U bent hier: Home NLP Opleidingen NLP Master Practitioner Opleiding

NLP Master Practitioner Opleiding

‘Beste NLP Practitioner,

Heb je na de NLP Practitioner opleiding ervaring opgedaan met de NLP technieken? Dan heb je waarschijnlijk ontdekt dat de NLP technieken je meer grip geven op je leven in de breedste zin van het woord. Je communiceert makkelijker, blijft minder lang in negatieve emoties hangen en je zit over het algemeen lekkerder in je vel.

Maar misschien heb je ook ontdekt dat ondanks je NLP practitioner, niet alles vanzelf gaat. Soms is het hard werken om bewust te blijven en ervoor te zorgen dat oude conditioneringen je niet terugtrekken oude gedragspatronen. Als het toch gebeurt baal je van jezelf. Je probeert tevergeefs NLP technieken toe te passen, maar zonder resultaat. Herkenbaar?

Vaak hebben mensen na de NLP practitioner het idee dat ze alles moet kunnen en elke situatie aan moeten kunnen. Maar de waarheid is, dat de NLP practitioner opleiding eigenlijk pas het begin is. Pas als je een tijdje ervaring hebt opgedaan met persoonlijke ontwikkeling ontdek je dat je er nog genoeg te leren is.

De NLP Master practitioner is daarom niet alleen voor mensen die al heel goed zijn in NLP, maar vooral gewoon voor mensen die zin hebben in een nieuwe training vol persoonlijke ontwikkeling. Behalve alle nieuwe dingen die je leert is er genoeg mogelijkheid om dingen die zijn weggezakt te herhalen.

Je krijgt zeven dagen training van mij persoonlijk en drie dagen van een drietal gasttrainers waar ik in het verleden zelf veel van geleerd heb. Lees hieronder rustig door wat we allemaal gaan doen en als je vragen hebt, dan weet je me te vinden.

Groeten,
Robin Stevens’

NLP Master practitioner opleiding

NLP Technieken op Master practitioner niveau (drie dagen)
In de NLP Practitioner opleiding heb je de belangrijkste NLP technieken geleerd. Bijvoorbeeld om goed om te gaan met emoties in het nu, emoties uit het verleden of de toekomst. Waarschijnlijk heb je gemerkt dat deze technieken in iets meer dan de helft van de situaties werken. Voor de overige situaties is het goed om te leren hoe je de technieken kan aanpassen aan de situatie waarin je bent. Dat is wat je gaat leren in de NLP Master Practitioner. In de NLP Master Practitioner leer je zelf variaties bedenken op de NLP technieken die je geleerd hebt in de NLP Practitioner zodat je in verschillende situaties negatieve gevoelens kunt neutraliseren. Denk bijvoorbeeld aan situaties met kinderen, situaties met hele rationele mensen of het inbouwen van de NLP technieken in een gesprek.

De basistechnieken uit de NLP practitioner waren een goed begin, maar eigenlijk ook precies dat. Het begin. Tijdens de master practitioner overstijg je de NLP technieken en leer je zelf NLP technieken creëren voor uiteenlopende situaties.

 • Hoe je de NLP technieken kunt overstijgen en zelf technieken kunt creëren
 • Een slimme truc waarmee je NLP technieken eenvoudig in kunt bouwen in alledaagse gesprekken
 • Hoe je hypnose kunt gebruiken om NLP technieken beter te laten werken.

Brain exploration, hypnose en diepe trance (drie dagen)
In de NLP Practitioner opleiding hebben we de basis van hypnose al gelegd door het aanleren van hypnotisch taalgebruik. Hiermee praat je eigenlijk direct tegen het onbewuste van de ander waardoor diegene sneller is geneigd naar je te luisteren en te doen wat je hebt gezegd. In de NLP Master Practitioner doen we daar een schepje boven op. Je leert hoe je iemand in een hypnotische trance kan brengen door middel van slimme taalpatronen, lichaamstaal en stemgebruik. Als je iemand positieve suggesties geeft terwijl ze in trance zijn, dan passeer je als het ware het bewustzijn waardoor het voor de ontvangen veel makkelijker wordt om jouw positieve suggesties te volgen. Zo leer je om jouw eigen onbewuste en het onbewuste van andere mensen te programmeren voor een succesvol, liefdevol en gelukkig leven.

 • Hoe je iemand overtuigt via het onderbewuste
 • Hoe je hypnose gebruikt om invloed te krijgen in gesprekken
 • Hoe je diepe trances kunt oproepen om contact te maken met krachtige hulpbronnen uit het verleden

Masterclass met Drs. Elizabeth Ebbink (een dag)

Elizabeth Ebbink is de beste stemtrainer van Nederland. Door haar achtergrond als psycholoog en operazangeres weet ze als geen ander over te brengen hoe je jouw stem kan inzetten als het krachtigste beïnvloedingsinstrument wat je bezit. Je leert je eigen stem kennen en jezelf beter uitdrukken met je stemgeluid. Sneller overtuigen, makkelijker beïnvloeden en beter gehoord worden zijn een paar voorbeelden van het resultaat van de Masterclass van Elizabeth Ebbink.


Masterclass met actrice Ideline Meijer (een dag)

Ideline Meijer heeft een achtergrond in het theater. Zij kan je laten voelen hoe je uit je vertrouwde rol kan stappen en jezelf groter, kleiner, flitsender, zachter, sneller, harder, warmer of liefdevoller kan maken. Door te leren vanuit verschillende rollen te communiceren leer je om je sneller aan te passen aan verschillende situaties en zo met steeds meer mensen contact te maken en je boodschap over te brengen.


Masterclass met auteur Heleen Ytsma (een dag)

Heleen is auteur van de bestseller Helende Adem. Ze heeft samengewerkt met Wim Hof, oftewel de ‘Ice Man’. Zij leert je hoe je door middel van je ademhaling je eigen gemoedstoestand kan beïnvloeden om je sterker, fitter en zelfverzekerder te voelen. Om te bewijzen hoe goed dit werkt, nemen we aan het einde van de dag een duik in een zwembad vol met ijsklontjes en ijswater. Het is niet verplicht, maar aan het einde van de dag zal je zien dat je zelf heel graag wilt!

Wat is het resultaat van de NLP Master Practitioner opleiding?

 • Je begrijpt en beheerst NLP op een dieper en krachtiger niveau
 • Je hebt jezelf nog beter leren kennen en hebt meer invloed op hoe jij je leven vormgeeft
 • Je bent in staat om, veelal onbewust, positief en krachtig over te komen tijdens gesprekken, in welke vorm dan ook
 • Je kunt creatief omgaan met NLP en NLP positief voor jou laten werken
 • Je weet hoe je jezelf maar ook jouw gesprekspartner positief kan stimuleren door het toepassen van NLP technieken, hypnose, ankeren, krachtig stem- en taalgebruik in een simpel gesprek
 • Alles gebeurt min of meer onbewust waardoor jouw leven nog fijner, gelukkiger, rijker en doelgerichter wordt

Vrij en creatief toepassen van technieken en inzichten
De Master Practititoner was voor mij een prachtige aanvulling op wat ik eerder in de trainingen van Robin had geleerd. Daar waar de Practitioner zich vooral richt op het aanleren van technieken en het doorgronden van taalpatronen, gaat de Master Practitioner veel meer over het vrij en creatief toepassen van de technieken en inzichten. Het gaf me zelfvertrouwen om te ervaren hoe makkelijk het toepassen van NLP wordt als je geleerde inzichten van binnenuit boven laat komen en ze op je gevoel gaat gebruiken. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek en het wordt steeds eenvoudiger om je goed en positief te voelen en om je eigen strategieën te doorzien en te wijzigen in constructieve patronen.

De dagen met de verschillende gasttrainers waren zeer boeiend en een echte aanvulling op de dagen met Robin. Hoe kun je je stem gebruiken om meer te bereiken? Hoe kom je in contact met je creativiteit en je intuïtie? Hoe geef je expressie aan je gevoelens en aan wat je wilt? En hoe krijg je meer controle op wat je voelt door middel van je adem? Allemaal boeiende thema’s om nog meer grip te krijgen op alle processen in mijn lijf en in mijn brein, zodat ik me steeds sterker, ontspannen en vol zelfvertrouwen voel en met steeds meer plezier en enthousiasme mijn leven kan leiden en het pad kan volgen dat bij mij past.

Fief, Rotterdam

Wil je lezen wat deze NLP Master Practitioner opleiding voor effect heeft gehad op andere deelnemers? Lees dan: Ervaringen met NLP van Robin Stevens

Hoe ziet een trainingsdag er precies uit?

Stel je een fijne, lichte zaal voor voor waar je relaxt op een stoel zit. Je kan lekker naar buiten kijken en de lucht zien. Robin staat voor de groep en vertelt aan de hand van herkenbare verhalen hoe we in ons leven tegen situaties aan lopen waar we NLP technieken in zouden kunnen gebruiken. Vervolgens demonstreert hij met een van de deelnemers uit de groep hoe je zo’n situatie met NLP technieken kan aanpakken.

Als je hebt gezien hoe dit werkt bij iemand anders breken we vervolgens op in kleine groepjes om het zelf te gaan uitproberen. Je werkt steeds direct aan situaties die voor jou persoonlijk relevant zijn. Daardoor leer je NLP niet alleen als theorie maar als een vaardigheid waarvan je precies voelt en weet hoe het voor jou persoonlijk werkt.

Het is daarbij goed je te realiseren dat de NLP Master Practitioner opleiding vooral een praktijkopleiding is waarin je direct leert alles wat je hebt geleerd toe te passen in je dagelijks leven. ’s Avonds zit je dus niet thuis of op je hotelkamer met een grote stapel huiswerk maar leer je vooral hoe je onbewust als vanzelf de nieuwe gewoontes en vaardigheden kunt toepassen in je leven.

Certificering

Nadat je de gehele training met succes hebt doorlopen, ben je gecertificeerd NLP Master Practitioner. Als bewijs hiervan ontvang je een officieel bewijs van deelname. Op verzoek kunnen we ook een certificaat bij de Society of NLP voor je aanvragen.

Erkende NLP opleiding

Onze erkende NLP Master Practitioner opleiding is erkend door Stichting NLP Kring, het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door The Society of Neuro Linguistic Programming. The Society of NLP is opgericht door een van de grondleggers van NLP en daarmee de meest betrouwbare internationale NLP instantie.

Aan de NLP Master Practitioner opleiding zijn 60 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

NLP

Datum

De NLP Master Practitioner duurt in totaal 10 aaneengesloten dagen:

 • Maandag 1 februari t/m woensdag 10 februari 2021, 10.00 – 17.00 uur

Locatie: Hotel Golden Tulip Het Ampt van Nijkerk, dichtbij Amersfoort en de A28, adres: Berencamperweg 4, Nijkerk. Voor informatie over het overnachten op deze locatie: klik hier.

Tarief

Het tarief voor NLP Master Practitioner opleiding is vrijgesteld van BTW.

Normaal
3450,- euro

Nu
2950,- euro

*Als de opleiding een toevoeging is voor je toekomstige werkzaamheden dan kan je hier financieel voordeel uithalen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is het mogelijk om (een deel van) de opleidingskosten als aftrekpost op te voeren bij de Belastingdienst.

Inclusief

 • Zeven dagen training van Robin Stevens
 • Drie dagen training van gasttrainers
 • Certificering als NLP Master Practitioner
 • Luxe catering arrangement met heerlijke lunch, koffie, thee cappuccino’s en versnaperingen.

Aanmelden

*Het is belangrijk dat de training goed past bij je leerdoelen. Daarom kan je een verkennend telefoongesprek aanvragen waarin we kennismaken en we ontdekken of de training goed aansluit bij jouw wensen. Dit gesprek plan je in op een moment dat voor jou goed uitkomt via deze link: plan hier je verkennend gesprek in.

Heb je al kennis gemaakt of weet je al zeker dat je mee wilt doen, meld je dan direct aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden voor de NLP Master Practitioner opleiding

 • Factuuradres

  (Indien afwijkend van bovenstaand adres)