. Dat is gek, want werk is tenslotte voor veel mensen iets wat ze meer doen dan weekend hebben. Het is dus zaak dat je leert om je goede gevoelens onafhankelijk van de situatie waarin je bent te leren controleren. Dus of je nu op je werk bent, of in de auto, of thuis op de bank. Het is goed om te leren emoties te leren controleren van binnenuit. Met NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren) is dat precies wat je leert. Je leert namelijk om er voor te zorgen dat goede gevoelens vooral veroorzaakt worden door de dingen die jij van binnen in gedachten doet, de dingen die jezelf inbeeldt en de dingen die je voelt.

Als je even terugleest kun je zien dat er in de laatste zin precies 3 manieren worden genoemd om je eigen gevoel te controleren.  Namelijk de gedachtes die je denkt, de beelden die je jezelf inbeeldt en de gevoelens die je voelt.  De basis van NLP is dan ook om te leren meer grip te krijgen op deze zaken.  Je kunt simpelweg beginnen met leuke gedachtes te denken, mooie beelden van leuke dingen die je hebt meegemaakt in je op te halen en daardoor dus ook goede gevoelens te krijgen.

Je eigen emoties sturen

Omdat je eigen emoties sturen een belangrijk onderdeel is voor een leuk en gemakkelijk leven beginnen we hier als eerste mee. Veel mensen voelen zich eigenlijk al prima voordat ze beginnen met NLP te leren en denken dat ze met dit blok misschien niet meteen een raakvlak zullen hebben. Het mooie is dat bijna iedereen tijdens dit blok ontdekt dat ze veel beter waren in zich slecht voelen dan ze van te voren dachten.  Mensen ontdekken vaak negatieve emoties zoals: stress, onzekerheid, serieusheid of andere nare gevoelens. Gelijk in dit blok beginnen ze deze dingen te veranderen om in hun leven meer ontspanning, meer positieve gevoelens, meer zelfvertrouwen te creëren.

Het mooie van dit onderdeel is dat je goed voelen niet alleen gevolg heeft voor jezelf. Misschien was je het niet bewust maar goede gevoelens zijn besmettelijk.  Nadat je geleerd hebt om jezelf heel erg goed te voelen van binnen heeft dit in je communicatie direct effect op andere mensen. Mensen beginnen zich meer ontspannen te voelen als ze bij je zijn en zo krijg je direct al meer van ze gedaan. Dit komt natuurlijk van pas in relaties met vrienden, familie je partner en collega’s.

Je leert het geheim van onbewuste communicatie. Hoe kan het dat je met sommige mensen een klik hebt en met anderen juist helemaal niet? Hoe kun je deze klik zelf creëren zodat je met bijna iedereen je contact kunt verbeteren en een diepere band kunt krijgen met die mensen die belangrijk voor je zijn.

Nadat je dit blok gevolgd hebt ben je al werkelijk vaardig in het toepassen van alle technieken. Dat komt vooral omdat we tijdens het blok heel veel oefeningen doen waarin je de technieken rechtstreeks ervaart. Dat geeft je meteen het gevoel waar je naar op zoek bent, of dit nu zelfvertrouwen, vrolijkheid, motivatie of diepe ontspanning is.

Meer informatie over de NLP opleiding vind je op de website op de volgende link:
https://www.robin-stevens.nl/nlp-opleidingen/nlp-practitioner-opleiding/