U bent hier: Home NLP NLP Workshops Workshop: Overwin je spreekangst

Workshop: Overwin je spreekangst

Binnenkort maken we een nieuwe datum bekend!

Tijdens deze inspirerende dag leer je om je spreekangst te overwinnen, zelfverzekerd te presenteren en succesvol je boodschap over te brengen. 

Vind je voor een groep mensen spreken spannend? Is het voor jou moeilijk om je boodschap op een zelfverzekerde manier over te brengen? En wil je hier graag iets aan doen?

Angst voor spreken in het openbaar is een aangeleerde angst.

Je brein ervaart presenteren als een ‘gevaarlijke’ situatie. Misschien heb je een keer een negatieve ervaring gehad tijdens het spreken voor een groep. Het gevolg is spanning, vooraf en tijdens het spreken, waardoor je boodschap niet meer goed overkomt. Gelukkig is deze aangeleerde angst heel goed af te leren.

Tijdens de workshop Overwin je spreekangst leren we je hoe je ontspannen en vol zelfvertrouwen presenteert.

Aan de hand van eenvoudige maar krachtige technieken leer je stap voor stap verandering te brengen in hoe je omgaat met presentaties.

Of dit nu voor een groep onbekenden is of tijdens een één-op-één gesprek. Na het doen van de (NLP) technieken voel je je tijdens het presenteren ontspannen en helemaal jezelf. Je staat ontspannen voor de groep, hebt een rustige stem en vertelt op een heldere, vriendelijke manier je boodschap.

Hoe ziet het programma er uit?

 • Oude patronen: waarom jouw presentatie of gesprek niet zo gaat zoals je dat van te voren had bedacht
 • Gedachten: hoe het kan dat gedachten je beperken bij het geven van een goede presentatie
 • Grip op je gevoel: waar jij jouw bron van zelfvertrouwen kan vinden waardoor je jouw presentatie krachtiger neerzet
 • Voorbereiding: waarom voorbereiding van een presentatie zo belangrijk is en hoe je dat op de beste manier kan doen
 • Ontspannen presenteren: op welke manier je ervoor zorgt dat je 100% jezelf blijft tijdens je presentatie

Gedurende de dag leer je deze technieken op jezelf toepassen zodat je naar huis gaat met een set nieuwe vaardigheden.

Een training van zeer goed niveau
Afgelopen dinsdag heb ik deelgenomen aan de workshop Overwin je spreekangst. Vooraf was ik wat sceptisch, maar gaf het een kans. Diezelfde ochtend was ik al gelijk super enthousiast, de manier van uitleggen en de praktische tips zijn van een zeer goed niveau. Ik merkte dat vooral bij mezelf de acceptatie van bepaalde gevoelens mij zoveel rust geeft. Normaal was ik altijd bezig met symptoombestrijding, wat het duidelijk erger maakt. De kleine presentaties die ik voor onbekende mensen moest houden is normaal een hele stap uit mijn comfortzone. Maar door gelijk de praktische tips toe te passen merkte ik direct verschil en vooruitgang, waar ik heel blij mee ben! Ik wil jullie hartelijk bedanken voor het geven van deze workshop! Deze workshop is zeker zijn geld waard en ik ga zeker positieve reclame voor jullie maken.
Mandy, Leerdam

Wat gaan we niet doen?

De workshop Overwin je spreekangst leert je om je goed te voelen en alles wat hier niet aan bijdraagt hoef je niet te doen. Zo is er geen voorstelrondje, omdat de meeste mensen hier een hekel aan hebben.

Ook hoef je niet voor de groep te presenteren, als je dit niet wil. Het mooie aan deze workshop is dat bijna iedereen aan het eind van de dag het geleerde toch wil uitproberen. Je krijgt aan het einde van de dag hier vrijblijvend de mogelijkheid voor.

Kortom:

 • Leer krachtige (NLP) technieken die snel resultaat hebben
 • Aan het einde van de dag ga je met een nieuwe set vaardigheden weer naar huis
 • We oefenen in een veilige setting waarin je jezelf kan zijn
 • De hele dag begeleiding door Robin Stevens zelf
 • Je ontvangt een korte handleiding waarin alles wat je geleerd hebt stap voor stap uitgelegd wordt

Is dit wel iets voor mij?

 • Ja, als je last hebt van spreekangst of spreken voor (kleine) groepen
 • Ja, als je binnenkort een presentatie hebt en deze krachtig en zelfverzekerd wil neerzetten
 • Ja, als je sterker in je schoenen wil staan tijdens spreken
 • Ja, als jouw boodschap niet goed overkomt en je dit wil veranderen
 • Ja, als rust en zelfverzekerdheid nu in jouw presenteren ontbreken

Locatie in het midden van Nederland

De workshop wordt gegeven in Nijkerk, in Brasserie Kade 10. Deze locatie ligt heel centraal en is goed te bereiken. Het adres is Westkadijk 10 in Nijkerk. Parkeren kan gratis voor en achter het pand. De locatie is ook goed bereikbaar met de trein en het is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP-opleidingen, workshops en korte retraites voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven waarbij onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, communicatie en spreken in het openbaar centraal staan.

Robin publiceerde in 2017 zijn eerste boek: De kracht van NLP, wat binnen twee weken in de bestsellertop 100 van Managementboek.nl stond. De twee wekelijkse columns van Robin, worden door meer dan 55.000 mensen gelezen.

Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media.

Dit had ik nooit verwacht!
Ik ben zeer enthousiast over de training Overwin je spreekangst van Robin Stevens! Wat ik erg plezierig en belangrijk vond, was dat je steeds een stapje verder komt, zonder dat je uit je comfortzone treedt. Je leert met behulp van technieken je spreekblokkade op te heffen, zodat je zelfverzekerder voor een groep(je) spreekt. Ik had nooit verwacht dat iedereen aan het einde van de dag voor de groep een verhaal zou kunnen vertellen zonder voorbereiding! Echt geweldig dat je met een aantal handreikingen zo ver kunt komen. Ik kan dan ook niet wachten om de technieken in de praktijk toe te gaan passen. Deze training is een echte aanrader als je in groepsverband zelfverzekerd willen leren spreken! Bedankt Robin! – Bart
Bart, Zwolle

Datum en tarief

249,- euro (vrijgesteld van BTW)

Inclusief koffie, thee, fruit en zoetigheden. Inclusief hand-out en oefenmateriaal.

Aanmelden

Meld je aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden voor overwin je spreekangst

 • Factuuradres

  (Indien afwijkend van bovenstaand adres)