U bent hier: Home NLP Wat is NLP

Wat is NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

NLP certificering

NLP certificering

Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je deze methodiek gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Toen NLP in de jaren ’70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder ontdekten zij dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Het begon met de succesvolle therapeuten  Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van deze drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd zijn er steeds meer succesvolle mensen gemodelleerd waaronder succesvolle zakenmensen, yogi’s sjamanen en tal van andere therapeuten. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en het zakenleven.

Wat is NLP?

NLP Coaching

NLP Coaching is gebaseerd op alle succesvolle NLP technieken die de afgelopen 40 jaar ontwikkeld zijn. Tijdens NLP coaching ga je samen met een coach aan de slag om je inzicht te geven in jezelf te ge geven. Zo kom je tijdens deze module achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen. De coach speelt daar op in door je technieken te leren die precies aansluiten bij de manier waarop jij denkt.

NLP coaching duurt in de meeste gevallen niet langer dan drie sessies.

  • In de eerste sessie leer je de basis NLP technieken die je nodig hebt om te leren grip te krijgen op je emoties. Met deze technieken ben je vervolgens zelf in staat om in je leven allerlei zaken in je leven op een andere manier te beleven. Het belangrijkste is dat je leert om op een andere manier naar je emoties te kijken en deze anders te leren voelen
  • De tweede sessie besteed je aandacht aan het uitbouwen van je zelfvertrouwen. Je leert gebruik maken van tijdslijnen om je toekomst te plannen en je doet specifiek oefeningen om je doelen voor de toekomst helder te krijgen.
  • De derde coaching sessie is meestal een controle sessie.

Online Training NLP

NIEUW! Sinds kort bieden we de online training NLP bij angst en onzekerheid aan. Wil je kennismaken met NLP en leren hoe je meer grip krijgt op emoties?
Volg dan deze cursus bij angst en onzekerheid. Je leert de belangrijkste NLP technieken in acht inspirerende video’s

NLP Opleidingen

De NLP Practitioner opleiding is een NLP opleiding met als hoofdonderwerpen persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je grip krijgt op emoties, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en hoe je beter om kunt gaan met stress en spanning.

Het tweede deel van de NLP Practitioner opleiding gaat over onbewuste communicatie. Je leert hoe je door beter gebruik van gesproken of geschreven taal, non-verbale communicatie en emoties meer grip kunt krijgen op je communicatie. Je verbetert hierdoor de relaties met mensen om je heen zoals je contact met collega’s, je klanten, je partner en met je vrienden.

Je leert gebruik maken van taalpatronen om mensen positief te beïnvloeden tijdens een gesprek. Daarnaast leer je op basis van hele specifieke communicatie te communiceren zodat je mensen precies de juiste vragen kunt stellen.

De tweede NLP opleiding is de NLP Master Practitioner opleiding. In de Master Practitioner duik je de diepte in en leer je jouw creatieve brein te ontwikkelen. Je leert gebruik maken van hypnotische taalpatronen om mensen in een zeer korte tijd nieuwe vaardigheden te leren.

De NLP Master Practitioner is dan ook bedoelt om je echt goed te laten worden in NLP. Dit kan je doen voor jezelf zodat je excellent leert communiceren in je huidige beroep. Er bestaat ook de mogelijkheid om deze vaardigheden als coach of therapeut toe te passen.

Als praktiserend coach of therapeut til je daardoor je coaching naar een heel ander niveau; je merkt dat je meer inzicht krijgt in wat cliënten echt doormaken en leert hierop effectieve wijze op te reageren zodat de resultaten sneller en blijvend zijn.

NLP Workshops

Als je kennis wilt maken met NLP zijn NLP workshops de beste methode. Vaak zijn dit korte workshops van één of twee dagen waarin je de basis technieken leert over een bepaalde richting binnen NLP.De workshops die je bij mij kunt volgen zijn er op gericht je in korte tijd een grote hoeveelheid inzicht te verschaffen in een bepaald onderwerp. Je gaat na een workshop al direct naar huis met toepasbare technieken die je helpen de juiste richting in te gaan.Volg je bijvoorbeeld een workshop over spreken in het openbaar dan ga je na 2 dagen training als volleerd spreker de deur weer uit. Volg je een workshop over NLP dan leer je de basis NLP technieken waarmee je gelijk aan de slag kunt.

Spreken in het openbaar

Een ander onderwerp wat je met NLP goed kunt trainen is spreken in het openbaar. Alle grote sprekers maken in de presentaties die ze geven gebruik van NLP taalpatronen. Denk bijvoorbeeld aan Barack Obama die in zijn verkiezingsspeeches tal van NLP patronen en technieken gebruikte om de stemmers voor zich te winnen. Tijdens een workshop Overwin je Spreekangst kun je in  eerste instantie leren om je spreekangst op te lossen. Zodra je dit gedaan hebt krijg je steeds meer zelfvertrouwen om voor de groep te staan. Dan maak je langzaam al vorderingen door het gebruiken van bepaald stemgebruik of een houding die belangrijk is om extra aandacht te krijgen van je publiek.

NLP Technieken

NLP technieken zijn er in alle soorten en maten voor allerlei verschillende onderwerpen. In de NLP Practitioner leer je alle basis technieken. Dit begint met de techniek waarmee je een negatief gevoel kunt stoppen en kunt vervangen door een positief gevoel. De tweede techniek leert je hoe je beelden van vroeger kunt loslaten zodat je geen last meer hebt van het verleden. Als laatste techniek is er dan nog de sexy stem techniek waarmee je lastige gedachtes tot halt kunt roepen. De basis NLP technieken kun je vinden in het gratis NLP rapport dat je kunt opvragen op deze website. Het is goed je te realiseren dat het lastig is NLP van papier te leren, samen met een ervaren coach gaat dit een stuk sneller en makkelijker..

NLP Boeken

In 2017 heb ik mijn eerste NLP boek, De Kracht van NLP gepubliceerd. Het is een heel toegankelijk boek wat je laat kennismaken met de zelfkant van NLP. Dat wil zeggen: In dit boek leer je hoe je grip krijgt op emoties, gedachten en zaken als toekomst en verleden. Je kan het boek via Managementboek.nl kopen, bestellen bij de boekhandel of rechtstreeks bij ons.

Blog over persoonlijke ontwikkeling

Sinds 2007 schrijf ik artikelen over NLP en persoonlijke ontwikkeling. Lees de artikelen in mijn blog

Gratis introductie

Wil je de beste NLP technieken leren? Download hier een gratis introductie.