U bent hier: Home NLP ervaringen

NLP ervaringen

 • Wat een leuke en inspirerende dag was het afgelopen zaterdag.

  Ik had je boek al een half jaar in huis en gelezen maar door de workshop begrijp ik nog beter waar het om draait. Ik denk Robin, dat je een inspiratie bron bent voor velen en zoals je in je boek hebt geschreven zou inderdaad iedereen eens een jaartje NLP moeten beoefenen.

  Ik stapte na afloop echt met een goed gevoel en een flinke energie boost de auto in om vervolgens nog 200 km naar huis te rijden.  Het was de moeite waard!

  Ik hoop in de toekomst nog eens vaker een workshop/ training bij je te kunnen volgen.

  En last but not least: de catering was voortreffelijk!
  Yvonne - De Kracht van NLP

 • Het was weer een heerlijke ontspannen dag waarin ik, voor mij bekende wijze van NLP te gebruiken, toch weer fijn was om het op te frissen door te komen.

  Het luisteren en kijkend naar de houding en lichaamstaal van Robin maakt het een hele leuke dag, waarin hij echt een hele goede spreker is.

  Wat ook ontzettend knap is dat hij een volle zaal in beweging krijgt en de aandacht ook houd bij de onderwerpen die Robin wil vertellen. En de mensen aandachtig luisteren!

  Ik ben heel blij dat ik ooit de keuze hebt gemaakt om de opleidingen NLP practitioner en Master te volgen en ook af en toe een losse workshop volg,  gewoon om bij te blijven en te gebruiken daar waar ik het nodig heb.

  De kracht van de stilte, waar Robin het zaterdag over had wil ik ook volgen en ik zie wel wanneer deze weer wordt gegeven.

  De catering was super geregeld, alle waardering voor hen die dit hebben verzorgd.

  Kortom het was een hele fijne dag, tot een volgende keer.

   
  Carola - De Kracht van NLP

 • Heel graag wil ik deze ervaring met jullie delen: Wat heb ik genoten van deze dag!

  Even helemaal terug kunnen gaan naar mijn essentie, het voelde als thuiskomen en ook gehoord en gezien worden. Alle ballast uit mijn hoofd verdween en ik kon weer kontakt maken met mezelf. De heldere en duidelijke uitleg (met humor en ontspanning) van Robin maakte dat ik weer helemaal terug kon gaan naar mijn eigen Hoofdweg... Werd zo blij van deze handvaten die mij deze dag werden aangereikt. En onderweg naar huis..........kreeg ik autopech.......... Heel gelukkig strande ik bij een tankstation waar ik koffie kreeg aangeboden. En de ANWB, waar ik pas lid van was geworden omdat mijn intuïtie mij dat gezegd had, zorgde ervoor dat ik met auto en al thuis gebracht werd. Maar het mooiste van alles was..................Mijn man zijn opmerking de volgende dag: Je kwam stralend thuis!!

  Ook nu als ik weer neig naar denken in onmogelijkheden en wat ik niet wil, pak ik mijn aantekenboekje van deze dag en krijg meteen weer een hele andere mindset......denken in mogelijkheden en dan kom ik in beweging!! 1 tip wil ik nog wel geven: Robin vertelde pas aan het eind van de dag over de mensen met de oranje linten die de training al hadden gevolgd, ik had het fijn gevonden als ik dit aan het begin van de dag had gehoord, dan had ik in de pauzes zeker even gebruik gemaakt om met deze mensen te spreken.

  Liza, Robin en medewerkers: Hartelijk dank voor deze fantastische dag!
  Janny - De Kracht van NLP

 • Wat de opleiding betreft ben ik heel erg blij verrast en positief. Van tevoren was me al verteld dat je er anders vandaan komt en dat je er “meteen mee aan de slag gaat”.Nou, ik kan je zeggen dat dit inderdaad het geval is. Óveral om me heen hoor ik, voel ik, zie ik, ruik ik, proef ik de mooie kansen, de energie en de kracht van wat we hebben mogen leren, voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Zonder op de inhoud in te gaan (een van de sterke kanten van de training!) ben ik volop bezig met het toepassen van wat ik geleerd en ervaren heb.
  Mirjam - NLP Practitioner opleiding

 • Omdat ik in het verleden een introductiecursus NLP heb gevolgd, ben ik al wat langer met NLP bekend. Ik ben met NLP in aanraking gekomen via een paar mensen om mij heen, zij raadden het me aan omdat ik toen al bewust bezig was met de invloed van gedachtes op ons gevoel. Via de nieuwsbrieven van Robin ben ik bij jullie terechtgekomen en ben heel blij dat ik de opleiding bij jullie heb kunnen doen. Wat me vooral aansprak was de menselijke, praktische kant van de opleiding en van Robin, heel veel van zijn verhalen en voorbeelden sluiten aan bij het dagelijks leven, waardoor het meteen aanspreekt. Dus geen tsjakka-gedoe dat je een of ander supermens moet worden, maar gewoon menselijk, we kunnen nog gewoon een normaal leven leiden maar dan wel met technieken om om te gaan met onze gedachtes en gevoelens. Met een beetje meer bewustzijn dus. Robin vertelt hele boeiende verhalen met een duidelijke boodschap waardoor ik de week in een soort trance heb meegemaakt en zoveel heb geleerd! Het meest interessante onderwerp vond ik de taalpatronen, zo van: hoe praten mensen tegen zichzelf? En wat is daar de invloed van. Het mooie was dat dit een bevestiging was van mijn eerdere gevoel; dat we door middel van onze gedachtes invloed kunnen uitoefenen op ons gevoel. We hebben dus gewoon controle. Er zijn zoveel mensen die zich enorm laten leiden door het gevoel, terwijl je gevoel vaak een resultaat is van allerlei ontwikkelingen, zoals je jeugd en alle dingen die we daarna meemaken. Soms kan dit leiden tot verkeerde verbindingen in ons hoofd en dus ook onnodige, nare gevoelens. Ik merk zoveel meer rust in mijzelf, ik hoef niet alles goed te doen, het zal me wat. Ook heb ik mijn zoon kunnen helpen met het omgaan met faalangst en wat andere uitdagingen met vooral het besef, we kunnen het niet veranderen maar wel veranderen hoe we ons erover voelen. Dus we kunnen er wel een heel negatief verhaal van maken en naar allerlei oorzaken op zoek gaan, maar wat we uiteindelijk willen is ons goed voelen. Dus als we dat met NLP technieken meteen kunnen bereiken, waarom dan dat hele gedoe tussendoor? Ik kan dit echt aan iedereen aanraden, tenminste aan iedereen die ervoor openstaat om zichzelf te ontwikkelen. Ik denk zeker ook dat het heel goed zou zijn voor middelbare scholieren om beter met gevoelens om te leren gaan. Ik ben inmiddels begonnen met het oefenen van de technieken op mensen om mij heen en zie uit naar de Master om mezelf hier nog verder in te ontwikkelen. Bedankt!
  Erik - NLP Practitioner opleiding

 • De combinatie van beide workshops was voor mij precies de training waar ik naar op zoek was. Het ging hier juist niet alleen over het presenteren en presenteertechnieken op zich. Juist het deel over het zo optimaal mogelijk organiseren van de innerlijke toestand zodat je het beste uit de verf kan komen tijdens een presentatie, was een belangrijk onderdeel van deze workshops. Ik denk zelf dat dit hét fundament is om écht te kunnen floreren tijdens een presentatie. Ook de op maat gegeven feedback n.a.v. mijn presentatie vind ik enorm waardevol. Bedankt Robin!
  Ben - Overwin je spreekangst en Overtuigend Presenteren

 • Ik was geïnteresseerd in de NLP Practitioner opleiding omdat ik sterker en krachtiger in mijn functie wilde zijn. Ik werk als HR-adviseur in een bedrijf en merkte dat ik soms onzeker was en dat mijn kwaliteiten niet lekker uit de verf kwamen. Maar omdat ik hier al lang tegenaan liep en al verschillende dingen had geprobeerd, twijfelde ik of het wel echt zou werken. Gelukkig heb ik toch doorgezet en ben ik de NLP opleiding bij Robin gaan doen. En ik kan het bijna niet beschrijven, maar wat een positieve ervaring! Al tijdens de trainingsweek merkte ik zo’n enorm verschil! Ik kwam erachter dat ik mezelf al die tijd dingen heb aangepraat, waar ik in bleef hangen en mezelf blokkeerde. Maar met NLP was dat opeens allemaal anders. Ook mijn man merkte het op en vind me enorm positief. De communicatie is beter, ook met de kinderen, alsof ik veel meer controle heb over het gesprek. Ik bedenk vaak van te voren wat ik wil bereiken en laat me minder beïnvloeden door de ander. Dit is heel handig, zeker op mijn werk. Ik voel me gewoon niet meer onzeker, terwijl ik dat voor de NLP opleiding heel vaak had en bijvoorbeeld geen gesprekken aan durfde te gaan. Nu durf ik dat wel en voel ik me zoveel krachtiger en zichtbaarder. De training zelf vond ik vanaf het eerste moment heel boeiend, alles sprak me aan en voelde heel laagdrempelig. Ik kon gewoon mezelf zijn en ook fouten maken mocht gewoon. Dat voelde heel fijn. Ik ga de komende tijd lekker met mijn nieuwe technieken aan de slag en ze inzetten in mijn functie en daarna ga ik graag verder met de NLP Master Practitioner opleiding. Ik zie er nu al naar uit!


  Saida - NLP Practitioner opleiding

 • Ik heb afgelopen dinsdag - 6 februari,  eendaagse training gehad. Ik ben nog NOOIT in situatie geweest dat iemand me zo simpel , duidelijk had verteld , wat en hoe doe je het precies als je voor de groep staat. En met manier hoe dat werd verteld ( ik bedoel complete menselijke kant - als ik dat zo kan noemen), word ik helemaal stil. Ooit heb ik voor mij zelf term "kracht van zacht" bedacht. Ik ben redelijk gevoelig en dan is dat wat voor mij het beste werkt. In die zin ben ik absoluut op juiste plek geweest. Ik begrijp dat ik niet ineens helemaal vrij voor de groep kan staan maar deze instructies zijn waardevolle houvast om dat wel te bereiken.
  Vanda - Overwin je spreekangst

 • Op dit moment ben ik samen met mijn mannetje aan het reizen door Australië en ik heb zo de behoefte om jou te laten weten hoe dankbaar ik ben dat jij op mijn pad bent gekomen. Had voordat ik aan de cursus begon gehoopt op wat verandering maar dat het zoveel zou doen had ik nooit verwacht en zelfs niet durven dromen. Ik ben zo gelukkig. Zo gelukkig als ik me afgelopen half jaar voel heb ik me nog nooit gevoeld. Ik voel me compleet, positief en sterker dan ooit. Zelfs de negatieve gedachtes of de angsten zijn ok omdat ik er nu op zo’n andere manier mee omga als vroeger. Ik voel me na 36 jaar echt herboren. Nogmaals bedankt voor de helpende hand, en de handvatten. Thanx Robin
  Rick - NLP Practitioner opleiding

 • Het was een geweldige dag!! Ik heb heel veel geleerd en kan bijna niet wachten om te gaan oefenen! Wat ik heel bijzonder vond is dat ik me na deze lange intensieve training totaal niet moe voelde. Waarschijnlijk omdat Robin de theorie rijkelijk omlijstte met voorbeelden vol humor.

  Ik heb na de laatste oefening trouwens gemerkt dat ik 's avonds thuis inderdaad de hele tijd zat te glimlachen. Wat een fijn gevoel! Naast al dat "geestelijke" voer, zijn we ook verwend met een fantastische lunch en ander lekkers!

  Ik wil deze dag dan ook graag nog eens samen doen met mijn man en kinderen! Ik gun het ze zo dat ze deze "skills for life" leren!!! Het leven wordt er een stuk leuker en lichter van!!
  Sandra - NLP Practitioner in één dag

 • Het was een zeer leerzame en leuke dag. Ik ben echt blij dat ik bij deze workshop/training ben geweest. Robin vertelt met veel passie verhalen op humorvolle wijze en legt dan de NLP technieken uit op een hele, duidelijke manier. Ik heb ook het gevoel dat ik hier mee aan de slag kan en wil de technieken om me (nog) beter te gaan voelen graag gaan toepassen.

   
  Carlos - NLP Practitioner in één dag

 • Dank voor de luchtige en vrolijke dag. Ik wil vooral achterlaten dat ik inderdaad de vorm van vandaag heel prettig vond. Vrolijk , blij en luchtig. Dat is wat ik begreep ook het effect wat NLP op je zou moeten hebben. Dus breng het ook luchtig! Heerlijk. Het leven wordt een stuk makkelijker op deze manier.
  Sandra - NLP Practitioner in één dag

 • Robin geeft op een ontspannen en humorvolle wijze trainingen NLP. Gek, hoe ik na één oefening al op de trainingsdag verschil merkte in hoe ik tegen bepaalde herinneringen aankijk. De negatieve emoties zijn weg. En dat terwijl sommige gedachten al meer dan 10 jaar oud waren! De training van Robin is life-changing!
  Monica - NLP Practitioner in één dag

 • En dat brengt me er toe,dat ik je nog even nadrukkelijk wil bedanken voor de manier waarop je de NLP Practitioner opleiding hebt gegeven.

  Nu ik er na ruim twee weken op terugkijk, besef ik hoeveel ik van je geleerd heb, niet zozeer in theoretische -,maar vooral in daadwerkelijke praktische zin.

  Jij hebt schijnbaar moeiteloos een 7 daagse tour de force volbracht. Zonder één enkele hapering en steeds op een aanstekelijke goedlachse wijze gaf je letterlijk al vertellend aanschouwelijk gestalte aan de leerstof. Duidelijk-beeldend-verhalend en acterend. Je introduceerde ieder facet van de stof heel concreet; maakte elk thema inzichtelijk door het te demonstreren en liet ons  meteen het aangebodene in de praktijk brengen, door het te oefenen; waarna ons voldoende gelegenheid werd gegeven om gerezen vragen of problemen te bespreken.

  Veel van die week komt op een heldere en bruikbare manier terug, vergezeld van een moeiteloos werkzaam motief om alles te blijven toepassen en uit te diepen.

  Al met al heb je me, heb je ons, in het bezit gesteld van een vrolijke positieve wetenschap; van een praktisch repertoire aan vaardigheden en probleemoplossers.

  Jouw cursus behoort tot het beste dat me dit jaar is overkomen.
  Hans - NLP Practitioner opleiding

 • Voordat ik de opleiding ging doen was ik bang dat NLP misschien te zweverig zou zijn voor mij. Omdat het wetenschappelijk niet bewezen is, twijfelde ik of ik het wel moest doen. Maar ik ben me toch gaan verdiepen, ben heel veel websites gaan lezen en ik kwam erachter dat je overal NLP terugziet, bijvoorbeeld reclame maar ook de manier waarop we met elkaar communiceren. Ik vind mensen heel interessant en omdat ik in de HR zit, was ik niet geïnteresseerd in de té commerciële kant en ook niet de meest spirituele kant, maar precies daar middenin, de praktische aanpak, je goed voelen en de mogelijkheid om met NLP mensen gaan coachen. En dat vond ik bij Robin.

  Op zondag, voor de start van de opleiding, vond ik het wel ineens heel spannend, ik wist natuurlijk niet waar ik terecht kwam, welke andere mensen er zouden deelnemen en hoe de dagen zouden verlopen. Het is gewoon even een week iets heel anders doen dan je normale routine. Je routine wordt echt even doorbroken en dat kan best wel spannend zijn. Maar al vanaf dag één vond ik het heel fijn, heel interessant en ik merkte dat ik steeds relaxter werd. Het was precies datgene wat bij me paste. De verhalen van Robin vond ik heel boeiend en de afwisseling tussen oefenen en luisteren vond ik heel fijn. Tot aan het einde van de week zat ik op het puntje op mijn stoel! Het gezelschap was enorm gemêleerd en stuk voor stuk hele interessante mensen. Dat maakte de dagen ook ontzettend boeiend en leuk. Wat ik niet had verwacht is dat ik me na de opleiding zo enorm rustig zou voelen. Bijvoorbeeld op mijn werk, soms word ik meegesleurd in een gesprek en in plaats van dat dat nu onbewust gebeurt, ben ik me daar na de training van bewust. Dan neem ik even een moment voor mezelf, ga even naar buiten of neem een kopje thee, en haal mezelf er dan weer even uit. Dat had ik voor de training niet.

  Verder formuleer ik mijn mails op basis van NLP en ik herken het nu ook als andere collega’s het doen! Dat is wel heel grappig en daar kan ik goed mee oefenen. Ook in gesprekken oefen ik er veel mee. Ook merk ik privé dat ik rustiger ben en opener, ik neem alles niet zo serieus. Dat creëert een soort, ik weet niet hoe je het noemt, waar ik normaal heel erg druk ben met zorgen maken denk ik nu, ach het loopt wel los, laat ik het maar wat minder serieus nemen. En dan kom ik erachter wat ontzettend vermoeiend al die zorgen zijn geweest! Het is allemaal wat minder zwaar. Ik raad deze training aan diegene aan die in het dagelijks leven een beetje vastloopt maar niet kan duiden waarom. Dat je het gevoel hebt dat je geen grip hebt op wat er gebeurt. Het is een hele mooie mix, een mooie combinatie, het is niet té spiritueel, het is niet té commercieel, maar geeft je precies de nodige handvatten.
  Simona - NLP Practitioner opleiding

 • Wil mijn ervaring graag met je delen, vanwege de impact die het volgen van deze workshop op me had: Een heel speciaal moment op het einde van de dag was dat ik tijdens de 'meditatie-oefening' een moment ervaarde van volledige acceptatie van mijn ‘zijn’. Een moment van onvoorwaardelijke liefde voor mijn ‘kern’, als een soort warme omhelzing. Dit klinkt misschien heel vaag, maar het voelde als thuiskomen, werkelijke rust. Een gevoel dat ik me niet meer kan herinneren en waar ik zo naar verlang. Helaas pakt de sleur van alledag mij daarna weer heel snel op, maar er is een ‘zaadje gepland’.
  Lindy - de Kracht van Stilte

 • De training was voor mij een beetje als thuiskomen; alles viel op zijn plek. Dit heb ik niet zo ervaren bij een eerder gevolgde NLP-dag, dat is formeler. Robin gaf veel van zichzelf. Eigenlijk kwam alles waar ik al de laatste jaren mee bezig ben aan de orde. Tolle, Geurts, Lao Tzi (Tao) mindfulness.  Ik ben een uitgesproken lezer, trouwens minder een doener. Robin heeft mij gemotiveerd om regelmatiger te mediteren en weer  bewuster om te gaan met problemen en emoties, of liever gezegd ze te laten wat ze zijn.. Het was een heerlijke dag.
  Noortje - de Kracht van Stilte

 • Gisteren was ik één van de drie sprekers tijdens een belangrijke presentatie. Ik merkte ‘s middags dat ik ineens een spanning in mijn lijf ervoer en heb toen de omdraaitechniek toegepast. Ik heb tijdens de workshops heel relaxed mijn verhaal kunnen vertellen, ik was volledig mezelf. Dit heeft mij zo’n heerlijk gevoel gegeven wat ik vast ook uitgestraald heb. Van verschillende mensen heb ik complimenten ontvangen over de manier waarop ik sprak, één had het over verborgen woordvoerder talenten een ander zei dat het dankzij mijn bijdrage geen ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’ workshop was. Ik ben blij dat ik de basis van NLP bezit en dat ik hier lekker mee kan oefenen. Dank jullie wel!
  Monique - Overwin je spreekangst

 • Zeven dagen ondergedompeld worden in de wereld van NLP is het beste cadeau dat je jezelf kunt geven.  Je wordt je bewust worden van je eigen gevoelens, je verbale en non-verbale communicatie en je opgebouwde patronen. Door NLP technieken leer je deze omzetten in positieve gevoelens, gedachten en communicatie, waardoor je direct resultaat merkt. Robin weet je op intrigerende wijze 7 dagen lang te inspireren. Hij zet je aan het werk om terug te gaan naar de kern van jouw eigen ik, naar wie je echt bent. Iedere dag merk je dat je meer energie krijgt door de vrijheid die je voelt terugkomen. Je neemt weer de regie over je eigen leven in eigen handen. De impact is groot, maar alleen maar positief te noemen en na de opleiding werkt NLP lekker door in zowel je privé als professionele omgeving. 100% een aanrader!
  Fleur - NLP Practitioner opleiding

 • De training van Robin Stevens was een ware beleving. Gedurende 7 dagen zijn wij volledig ondergedompeld in de wereld van NLP waarbij Robin je op een magische wijze meeneemt op reis naar een betere communicatie met jezelf, met anderen en waarbij je leert een expert te worden in "jezelf goed voelen". De training is inmiddels een maand geleden en er is geen dag voorbij gegaan zonder ermee bezig te zijn en gebruik te maken van de technieken die je worden aangereikt.

   
  David - NLP Practitioner opleiding

 • Wat heb ik van deze training genoten. Veel gelachen en geleerd. Eenvoudige oefeningen met direct voelbaar resultaat.
  Eigenlijk is het zo simpel, met dank aan Robin 🙂
  Edith
  Edith - NLP Practitioner opleiding

 • Echt wat een super super gevoel heeft deze training mij gebracht.

  De training werd door Robin op een inspirerende, motiverende en vooral ontspannen manier gebracht.

  Er was geen moment waarop ik een gedachte had van: “laat hij nu maar even zijn mond houden” . De dagen vlogen om en voordat ik het wist was het voorbij. “Beetje jammer”, ik bedoel, het hadden wel meer dagen van mij mogen zijn.

  Inzicht vergroot en door diverse aangereikte methodes door Robin, zoals de TOTE methode (model) is er meer ruimte in mijn ZIJN gekomen.

  De strategieën ben ik aan het ontdekken wat ook weer meer mogelijkheden geeft om daar wat mee te doen.

  Vandaag, 11 juni 2014, heb ik op verzoek van mijn leidinggevende, een toelichting gegeven over mijn ervaring en beleving tijdens deze training, aan mijn collega’s.

  De reactie van hen was positief en zij stonden open voor de informatie en dat wil heel wat zeggen, want mijn ervaring met deze collega’s is dat zij soms heel gesloten op nieuwe informatie reageren.

  Ik geef in het dagelijkse leven ondersteuning aan mensen die vast zitten in bepaalde patronen etc. en wat ik heb geleerd tijdens de N.L.P. training kan ik hierbij heel goed gebruiken. Met resultaat dat het een snellere en effectiever manier is om mensen voort te helpen.

  In combinatie met al wat ik al had geleerd en aan inzichten heb verkregen is de training een mooi cadeau als toegevoegde waarde in zijn totaliteit.

  Ook heb ik ervaren dat de N.L.P. technieken vraagt om meer informatie. En ik wil de komende tijd dan ook graag gebruik maken van het aanbod om diverse workshops te volgen.

  De accommodatie was ook super, mijn complimenten voor hen op Kade 10. Die mij de mogelijkheid hebben gegeven om gebruik te maken van een aparte “rust” ruimte en met dank aan Robin dat hij dit voor mij heeft geregeld.

   

  Ik vind het een aanrader voor een ieder die met een goed gevoel door het leven wil gaan, om een N.L.P. training te gaan volgen.
  Carola - NLP Practitioner opleiding

 • De Master Practititoner was voor mij een prachtige aanvulling op wat ik eerder in de trainingen van Robin had geleerd. Daar waar de Practitioner zich vooral richt op het aanleren van technieken en het doorgronden van taalpatronen, gaat de Master Practitioner veel meer over het vrij en creatief toepassen van de technieken en inzichten. Het gaf me zelfvertrouwen om te ervaren hoe makkelijk het toepassen van NLP wordt, als je geleerde inzichten van binnenuit boven laat komen en ze op je gevoel gaat gebruiken. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek en het wordt steeds eenvoudiger om je goed en positief te voelen en om je eigen strategieën te doorzien en te wijzigen in constructieve patronen.

  De dagen met de verschillende gasttrainers waren zeer boeiend en een echte aanvulling op de dagen met Robin. Hoe kun je je stem gebruiken om meer te bereiken? Hoe kom je in contact met je creativiteit en je intuïtie? Hoe geef je expressie aan je gevoelens en aan wat je wilt? En hoe krijg je meer controle op wat je voelt door middel van je adem? Allemaal boeiende thema's om nog meer grip te krijgen op alle processen in mijn lijf en in mijn brein, zodat ik me steeds sterker, ontspannen en vol zelfvertrouwen voel en met steeds meer plezier en enthousiasme mijn leven kan leiden en het pad kan volgen dat bij mij past.

  Dank je, Robin, voor deze inspirerende week en weekend. Ondertussen heb ik alle trainingen gevolgd die je op dit moment geeft. Ik laat me graag verrassen door je nieuwe plannen!

  Met hartelijke groet!

  Fief
  Fief - NLP Master Practitioner opleiding

 • Het is wel duidelijk hoe Robin door Bandler is geïnspireerd! Ik vind het boek als handleiding, maar vooral als inspiratiebron en als ‘experimenteer-grondslag’ echt hartstikke nuttig.

  Ik ben al begonnen om alle 35 autistische jongeren die ik dagelijks om me heen heb, uit te vragen over hoe hun overprikkeldheid in hun individuele geval werkt. Overprikkeldheid blokkeert ze namelijk het meest. Ik hoop zo een beter aanknopingspunt te hebben om bij hen met hypnose aan de slag te kunnen. Eén autistische jongen met angst aanvallen die niet meer naar school durfde, heb ik in ieder geval weer aan de gang. Zonder angst naar school! GGZ was al maanden met hem bezig zonder enig resultaat. Ouders schrokken zich gek toen hun kind na 3 sessies zei dat ie de volgende dag weer naar school zou gaan. Dus heb ik moeder daarna ook nog maar even wat extra vertrouwen ‘ingesproken’. Zij blij, kind blij, school blij en ik dus ook!

  Ik heb mooie dingen bij jullie geleerd 🙂
  Sonja - NLP Master Practitioner opleiding

 • Lieve Robin,

  afgelopen zondag was super! Nooit eerder heb ik mij een hele dag bewust zo goed gevoeld.
  Wat een heerlijke dag 🙂

  Ik heb nu een weekje vakantie, het wordt heerlijk herfstweer, ik denk dat ik veel naar buiten ga 🙂
  Ook als het regent doe je buiten meer vitamine D op dan binnen, toch??

  Fijn weekend,
  Groetjes,
  Sylvia - NLP bij Angst en Onzekerheid

 • Hoi Robin,

  Nog even een reactie over afgelopen zaterdag. Alleen maar gehoord hebbende van NLP heeft zaterdag mij veel gebracht. Dat je je geluk en je succes zelf kunt bepalen was mij al langer duidelijk. Maar de manier waarop en de weg ernaar toe is niet altijd duidelijk. NLP technieken helpen hierin heel goed. Dit is mij tijdens jouw workshop wel helder geworden. Op dit moment ervaar ik een grote mate van enthousiasme om hier verder mee te gaan, meer van willen weten.   Ik wil je erg bedanken voor deze dag, en je veel succes wensen met opleidingen.

   
  Jan - NLP Practitioner in één dag

 • Ik vond het een geweldige ervaring en ik heb me ook al aangemeld voor de practitioner opleiding in februari, ik wil er dolgraag mee verder gaan. Het zal me zeker helpen om alles vanuit een positief opzicht te gaan bekijken en mezelf te worden. Deze workshop heeft al geholpen om beter met mijn gevoelens om te gaan, deze om te buigen naar een beter gevoel.

  Groetjes,
  Astrid
  Astrid - NLP Practitioner in één dag

 • Hoi Robin,

  Een late reactie op de workshop NLP-practioner in één dag, heel leerzaam, heel boeiend, prettig gebracht en heel goed verzorgd. Wat mij weer duidelijker is geworden is dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van mijn leven en dat ik door deze dag daar weer meer tools voor in handen heb gekregen. Hartelijk dank daarvoor.

   
  Annelien - NLP Practitioner in één dag

 • Ik vond het een zeer leerzame dag. Doordat je geadviseerd werd te focussen op het(NA) DOEN in plaats van het BEGRIJPEN en noteren ging het leerproces sneller en pikte je de NLP-methode sneller op.
  Wat ik ervan opgestoken heb heeft nu al zijn vruchten afgeworpen in mijn psychologiepraktijk : NLP is goed toe te passen bij cliënten met fobische klachten, stoornissen op het vlak van het empathische vermogen (ASS problematiek) , relatietherapie, depressieve cliënten en bij cliënten die veel rationaliseren en niet bij hun gevoel kunnen komen.
  Robin heeft een eigen simpele manier van uitleggen ontwikkeld waardoor je snel dingen begrijpt en geboeid blijft luisteren. Deze vaardigheid probeer ik, al doende ook te verkrijgen en toe te passen tijdens de gesprekken met mijn cliënten.
  En tenslotte: zelf heb ik er ook baat bij: het helpt mij sneller te ontspannen ook tijdens mijn werk. En daardoor houd ik aan het eind van de dag meer energie over! Eigenlijk zou er nog zo’n dag moeten komen met nog meer andere technieken. Een soort follow up dus?! Robin?
  Hilde - NLP Practitioner in één dag

 • Wat heb ik n fijne dag gehad! Bedankt daarvoor. Ik ben erg blij dat ik je rapport heb opgevraagd en dat ik je heb leren kennen als een persoon die rust en t goede gevoel t in de mens naar boven brengt. Zoals ik in de zwaluwhoeve al zei, het heeft veel teweeggebracht en dat is nog steeds het geval. Ik heb de dag in n soort trance beleefd. Heerlijk om bij jezelf een negatief gevoel om te draaien naar een positief gevoel. Ik merk dat ik de zaken beter kan handelen. Alhoewel het af en toe niet mee valt. Gisteren heb ik het weer ervaren op mn werk. Op zich kan het goede gevoel wel vast houden. Maar dan krijg je te maken met een collega die achterbaks gedrag vertoont. We hebben een grote advertentie in de volkskrant geplaatst. Dat heeft heel veel tijd, energie en inspanning gekost. Dat is gelukt! Goed gevoel, totdat ik zondag de krant lees en zie dat er stukken tekst zijn weggevallen. Daar heb ik geen invloed op gehad, maar het moet wel opgelost worden, ook geen probleem. Maar dan gaat vervolgens mn collega (hoofd marketing) met de advertentie naar College van Bestuur en zegt: Kijk dit gebeurt er als ik me er niet mee bemoei. Ik hoor dit van hoofd P&O. Hij hoeft zich er niet mee te bemoeien wat het zijn zijn zaken niet. Krijg geen kans om t uit te leggen, voel me omdat moment gekwetst, dat raakt mij. Maar ik wil t ook kunnen handelen en professioneel mee om kunnen gaan. Ga t vandaag bespreekbaar maken en zorgen dat het goede gevoel in mij blijft. Dan komt t vast goed. Door het naar je te mailen, komt t goede gevoel weer naar boven. Ik hoop je nog n keer te spreken, want ik vond t erg jammer dat ik weg moest, het was heerlijk om de dag in Nijkerk door te brengen.

  Hartelijke groet, Jantine
  Jantine - NLP Practitioner in één dag

 • Ik wil graag mijn reactie geven op de workshop die ik bij Robin Stevens heb gevolgd.
  Ik vond het een zeer leerzame en boeiende dag. Robin geeft heel prettig les, helder, duidelijk en in een fijn tempo.. De afwisseling van het uitleggen van en oefenen met bepaalde stof en vond ik erg plezierig.
  Hartelijke groeten,
  Ina - NLP Practitioner in één dag

 • Hoi Robin,

  Woensdag ben ik bij je geweest samen met jans en ramon.
  Ik ben toen ik bij je weg reed natuurlijk weer de verkeerde kant de snelweg opgegaan ( jaja ik heb een heel goed richtings gevoel!)
  Maar nadat ik eenmaal gedraaid was en richting Hengelo reed voelde ik me goed… tot ik natuurlijk steeds dichter bij Hengelo kwam.
  (Ik reed richting school en moest die beruchte presentatie doen.)
  Mijn buik werd wel steeds warmer maar in mijn hoofd was ik er niet mee bezig. Eenmaal op school was ik niet meer zenuwachtig. Toen ik de presentatie deed werd ik wel zenuwachtig, maar bracht het voor mijn gevoel al tot een heel goed eind. Ik was nu niet zenuwachtig voor mijn blozen maar meer omdat ik voor het eerst weer voor een groep stond. Ik heb nu al zin in de volgende presentatie.

  Ik ben telkens de opdrachten aan het oefenen (als de situatie er naar is) maar is het mogelijk dat ik deze in uitleg nog is mag ontvangen?
  Het oefenen gaat opzich goed maar weet niet of ik de oefeningen helemaal goed doe.

  Nogmaals Heel erg bedankt voor alles,

  Groetjes
  Loes - NLP Practitioner in één dag

 • Het is al weer een paar weken geleden dat ik  op 26maart de workshop heb gedaan. Ik heb erg genoten van die dag,lekker ontspannend en leerzaam,dak je wel.Ik ben vanaf die dag elke dag s,morgens gaan douchen ,met elkedag tezeggen dat ik geniet van het moment en dat ik een fijne dag mag hebben. Op de dag zelf  was ik zo ontspannen dat ik zelfs bijna tot geen last van mijn rug had.Ik heb nu nog steeds last van mijn onderrug het gevoel geef ik donkere kleuren en dat probeer ik met lichte kleuren op de plek te visualuseren  En dat ik mij beter ga voelen ,dit visualiseren lukt wel maar ik krijg de pijn nog niet goed weg. Ik weet dat ik een stapje terug moet doen ,dat lukt af en toe mij beter moet ontspannen. Bedankt voor de ontspannings oefening ik luister bijna elke dag naar . Wat betreft het boosheid en de opstandigheid naar de kinderen merk ik dat ik nog niet goed de oefeningen die we die dag geoefend hebben nog moeilijk in de praktijk uit te voeren zijn Soms rattel ik weer door en ga van het ene kind naar het andere kind Ik blijf proberen want ik wil zo niet zijn oefen baat kunst .Jij zou mij een schrijven sturen een soort schriftelijke kwitantie (voor eventuele terug gave van mijn zorgverzekering nat.ned) Mooie momenten van vroeger terug halen lukt goed het werkt positief naar mijn echtgenoot.

  Hopend schrijf je terug  heb dit even uit gesteld maar nu eindelijk gesdcreven ,wat goed voelt !!!!!! Fijne dag     Doei

  Groetjes
  Jans - NLP Practitioner in één dag

 • Hoi Robin,

  Ik heb altijd even tijd van bezinning nodig om te voelen, wat z’n dag als een zaterdag
  met mij gedaan heeft.
  Ik moet je eerlijk bekennen dat het mij geweldig goed gedaan heeft, je bent een fantastische
  verteller een erg beeldend in dat wat je overbrengt je komt heel warm en wijs over ( bij mij dan hé) hahaha !!
  Ik begreep eigenlijk helemaal jou boodschap van NLP, die ik helaas nu niet meer zo overtuigend zou kunnen uitleggen aan mijzelf
  daar het best een behoorlijk training is van de brain !!
  Ik ben dan ook eigenlijk heel nieuwsgierig of jij denkt dat dit iets voor mij zou kunnen zijn ( cursus NLP) om steviger en stabieler in mijzelf te staan?
  Ik heb je verteld dat ik mij z’n lifter vind op de kracht van mijn man zitten ( lekker veilig maar ook afhankelijk)
  Misschien hoor ik wat jij hiervan vind, en ik spreek ook de wens uit dat het helemaal goed gaat komen met je vriendin.
  In ieder geval heeel erg bedankt voor die verfrissende zaterdag met die andere fijne mooie mensen, het heeft mij in ieder geval
  heel heel blij gemaakt.

  Groetjes  Marian - NLP Practitioner in één dag

 • Hallo Robin,   Bedankt voor je training, het was erg leerzaam en de oplossing voor veel problemen “lijkt” eenvoudig met jouw aanpak. Ik heb afgelopen zaterdag zoveel info over mij heen gekregen dat ik alles eerst eens even moet laten bezinken voordat ik aan de slag ga.   Mocht ik nu uit bepaalde oefeningen niet komen dan zou ik jou willen vragen om mij weer op het goede spoor te zetten, maar zoals je al hebt aangegeven is dat geen probleem.  Enige tijd geleden heb jij mij een relax oefening toegestuurd met gebruik van de koptelefoon (deze oefening is spoorloos op mijn computer verdwenen ) zou jij mij deze weer kunnen doen toekomen?    En ik houd mij aanbevolen voor het nummer (liefst album SBN nummer) van shaman trance, dit was een geweldig nummer om op te relaxen en dat voelde prima.   Ik ga snel aan de slag en ga kijken wat er allemaal met me gebeurt.

  Nogmaals bedankt en tot weder horen,

   
  Frank - NLP Practitioner in één dag

 • Hoi Robin,

  Hierbij even een korte reactie,

  Wat vrij snel opviel is dat je verhaal niet snel en flitsend is, maar dat alles er op gericht is dat iedereen begrijpt hoe het werkt. Je doet dus geen enorme motivatie op die na twee dagen weer weg is, maar kennis die blijft hangen. Ik moet zeggen dat niet elke techniek genoeg is blijven hangen maar ik ga oefenen met het rapport “Hoe stop je negatieve gevoelens”. Als ik denk dat ik het zelf niet red kom ik gewoon een keer terug voor een herhaling. Wat me opviel is dat het verrekte moeilijk is om echt goed te voelen en te benoemen, bij mij althans. Ook met volle aandacht dat filmpje terugspoelen lukte me niet echt goed. Desondanks merkte ik toch een blijvend resultaat, iets wat niet lukt met een flitsende peptalk. Graag zie ik je dvd/cd tegemoet waar je het over had, al of niet tegen betaling.

  Tot ziens en hartelijke groeten van

  Johan Ruitenbeek
  Johan - NLP Practitioner in één dag

 • Hallo Robin,

  Het is nu 0.100 uur s’nachts en ik ben klaarwakker. Dat zal deels liggen aan het feit dat we vanavond met 4-1 gewonnen hebben. En dat met een spelletje waar ik normaal niets mee heb, maar blijkbaar wel als ik lekker chauvinistisch uit mijn dak kan gaan. Toch vermoed ik dat de workshop die Tonny en ik vandaag van jou hebben gehad hier zeker deel vanuit maakt. Ik voel mij blij en vooral heel ontspannen. Ik ben over het algemeen al erg blij, dus dat is niet heel nieuw, maar zo ontspannen is voor mij een hele fijne ervaring.

  De workshop was geweldig, we hebben ontzettend genoten en veel geleerd, al weten we de helft nog niet, omdat dit onbewust gebeurd hahaha..

  Maar ik heb vanavond al gelijk mijn man kunnen helpen met een naar gevoel.

  We hebben deze met de technieken die ik geleerd heb,kunnen omdraaien. Hij kon het nare gevoel daarna niet meer oproepen… supergaaf natuurlijk. Dus enthousiast als ik ben heb ik ook maar gelijk het positieve gevoel verankerd bij hem hahaha…

  Nou ik ben in ieder geval heel lekker bezig!

  Nogmaals hartstikke bedankt en we houden zeker contact!

  Hartelijke groetjes,
  Yvette - NLP Practitioner in één dag

 • Robin is een geweldig goede NLP Trainer, die ik iedereen kan aanbevelen...!

  Op zijn eigen sympathieke manier demonstreert hij zijn grote deskundigheid als trainer en weet dit te koppelen aan een gezonde portie humor. Ik heb genoten van de verhalen, die vooraf gingen aan een oefening, en raakte meestal héél gemakkelijk in een comfortabele trance, waardoor mijn onbewuste zich volop kon openstellen voor alle goede suggesties die Robin ons gaf.

  Ik vind het altijd weer verrassend om te ervaren hoe krachtig NLP is en hoe makkelijk en snel je de technieken kunt gebruiken om bv. méér balans, geluk en succes te creëren, zowel voor jezelf als voor je dierbaren. Voorwaarde is dan wel dat je NLP dient te leren van een deskundige trainer als Robin Stevens.

  Kortom, ik ben héél tevreden over de manier waarop Robin training geeft en ik kijk nu al uit naar de extra Modules Coachen en een Praktijk Starten die binnenkort op het programma staan...
  Hartelijke Groeten,

  Trees Oostendorp-Halapiry

  www.coachcounseler.nl
  Trees - NLP Master Practitioner opleiding

 • Robin Stevens neemt je op een zeer eigen en interessante manier mee op het NLP-pad.

  Ik heb genoten van zowel de practitioner training met snel daaropvolgend de master-practitioner training.

  Het heeft mij in korte tijd veel meer kennis en inzicht gebracht in de makkelijke maar o zo doelgerichte technieken van het NLP.

  Ik ben me meer en meer gaan realiseren dat persoonlijke ontwikkeling geweldig is en NLP biedt de opening om door te blijven stijgen.

  Als klap op de vuurpijl een seminar van 3 dagen o.l.v. Richard Bandler de "grondlegger" van NLP in Amsterdam.

  Ik ben klaar voor mijn coachpraktijk en gebruik mijn creativiteit, improvisatie en levenservaring in combinatie met NLP om de mensen

  die mij in mijn praktijk gaan bezoeken beter te doen inzien dat het leven geweldig is als ze zelf de teugels stevig in handen nemen

  en houden en minimaal gaan voor zich maximaal goed voelen!
  Robin - NLP Master Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Hieronder een stukje voor je website. Mijn buurman heb ik van zijn vliegangst afgeholpen. Het gevoel bij het vliegen was nu ineens heel prettig en mooi. Ben benieuwd wanneer hij gaat vliegen. Als 'bonus' heb ik het onderbewuste de opdracht gegeven om alle irritaties en lichamelijke klachten te laten verdwijnen. En meer 'hapiness' in zijn leven. Gaaf om te doen!

  Bedankt voor de geweldige trainingsdagen! Ik weet/wist dat de NLP methodiek persoonlijke groei een impuls geeft, echter het daadwerkelijk doen en toepassen heeft mij weer volledig verrast. Wat heb ik hier een energie uitgehaald en zie ik weer zoveel mogelijkheden en kansen in werk- en prive leven! Je frisse enthousiaste manier van trainen, met humor en up-to-date van de laatste NLP technieken, hebben die energie los laten komen en de veranderingen in beweging gezet. Gaaf om te zien en te beleven. In een woord: top!

   

   
  Oscar - NLP Master Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Het heeft even geduurd, maar hier ben ik dan met een soort van testimonial.

  Ik heb de NLP Opleiding voor de helft als in een plezierige roes beleefd, of eigenlijk moet ik dus zeggen in trance. Een aparte ervaring om naar talrijke vermakelijke verhalen te luisteren en daar blijkbaar van alles tussendoor uit op te steken. Hoewel het mijn bewustzijn moeite koste te geloven dat mijn onbewuste werkelijk alle instructies opsloeg en paraat zou hebben op het juiste moment, moet het toegeven dat ik de NLP technieken ruimer kan toepassen, er nog wat creatiever mee durf te zijn en een nieuwe stoot inspiratie heb, wat bij veel cliënten als een speer werkt. Het heeft me kracht gegeven en mijn blik weer verruimd.

  Het was een feest van herkenning om je te ontmoeten en ik vond het trance tekenen en Laura ook een super aanvulling. Richard Bandler is een waar fenomeen. Voor mij zou een eindopdracht of wat eindoefeningen, waarop we dan individueel feedback hadden kunnen krijgen een meer voldoeninggevende afsluiting zijn. We moesten het nu vooral doen met elkaars feedback en het geeft me te denken voor welke kwaliteit/vaardigheid het mastercertificaat echt staat. Maar goed, het gaat er natuurlijk om wat ik eruit heb gehaald en dat kan ik blijven ontwikkelen en oefenen. Helaas kan ik niet zo snel weer dagen vrij nemen om aan deze ronde mee te doen, maar ik zou graag een keer de combi van het milton model en hypnose willen volgen bij de practitioners. Ik hou de volgende ronde in de gaten!

  Voor een terugkomdag/avond ben ik wel in... gaan we dan ook nog een oefening doen? Lijkt me leuk!

  Groetjes,
  Doeskja - NLP Master Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Mijn weekend was vol met emoties. Ik kon in trance weer heel ver naar vroeger terug; beelden en gevoelens die ik dacht kwijt te zijn na mijn ongeluk. Zoals ik je al eerder schreef, ik voel me na de master opleiding thuis gekomen, ga ik dat ook steeds meer ervaren. Het gevoel van " er is een leven voor mijn ongeluk en een leven na", is verdwenen, het is weer 1. Al die jaren probeerde ik mezelf te zijn, dacht ik te zijn wie ik was, maar nu zie en voel ik weer diep van binnen, ervaar ik wie ik ben, hoe ik ben, wat ik wil. De dingen waarvan ik dacht niet aan te kunnen, kan ik nu wel omdat ik nu voel het te kunnen.

  Het heeft me dus inderdaad geen ander mens gemaakt, maar mezelf weer. Ik voel mijn eigen diamantje van binnen weer schijnen maar sta ondertussen ook heel stevig in mijn schoenen, down to earth! En daar geniet ik enorm van.

  Zo is ook de hele NLP master week een anker voor me, wat een fantastische week was dat en wat ben ik blij deze meegemaakt te hebben, veel geleerd dus, maar ook heerlijk gelachen.

  Bedankt.

  Groetjes,
  Astrid - NLP Master Practitioner opleiding

 • De dagen vlogen voorbij, het was weer helemaal geweldig, de NLP Master Practitioner opleiding van Robin, Weer veel nieuwe technieken geleerd en zelf bedacht, veel geoefend en vooral, heel belangrijk, heel veel gelachen.
  Het was heel bijzonder, een hele week achter elkaar te trainen, elke dag ging ik weer met spanning tegemoet, wat zouden we vandaag gaan doen, wat zou er komen?? Ik zat, en zit nog steeds, helemaal in de flow van geluk en plezier.
  Ook de dagen met de stemtraining en intuïtief tekenen waren bijzonder, intensief maar ook ontspannend en leuk.
  Ik heb echt weer heel veel aan de opleiding gehad, Het maakt het leven zoveel leuker als je NLP kent...
  Na deze toch al zo geweldige week, hadden we ook nog een super weekeind training met Dr Richard Bentler en John La Valle, echt een belevenis om nooit meer te vergeten.
  Robin, bedankt, het was super!!!!!!
  Anneke - NLP Master Practitioner opleiding

 • Beste Robin thanx voor de workshop, ga de technieken zeker uitproberen. Had wat moeite met concentratie bij de oefeningen, door de ruis van de omgeving. Maar ik voel me wel goed en NLP was hierbij heel helder gemaakt.
  Joost - NLP bij Angst en Onzekerheid

 • Bedankt voor de fijne workshop. Zoveel indrukken die nog willen zakken, zoveel positiviteit. Ik ben nieuwsgierig hoe ik me de komende tijd voel. Het ging razendsnel voorbij vandaag. De mooiste oefening vond ik van het plaatje van mezelf maken als super vrouw.
  Geraldine - NLP bij Angst en Onzekerheid

 • Bedankt voor een interessante dag. Een dag waarin ik in het begin niet wist wat ik ervan moest voorstellen. Wel een dag waarbij ik advies zou krijgen om dingen anders te zien en ook in de praktijk te gaan gebruiken. Zodat ik mij weer goed en simpelweg gelukkiger en rustiger kan gaan voelen. Het zal niet in één keer gaan, maar ik ga er wel aan werken. Thanks
  Joop - NLP bij Angst en Onzekerheid

 • Hallo Robin,

  Bedankt voor deze dag, het gaat me zeker helpen om zelf te verbeteren en mijn zelfvertrouwen te vergroten. De ruimte is leuk en ontspannen en de lunch hier is prima.
  Henk - NLP bij angst en onzekerheid

 • Ik vond ’t erg fijn om bij jou  vooraan de oefening te doen. Merkte wel dat ik daar wel gelijk een stuk ontspannener van werd. Soms vond ik de oefeningen wel  een beetje raar om te doen. Ik heb gelukkig een groot verbeeldingsvermogen, dus de oefeningen gingen mij vrij gemakkelijk af. Ik vond dat je op een rustige manier de dingen duidelijk uitlegde. Gelukkig met benodigde humor. Bedankt dat je me geholpen hebt met mijn “lift angst”. Ik ga er zelf mee door, zodat het in een stijgende lijn beter zal gaan. Bedankt, ik heb een leuke ochtend/middag gehad!
  Caroline - NLP bij angst en onzekerheid

 • Robin, heel vriendelijk bedankt voor de vele inspiratie vandaag! Ik vond het erg leuk en vooral grappig om teervaren. Heel apart wat er met je als mens gebeurt en ook als observator heb ik mooie dingen gezien! Vanaf vandaag ga ik me een stuk zekerder voelen en meer genieten van het leven! Mijn mooie momenten zal ik laten weten. Het enige wat ik fijner zou vinden is dat de workshop in een kleinere groep wordt gegeven. Al met al, echt top! Ik heb een leuke dag gehad!
  Sandra - NLP bij angst en onzekerheid

 • Aan de workshop heb ik zeker veel gehad, sta steviger op mijn benen wanneer ik iets aan een groep vertellen moet. Vond het een hele leuke, leerzame dag. Een klein onderdeel ga ik voor de kinderen bij mij op school inzetten, deze kinderen hebben last van faalangst. Na overleg met de instructrice vond ze dit een goed idee om voor de kinderen te gebruiken. Het is het stukje dat je zo om ver geduwd kunt worden en door concentratie en je brein positief af te stemmen veel steviger op je benen blijft staan. Bedankt voor deze leerzame dag!
  Karin - Overwin je spreekangst

 • Gisteren mijn eerste presentatie gehad na de cursus voor ongeveer 40 man, was nog wel gespannen maar het presenteren ging goed. Toch veel hulp gehad van de tips die ik van je heb gekregen.

   
  Albert - Overwin je spreekangst

 • Afgelopen dinsdag heb ik ervaren als zeer leerzaam en zinvol en ik kom zeker nog een keer terug om het bij te houden. Hartelijk dank.
  Arnold - Overwin je spreekangst

 • Vond het een leuke en leerzame dag. Robin brengt de stof met humor en zorgt voor een goede sfeer!
  Robert - Overwin je spreekangst

 • Ik ben zeer enthousiast over de training Overwin je spreekangst van Robin Stevens! Wat ik erg plezierig en belangrijk vond, was dat je steeds een stapje verder komt, zonder dat je uit je comfort zone treedt.  Je leert met behulp van technieken je spreekblokkade op te heffen, zodat je zelfverzekerder voor een groep(je) spreekt. Ik had nooit verwacht dat iedereen aan het einde van de dag voor de groep een verhaal zou kunnen vertellen zonder voorbereiding! Echt geweldig dat je met een aantal handreikingen zo ver kunt komen. Ik kan dan ook niet wachten om de technieken in de praktijk toe te gaan passen. Deze training is een echte aanrader als je in groepsverband zelfverzekerd willen leren spreken! Bedankt Robin!

  Met vriendelijke groet,
  Mandy - Overwin je spreekangst

 • Ik heb deze workshop als heel goed ervaren. Niet alleen door de leuke en boeiende presentatie van Robin, maar ook door de geweldige positieve sfeer die er in de groep was. Iedereen was zo blij dat ze deze stap gezet hadden, dat het oefenen en praten met elkaar veel beter ging dan van te voren verwacht. Ik denk dat ik de oudste deelnemer (60 jaar) was en na heel veel jaren van stil zelfverwijt heeft het gevoel om nu en altijd te stoppen met het saboteren van m'n leven door situaties te vermijden waarin ik misschien iets moest gaan zeggen, overwonnen!

   
  Harry - Overwin je spreekangst

 • Wat een bijzondere dag, ik heb voor een wildvreemde groep een verhaal gehouden!!

  Nooit van mezelf gedacht dat ik dit binnen een dag zou bereiken. Zodra ik iets moest vertellen voor meer dan 2 personen, schoot ik in de stress.

  De opbouw door Robin van deze dag is heel plezierig. Juist door kleine stappen vooruit en je dit stukje bij beetje te laten ervaren gaf mij een gevoel van steeds iets zekerder te worden. Resultaat is dat ik met de aangereikte tools voor een groep mijn verhaal heb gehouden zonder ondersteuning van iets op papier te hebben.

  Robin, enorm bedankt voor je inspirerende, motiverende woorden en aangereikte tools. Ik heb je tools gepakt en kan iedereen aanraden dit ook te doen.

  Je hebt mij meer zekerheid gegeven in het spreken voor een groep.

   
  Bert - Overwin je spreekangst

 • Briljant!!!

  De trainingsweek was net een warme douche ik had de ene na de andere geweldige ervaring en vooral de herkenning vond ik geweldig. Meestal leer je eerst hoe je iets moet doen door de theoretische kennis te krijgen en daarna ervaar je het door te doen. De NLP week was voor mij precies andersom, ik ervaar het mijn hele leven al ( het effect van goede communicatie ) en heb nu de achterliggende theorie gekregen zodat ik nu meer en meer begrijp waarom het werkt zoals het werkt! Briljant toch! ( heb het woordje Briljant overgnomen van Saskia haha) En ik kan alleen maar lachen wanneer ik je stem op de oefen CD hoor dus je zit auditief al goed bij mij verankerd!

  Na de training heb ik erg leuke ervaringen gehad en heb al veel NLP bewust en onbewust toegepast! Ik vind het geweldig om te ervaren dat je nu veel meer zaken gaan opvallen en je daar daadwerkelijk heel handig op in kunt spelen.

  Het was echt super, de les met het rijden ging daarna dan ook geweldig ze was veel meer ontspannen waardoor het paard “ opeens” ook veel beter ging meewerken. Door haar spanning gaf zij onbewust zoveel verkeerde signalen aan haar paard waardoor het paard zich als het ware afsloot voor haar hulpen.

  Afgelopen week kwam ik haar weer lesgeven met haar paard en ze vertelde dat het allemaal heel goed was gegaan ze had een goed gesprek gehad en haar baas had het allemaal prima begrepen, ze heeft 1 maand opzeg termijn en kan daarna bij de andere aan de slag!

  Ze voelde zich helemaal trots, ik heb dat moment maar direct verankerd HaHa! Blij vertelde ze dat ze in de toekomst het toch meer van de postieve zou gaan bekijken! En ohja haar paard had de hele week goed zijn best gedaan!!! ( voor mij en het paard een fijne bijkomstigheid!)

  Dus ja ik vind het geweldig allemaal, ik begin woensdag weer op mijn werk in het HBO onderwijs, ik heb al een heleboel ideeen hoe ik mijn lessen anders ga invullen. Ook wil ik binnen mijn bedrijf een nieuw coaching-traject gaan ontwikkelen waarbij ik NLP ga gaan toepassen in trainingen en workshops, ik ben dan ook erg benieuwd wat je 21 september allemaal weer te vertellen hebt!

  Dus ja dat gaat allemaal prima. Ik heb voor de Practitioner opleiding een workshop van jou bijgewoond Angst en Onzekerheid (die met die Bijl (-: ) en had ik direct een goed gevoel bij jou. We hebben geen verkennend gesprek gehad en eigenlijk heb ik weinig informatie uitgewisseld over mijn ervaringen en waarom NLP mij goed leek voor mijn eigen ontwikkeling. ( Ik wilde het eerst ervaren zeg maar zonder extra achtergrond info)

  Ook wil ik graag de Master Practitioner nog gaan doen maar ga voorlopig eerst hard oefenen om nog beter te worden in de basistechnieken.
  Mirjam - NLP Practitioner opleiding

 • Hallo Robin,

  Al een beetje gewend om ‘s ochtends weer naar jouw werk te gaan?

  Over de opleidingsweek: Ik ben superenthousiast! Ik zeg altijd: het leven is bedoeld om vrolijk te zijn en NLP zal mij daar goed bij helpen! Heerlijk. Vandaag merkte ik weer op dat ik zo vrolijk ben. De eigenlijke Nienke. Ook dat is heerlijk. Van mijn man een bos bloemen gekregen: gewoon om wie ik ben… :-) . Al aan heel veel mensen verteld over de opleiding. Velen waren belangstellend. Waaronder 1 vriendin inmiddels een workshop heeft gevolgd bij jou en overweegt om de 7-daagse te gaan doen. Haar man gaat zoiezo een nlp-opleiding doen. Ik merk dat ik nog steeds heel enthousiast ben als ik mijn verhaal doe.

  Dan de energie die ik kreeg van de opleiding/jou. Aj, aj, wat werd ik opruimerig.

  En over de groep: heerlijk. Wat een diversiteit. Veel plezier, interessante gesprekken. Ik kijk er erg naar uit om velen 21 sept weer te ontmoeten.

  En nu: gebruik ik nlp thuis, in de opvoeding, op mijn werk als collega, leerkracht en sova-trainer. Hmm, eigenlijk overal. Want elk gesprek die ik voer denk ik aan wat voor taalpatronen ik herken en geef ik suggesties, hahaha. Oja, ik merk ook dat ik knuffeliger ben; heb de directeur van mijn werk heerlijk geknuffeld aan het eind van de vakantie. In ons gesprek wat daarop volgde kreeg ook hij tranen in zijn ogen. Ahhh. Jammer dat het ministerie de lonen voor leerkrachten betaald anders had ik opslag kunnen vragen. Haha.

  Kort samengevat: Heerlijk. Verrijkend. Levensverbeterend. Dankbaar.

  Groeten van Nienke. Tot de 21e!
  Nienke - NLP Practitioner opleiding

 • Hee hallo Robin,

  Ik wil je graag nog laten weten hoe ik de De NLP Practioner Opleiding in juni heb ervaren. Allereerst was het een interessante, leerzame en vooral heel indrukwekkende cursus. Ik heb genoten van jouw stimulerende wijze van leiden en overbrengen, doorspekt met de vele boeiende voorbeeldverhalen. Mmmm…interessant!

  Mijn indrukken van de cursus: Intensief, boeiend van begin tot eind, positieve sterke inspirator, herkenbare voorbeeldverhalen, goede afwisseling van duidelijke uitleg en direct zelf ervaren van de NLP-technieken met elkaar, een sfeer van vertrouwen en steeds sterker groepsgevoel, een ontspannen en humorvolle week, betekenisvol.

  Verbazingwekkend om te zien dat de verschillende technieken zo snel verandering voor een persoon kunnen bieden…. en dat iedereen dat weer anders ervaart. Nu komt voor ons de periode van bewust toepassen tot onbewust leren hanteren van al die mogelijkheden. Oefenen met de cd’s werkt goed als ondersteuning. Vooral tijdslijnen en taalpatronen toepassen (zeker in de dagelijkse situatie) vind ik nog best lastig. Bewust blijven oefenen dus.

  Wat het mij heeft gebracht: De gezochte verdieping en verbreding van inzicht in en toepassing van de NLP-technieken. Bewuster en relaxter “zijn”, sterker in een positief gevoel oproepen en vasthouden, makkelijker kunnen loslaten van negatieve energie en een naar gevoel, alerter wanneer NLP me kan helpen in allerlei situaties, gereedschap om mee verder te willen.

  Robin bedankt, ik heb met veel plezier deelgenomen! Ik wil graag nog workshops komen volgen en kijk nu uit naar de coachdag in september om het inzetten van NLP voor andere personen nog meer eigen te maken.

  Hartelijke groeten, Erica
  Erica - NLP Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Na een weekje NLP practitioner ben ik met nieuwe indrukken en nieuwe ervaringen op vakantie geweest. Sinds de opleiding lijkt het wel alsof veel zaken een stuk simpeler zijn geworden en meer rust is in mijn leven. Het valt me op dat ik na NLP practitioner anders naar het leven en mijn gedrag ben gaan kijken en veel zaken ook anders benader/herken, hierdoor veel eenvoudiger is geworden :) Dankzij jouw speedy gonzales workshop is mijn leven rijker geworden.

  Bedankt!

  Gr. Serap
  Serap - NLP Practitioner opleiding

 • Heey Robin,

  Voor mij was dit kaasje!! Ik vind het heerlijk om naar verhalen te luisteren waar een boodschap in zit. Die voeren me mee.. Zo ook de dialogen die je voerde met 1 van ons, een zeer goed voorbeeld om je hierbij in te leven en dat we daarna zelf hiermee aan de gang konden vond ik zeer leerzaam, je kunt dan het geleerde meteen in de praktijk brengen, voelt voor mij oké en ben dan ook meteen enthousiast!! De hele week had ik volop energie!! Dus, wat de training voor mij betreft: een dikke 10!!

  Wat ik minder vind is het kleine ‘examen’ op de laatste dag. Waarschijnlijk ben ik daarin wat onzeker, maar ook dat kan ik nu omzetten vaak haal ik in mijn gedachten dan alles door elkaar… Moet hier nog beter mijn weg in vinden en zoals gezegd, mee aan de slag gaan en vaak oefenen, zodat je het onbewust toepast.

  NLP kan ik zeker gaan gebruiken op mijn werkplek, onbewust gebruik je hiervan al veel, ‘t kan alleen nóg meer en beter. In september start ik een 3-jarige opleiding in professionele communicatie en mijn droom is een eigen praktijk te beginnen in het begeleiden en coachen van personen, om dicht bij zichzelf te zijn en te blijven en van daaruit een mooie wereld creeeren waarin je je goed voelt en dát doet wat bij je past, dan kan ‘je zijn’ niet meer stuk..

  Dus Robin, je ziet, ik heb nog mooie plannen die ik ga realiseren en met NLP aan mijn zij, gaat dit zeker goedkomen!!

  Lieve groet, Loes
  Loes - NLP Practitioner opleiding

 • Hey Robin,

  De week was fantastisch, een heerlijke flow, leuke mensen leren kennen, veel geleerd natuurlijk! Heeft me ook van een heel aantal dingen bewust gemaakt wat mezelf betreft, ook goed! Al heeft het me ook aan het denken gezet erna. ‘Back to normal life’ was soms wel even slikken, maar dat slikken nu met nlp op te lossen natuurlijk. ;) Al is dat nog niet altijd even makkelijk. Ga een vreemde (maar goed voelende) tijd door op dit moment. Wil heel graag met nlp verder, dus hoop er snel heeeeeel goed in te worden en een manier te vinden hoe ik het in mijn leven ga passen.


   

  Grt San
  San - NLP Practitioner opleiding

 • Beste Robin,

  Robin en alle cursisten bedankt dat jullie mij hebben geholpen meer en meer mezelf te zijn. De training was inspirerend, onbewust lerend en veel lachen en ontspannen waardoor ik ieder weekend en de dagen er tussen ongemerkt steeds beter en beter en gemakkelijker de NLP technieken en andere dingen ben gaan toepassen zo maar automatisch. En hoe was dat gedicht ook al weer. ‘What we see and what we seem is but a dream, a dream within a dream” omgekeerd werkelijkheid is geworden.

  Dank en groet Andre
  Andre - NLP Practitoiner opleiding

 • Robin,

  Bedankt voor de levensveranderende ervaring. Nooit geweten dat er nog zoveel (onbewust) te leren is en dat je je eigen brein kan trainen. Ik ben veranderd en mijn omgeving daardoor ook. De tools die je ons hebt geleerd zijn geweldig in hun relatieve eenvoud. Vooral de praktische benadering van de opleiding vind ik geweldig. Bedankt voor alle mooie momenten en ik zou zeggen “iedereen aan de nlp”.

  Groeten Michiel


  Michiel - NLP Practitioner opleiding

 • Afgelopen zondag hebben we de practitioner cursus afgesloten. Jammer, maar ook goed. Jammer, omdat ik nog wel veel meer van dit soort ontspannen, inspirerende weekenden zou willen volgen, maar goed, omdat ik me besef dat ik met de basiskennis die ik nu heb er zelf mee aan de slag kan gaan. Hoewel ik niet precies wist wat NLP inhield, behalve dan dat Emiel Ratelband dat ook deed, voelde ik me de eerste dag al als een vis in het water. En, gelukkig voor mij, kwam ik er achter dat Emiel Ratelband er een heel eigen manier van gemaakt heeft en dat dat een andere manier is dan waarop wij NLP zijn gaan beleven. Wij leerden de technieken, die we vaak al onbewust toe passen, nu bewust te gaan inzetten. We leerden onze zintuigen te gebruiken en in mogelijkheden te denken. Tijdens de cursus, die heel praktisch opgezet was, hebben we vooral ook veel gelachen en merkten we al snel dat we een fijne groep hadden. Met elkaar hebben we 4 leuke weekenden gehad, waarin ik echt op een andere manier naar mezelf, mijn omgeving en mijn leven heb leren kijken. Ik heb ervan genoten en je gaat me zeker nog zien op een van je workshops! Bedankt voor deze mooie ervaring. Hartelijke groet, Manon
  Manon - NLP Practitioner opleiding

 • Beste Robin,

  Ik heb super genoten van de afgelopen maanden en merk dat ik steeds meer en meer bewuster wordt van de positieve veranderingen in mijn leven.

  Bedankt! Ash
  Ash - NLP Practitioner opleiding

 • Beste Robin

  Graag wil ik je bedanken voor de fijne practitior opleiding, het waren 4 innoverende weekenden relaxed en ontspannen. Mijn leven is compleet veranderd. Het leuke is dat ik veel vrolijker ben en dat mensen in mijn omgeving veel spontaner reageren. Ook zakelijk gaat het steeds beter omdat ik beter beslissingen kan nemen waar ik 100% achter sta. De blijheid en die grote glimlach doet me goed. Nogmaals BEDANKT

  Groetjes Ingrid


  Ingrid - NLP Practitioner opleiding

 • Hallo Robin,

  De NLP Pactitioner opleiding is afgerond en ben erg onder de indruk hoeveel het me geleerd heeft. Mijn houding is zowel fysiek als geestelijk sterker. Sta met een rechte rug en heldere blik in het leven, dit voel ik niet alleen maar merk het ook aan de mensen om me heen. Mijn state zorgt voor de gewenste respons en mijn acties zijn goed georganiseerd in mijn hoofd. Ik wil je ontzettend bedanken voor je duidelijke, eerlijke en vol enthousiaste manier van coachen.

  Kijk uit naar 2012 , daar ik de Master opleiding op mijn tijdslijn heb staan ;-)

  Groet’n Marjon
  Marjon - NLP Practitioner opleiding

 • Zoals gezegd NLP verandert je leven. Ik heb het gevoel dat mijn leven na deze week niet meer hetzelfde is als voorheen en ook nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik sta nog veel positiever in het leven en accepteer mezelf eindelijk zoals ik ben, want niets is fout. Ik moet niet meer aan een ideaalbeeld voldoen, dat ik mezelf waarschijnlijk ooit heb opgelegd.

  Het grootste geschenk, dat ik heb ontvangen, is het gevoel dat ik een bolletje intense warmte in me heb zitten( omschrijving van een goed gevoel ) dat ik kan laten groeien, uit elkaar kan trekken als kauwgom, tot een vuurbol kan doen gloeien , tot een steekvlam kan maken of weer laten krimpen als dat nodig is, alles zoals ik dat wil. Fantastisch! Dit heeft mij een innerlijke rust bezorgd die met geen goud te koop is.

  Met een collega heb ik reeds de omkeertechniek toegepast. Dit ging goed. Ze kon niet meer bij haar slechte gevoel komen. In mijn werk werkt het prima in situaties met negatieve gevoelens die zinloos zijn. Omkeren en klaar.

  Tevens merk ik dat je met taalpatronen zeer veel kunt bereiken, zonder te benoemen wat je van de ander verwacht. Voor iemand die erg rechtstreeks kan zijn, is dit een perfecte oefening. In situaties waarin je leiding moet geven, kan dit zonder dat diegene daar negatieve gevoelens aan over houdt. Hij/zij doet het met plezier voor je. Dit geeft je zelf ook meer voldoening. Ik ga hier dus zeker meer mee doen !

  Ik ervaar de opleiding als het grootste cadeau aan mezelf, en Robin, ondanks zijn jonge leeftijd, (weet `~!@#$%^&*()…….ondertussen nog steeds zijn leeftijd niet ) als een zeer goede leermeester.

  Heel erg bedankt hiervoor.
  Alma - NLP Practitioner opleiding

 • He Robin,

  Ik wil je nog even bedanken voor alle positieve dingen in mijn leven die ik nu mee maak! Voel me echt heel goed en mijn relatie is van een 4 naar een 8 gegaan! Mijn vrienden en vriendinnen noemen mij nu “the positive girl” en een heleboel positieve dingen lijken als vanzelf naar me toe te komen!

  Groeten Ellen
  Ellen - NLP Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Mijn ervaringen in de NLP practitioner waren heel prettig. Ik vond het fijn om al tijdens de oefeningen tijdens de training te ervaren wat er met mijn gevoel gebeurde. Binnen zeer korte tijd waren meerdere medecursitsten waarmee ik geoefend heb in staat om d.m.v NLP oefeningen een heel prettig gevoel bij mij op te roepen en dit vervolgens ook nog eens te versterken zonder exact te weten waar ik inhoudelijk aan dacht. Net als hun bleek ook ik in staat te zijn om bijvoorbeeld met de gevoels omkeer techniek bij mijn mede cursisten ook een goed gevoel op te roepen.

  Thuis pas ik de technieken vooral eerst op mij zelf toe. Als ons dochterje van 4 maanden begint te huilen dan kan dat wel eens lijden tot gevoelens van onrust, verdriet, wanhoop, onmacht. Opdat moment verlies ik grip op mijn emoties. D.m.v de gevoels omkeertechniek ben ik nu al in staat om meer grip op mijn emoties te krijgen en meer beschikking te krijgen over mijn ratio. Hierdoor ben ik beter in staat om goed te blijven kijken en luisteren naar ons dochtertje op het moment dat ze in een huil bui is. Doordat ik beter kijk en luister ben ik beter in staat om haar aan te voelen en daarop in te spelen en nu huilt ze minder lang. De extra rust in mij lijkt haar ook rustiger te maken.

  Verder zat ik tegen het maken van mijn coaching site op te hikken. Na de cursus ervaar ik meer drive om ermee aan de slag te gaan.

  Het effect van de NLP technieken heeft diepe indruk op mij gemaakt. Doordat slechte gevoelens steeds minder lang blijven hangen is er nu meer tijd over voor prettige gevoelens. Bestaande problemen verdwijnen niet zomaar, echter ze wegen nu minder zwaar en lijken ook minder relevant. Door het verbeterde gevoel benader ik sommige zaken op en andere manier en leid dat ook tot een betere uitkomst.

  Verder ben ik verrast over hoe snel NLP technieken werken. Het feit dat je mensen kunt behandelen zonder inhoudelijk te weten wat het precieze probleem is vind ik ook bijzonder.

  Het volgen van de 7 daagse practitioner cursus was een plezier en geen opgave. Het gaf mij energie en het bleef mij boeien tot het einde.

  Ik ben echt dol enthausiast over de practitioner opleiding en ben blij dat ik ervoor gekozen heb. Jouw uitleg van NLP vind ik zeer duidelijk en weinig zweverig. Hiermee wordt het voor mij meer tastbaar en dat vind ik prettig. Dit laatste was ook een reden waarom ik voor jou koos en niet voor de alternatieven die ik verder nog onderzocht heb. Het certificaat van Bandler is dan het andere deel wat mij deed kiezen voor deze NLP opleiding.

  Verder heb ik nu hoge verwachtingen van de module NLP voor coaches die we in september gaan doen.

  Hartelijke groeten,

  Paul
  Paul - NLP Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Ik ben nog steeds aan het na genieten van de cursus, het was echt geweldig. Ik moest wel wennen om niets op te schrijven, ik vind dit zelf altijd erg prettig, neem ik het ’s avonds nog even door wat we die dag gedaan hebben, maar och ja als je NLP hebt gehad maak je je niet meer druk om onbenullige dingen, dit is iets wat mij de laatste tijd echt is opgevallen. En soms als ik me een beetje moe voel of minder blij ben dan draai ik het meteen om zonder bij na te denken en ja het werkt echt… En als je hoort hoe negatief veel mensen denken en praten over van alles en nog wat, en dat je dan de mensen laat zien dat het helemaal niet negatief hoeft te zijn zodat ze meteen het positieve ervan inzien, mooi toch. Morgen ga ik naar Loes om bij te kletsen hoe zij het ervaren heeft tot nu toe, en gaan we oefenen bij elkaar, dit willen we iedere 2 weken gaan doen, is altijd gezellig. Ik ben nog een beetje zoekende wat ik nu wil gaan doen, ik heb zelf een schoonheidspraktijk loopt helemaal geweldig maar iets klopt er niet. De buitenkant van mensen vond ik heel belangrijk tenminste zo dacht ik er 7 jaar terug over, nu ook al voor de NLP vindt ik de binnenkant zeker zo interessant,dus ik ga nu echt naar mezelf toe en ervaren wat NLP mij heeft gebracht en wat kan NLP voor mij gaan beteken zodat ik andere mensen ook een goed gevoel kan geven en dat deze mensen op een gegeven moment zichzelf een goed gevoel kunnen geven zonder zicht ervan bewust te zijn. Al met al Robin het heeft mij alleen maar goeds gebracht…

  DANK JE

  Groetjes Nathalie
  Nathalie - NLP Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Waar moet ik beginnen? Afgezien van een superleuke trainingsweek die meer als vakantie aanvoelde heeft NLP op verschillende vlakken effect. Het zijn soms hele kleine dingen maar ook grote. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik veel meer rust en balans in mijn leven heb gekregen, nog afgezien van die big smile waarmee ik tegenwoordig rondloop. Problemen waar ik tegen aan loop, een weerbarstige 18-jarige puberende zoon, en die mij vroeger echt uit het lood sloegen, kan ik nu veel beter aan. Wat voor mij ook echt heeft geholpen is het maken van twee tijdslijnen, een voor thuis en een voor mijn werk. De weekenden die vroeger zo kort leken, duren nu lekker lang en de werkdagen vliegen voorbij. Werkdagen waar ik ook het gevoel heb dat ze veel efficiënter en effectiever verlopen dan eerst; geen tien dingen te gelijk maar rustig opdracht na opdracht afwerken.
  Ik merk wel dat ik nog heel bewust bezig ben met NLP, er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik er niet mee bezig ben. Het mag nog wel meer in mijn onderbewustzijn landen maar dat heeft tijd en oefening nodig. Ik ben dan ook zeker van plan de masters te gaan volgen om meer te kunnen oefenen en nog beter in NLP te worden (ja de taalpatronen gaan volgens mij al heel aardig

  Groetjes,
  Wilma
  Wilma - NLP Practitioner opleiding

 • Hallo Robin,

  Heb het als een heel prettige week ervaren. Vond het interessant en erg gezellig, goede sfeer in de groep. Onvoorstelbaar dat jij 7 dagen helemaal vol hebt gepraat!!! Super goed. Voel me sinds de training veel blijer, en let veel meer op mijn taalgebruik. Sta iedere morgen op met een big smile! Het effectief toepassen is moeilijk. Neem nu wel bewust de tijd om even te ontspannen, wat heel erg goed werkt voor mij. Ben blij met de technieken die ik geleerd heb om een negatief gevoel om te draaien naar een goed gevoel.

  Robin super bedankt voor alles! Groetjes Rian
  Rian - NLP Practitioner opleiding

 • Hoi Robin,

  Ik heb deze training als positief ervaren. Theorie en praktijk vond ik goed op elkaar aansluiten. Geldt ook voor de voorbeeldoefeningen en oefeningen die we met elkaar moesten uitvoeren. De uitleg was boeiend (leuke levensverhalen) en goed te begrijpen. Vond het leuk om naar je te luisteren.

  Een feel good instrument om in te zetten bij coaching/psychosociale gesprekken.

  De groep was divers, aardig en gezellig.

  Het was een eye opener voor me. Ik zal deze training iedereen aanbevelen. Gisteren was ik bij de masseur, zij vroeg hoe de training was geweest; ik zei dat NLP wellicht ook iets voor haar was. En dat er ook een eendaagse workshop is. Je website heb ik haar gemaild.

  Als ik een waardering mag geven dan krijg je voor deze training (in hoteltermen) 4 sterren voor.

  Groetjes Sinling
  Sinling - NLP Practitioner opleiding

 • Hallo Robin,

  Ik heb de cursus heel erg leuk en leerzaam gevonden. Echt, ongelofelijk dat je 7 dagen van 10 tot 17 uur achter elkaar kan vertellen en voordoen met af en toe een oefening en dat ik toch met redelijk veel energie en enthousiast steeds naar huis ging. Normaal ben ik een slechte zitter en kan beperkt luisteren en informatie opnemen. Ik vond de groep erg leuk. Heel verschillende mensen met verschillende achtergronden. Uiteindelijk ontstonden er leuke contacten en heb ik het met een aantal mensen heel gezellig gehad. De dagen waren goed verzorgd; heel veel lekkere dingen bij de koffie!! Maar ik merk dat het coachen op zich, wat ik wel graag wil gaan doen en mij ook echt heel leuk lijkt, nog even een station te ver is. Ik ben er onzeker over of ik het wel kan en ben bang dat het mislukt. Dus zoals je ziet ben ik nog bezig om negatieve gedachten om te zetten in positieve en om het goede gevoel weer vast te houden. Ik luister de CD ‘s regelmatig en doe de oefeningen en dat lukt ook wel, maar om het bij een ander te doen.. moet ik nog uitproberen. Daarom pak ik je aanbod om workshops bij te wonen met 2 handen aan en hoop daar nog meer op te steken en van je te leren. Want ik vind NLP geweldig en hoop uiteindelijk toch een goede practitioner te worden

  Vr.gr. Yneke
  Yneke - NLP Practitioner opleiding

 • De NLP opleiding heeft mij nog bewuster gemaakt van manieren van communiceren en het herkennen van belangrijke emoties. Zoals Robin heeft verteld dat NLP hem intoleranter heeft gemaakt voor negatieve gedachten, heb ik deze attitude onbewust overgenomen. Ondanks dat ik een prettig leven heb, merk ik sneller negatieve emoties op indien deze oprijzen en wil deze sneller aanpakken dan voorheen. Robin weet in een kort tijdsbestek alle belangrijke NLP technieken te doceren en gaat doelbewust en efficiënt te werk. Een 7-daagse NLP training is een verrijking van je leven omdat het belangrijke, veelal onbewuste, inzichten geeft die voor de rest van je leven bruikbaar zijn. De manier van doceren is erg bijzonder omdat er op het onderbewustzijn wordt ingespeeld waardoor je een attitude aanleert in plaats van een theoretische samenvatting, die je naar verloop van tijd weer kan vergeten. Een attitude is namelijk gebaseerd op het onderbewustzijn waardoor deze beklijft. Al met al ben ik zeer tevreden over de Practitioners opleiding en kijk ik nu al uit naar het volgen van de Master Practitioners opleiding!

  Olaf
  Olaf - NLP Practitioner opleiding

 • De training is interessant en leerzaam. Het biedt handvatten om mee aan de slag te gaan. Prettig om in een klein groepje te oefenen.

  in de praktijk ontspannen zijn bij het presenteren lukt nog niet zo goed maar ik heb wel de hoop gekregen en energie om er mee verder te gaan. Ik hoop en verwacht ooit ontspannen te kunnen presenteren. Op dit moment kan ik mijn spanning vooraf al beter omkeren tot ontspanning. De trainer was enthousiasmerend en betrokken. hij gaf praktische tips, ook op individueel niveau. Ook vanuit En Publique is alles goed geregeld.

  Ik had nog wel verder willen gaan met oefenen in de praktijk zodat je de training met nog meer succes ervaringen af kan sluiten. Misschien een terugkomdag na ervaring in het dagelijks leven te hebben opgedaan?

  Met vriendelijke groet,
  Robin
  Robin - NLP Practitioner opleiding