U bent hier: Home NLP Opleidingen NLP Master Practitioner Opleiding

NLP Master Practitioner Opleiding

De NLP Master Practitioner opleiding overstijgt het niveau van de NLP Practitioner opleiding. Het NLP Master practitioner opleidinggrootste verschil tussen de twee opleidingen is het feit dat je al “overtuigd” bent van het feit dat NLP werkt zodra je besluit om  je aan te melden. De NLP Practitioner gaat vooral over het “wakker worden”  in je eigen brein, zodat je kunt ontdekken dat je zelf verantwoordelijk bent voor de manier waarop je denkt, de manier waarop je je voelt, de manier waarop je communiceert en de dingen die je wel of niet voor elkaar krijgt in je leven.

Ondanks dat je je hier misschien inmiddels bewust van bent, is bewust zijn eigenlijk pas de eerste stap. Pas nadat je de NLP Practitioner opleiding hebt afgerond ga je hier in de praktijk ervaring mee op doen. En soms is het dan zo, dat je door al je conditionering tot nu toe ontdekt dat je voor een deel weer terug valt in oude patronen. Ik schrijf voor een deel, omdat ik uit mijn ervaring en de ervaring van honderden cursisten weet, dat je na het volgen van een NLP Practitioner opleiding nooit meer helemaal hetzelfde kan gaan denken als dat je deed voor die tijd. Je bent altijd meer wakker dan je daarvoor was en kan makkelijker sturen met gedachten, emoties of in je communicatie met anderen.

Toch is er ook volgend niveau. Een niveau waar je gaat leren hoe je jouw vaardigheden kunt vergroten op het gebied van alle NLP gebieden. De NLP technieken die je tot nu toe geleerd hebt, beheers je misschien goed, of misschien een beetje. Maar hoe goed je ze ook beheerst, er is een volgend niveau waarop je ze kunt beheersen zodat je in (nog) meer situaties grip krijgt op wat je denkt en voelt.  En dit volgende niveau is het Master niveau.

Het NLP Master Niveau

Het niveau waarop je zo goed leert voelen en snappen hoe de NLP technieken werken, dat je de technieken overstijgt. Vanaf dat moment kan je de NLP technieken op allerlei manieren inzetten zodat ze bij de situatie passen. Je kan je technieken aanpassen aan wie er tegen over je zit. Zoals bijvoorbeeld als je communiceert met kinderen, ouderen, hele rationele mensen, hyper gevoelige mensen, onrustige mensen (ADHD), ongemotiveerde mensen etc.

Het mooie aan het op Master niveau toepassen van NLP, is dat niemand perse hoeft te merken dat je NLP aan het toepassen bent omdat je het gewoon kunt inbouwen in iets wat lijkt op een normaal gesprek voor de ontvangende partij. Alleen jij weet tegen die tijd, hoe je in dat normale gesprek, bepaalde NLP technieken kunt inbouwen om de andere partij positief te beïnvloeden door de juiste vragen te stellen, bepaalde gevoelens te verankeren of je communicatie aan te passen zodat de ander zich beter gaat voelen.  En je zal merken dat dit een verrijking is van je leven. Dat is in de breedste zin van het woord: of je nu beroepsmatig met NLP bezig gaat of het alleen voor je eigen persoonlijke groei gebruikt.

De NLP Master Practitioner gaat over het vergroten van je vaardigheid met NLP. Dat betekent dat we er om te beginnen voor gaan zorgen, dat je beter wordt in het toepassen van de technieken die je al kent. De Master Practitioner begint dus met een stukje herhaling. En als dan blijkt, zoals meestal dat je alles beter onder de knie hebt dan je van te voren had gedacht, dan gaan we aan de slag met het aanleren van allerlei nieuwe methodes om de bekende NLP technieken uit te voeren. Je leert dus om vanuit je onbewuste je eigen NLP technieken te bedenken, die je kan aanpassen aan de situaties waarin je op dat moment bent.

Een ander belangrijk onderdeel van de NLP Master Practitioner is het toepassen van hypnose in je dagelijks leven. Hypnose klinkt voor sommige mensen als zweverig, maar in werkelijkheid is hypnose net zo normaal als ademhalen. We gaan de hele dag in en uit hypnose zonder dat we dat zelf door hebben. Zo wordt je bijvoorbeeld gehypnotiseerd door muziek op de radio, door een spannende film op tv, of door je partner die met een lieve stem zegt dat hij/zij van je houdt waardoor jij je fijn en relaxt begint te voelen.  Tijdens de NLP Master Practitioner leer je hoe je in je dagelijks leven mensen om je heen kan hypnotiseren om meer gedaan te krijgen. Dit is bijvoorbeeld enorm handig bij het opvoeden van je kinderen, het overleggen met collega’s, het voeren van verkoop of coaching gesprekken of tijdens een belangrijke vergadering.

De instrumenten die we in NLP gebruiken om andere mensen positief te beïnvloeden, zijn natuurlijk onze stem, de woorden die we zeggen en onze lichaamstaal. Daarom heb ik speciaal voor de NLP Master Practitioner een aantal bijzondere gast trainers geselecteerd die gespecialiseerd zijn in een van de deze “instrumenten”.

Programma NLP Master Practitioner

Masterclasses met Robin Stevens
NLP Technieken op Masterniveau
In de NLP practitioner opleiding heb je de belangrijkste NLP technieken geleerd. Bijvoorbeeld om goed om te gaan met emoties in het nu, emoties uit het verleden of de toekomst. Waarschijnlijk heb je gemerkt dat deze technieken in iets meer dan de helft van de situaties werken. Voor de overige situaties is het goed om te leren hoe je de technieken kan aanpassen aan de situatie waarin je bent. Dat is wat je gaat leren in de NLP Master practitioner. In de NLP Master practitioner leer je zelf variaties bedenken op de NLP technieken die je geleerd hebt in de NLP practitioner zodat je in verschillende situaties negatieve gevoelens kunt neutraliseren. Denk bijvoorbeeld aan situaties met kinderen, situaties met hele rationele mensen of het inbouwen van de NLP technieken in een gesprek.


Masterclasses met Robin Stevens
Hypnose
In de NLP practitioner opleiding hebben we de basis van hypnose al gelegd door het aanleren van hypnotisch taalgebruik. Hiermee praat je eigenlijk direct tegen het onbewuste van de ander waardoor die gene sneller is geneigd naar je te luisteren en te doen wat je hebt gezegd. In de NLP Master practitioner doen we daar een schepje boven op. Je leert hoe je iemand in een hypnotische trance kan brengen door middel van slimme taalpatronen, lichaamstaal en stemgebruik. Als je iemand positieve suggesties geeft terwijl ze in trance zijn, dan passeer je als het ware het bewustzijn waardoor het voor de ontvangen veel makkelijker wordt om jouw positieve suggesties te volgen. Zo leer je om jouw eigen onbewuste en het onbewuste van andere mensen te programmeren voor een succesvol, liefdevol en gelukkig leven.


Masterclass van 1 dag met Elizabeth Ebbink
Stemtraining
Elizabeth Ebbink is de beste stemtrainer van Nederland. Door haar achtergrond als psycholoog en operazangeres weet ze als geen ander over te brengen hoe je jouw stem kan inzetten als het krachtigste beïnvloedingsinstrument wat je bezit. Je leert je eigen stem kennen en jezelf beter uitdrukken met je stemgeluid. Sneller overtuigen, makkelijker beïnvloeden en beter gehoord worden zijn een paar voorbeelden van het resultaat van de Masterclass van Elizabeth Ebbink.


Masterclass van 1 dag met Ideline Meijer
Presentatietraining
Ideline Meijer heeft een achtergrond in het theater. Zij kan je laten voelen hoe je uit je vertrouwde rol kan stappen en jezelf groter, kleiner, flitsender, zachter, sneller, harder, warmer of liefdevoller kan maken. Door te leren vanuit verschillende rollen te communiceren leer je om je sneller aan te passen aan verschillende situaties en zo met steeds meer mensen contact te maken en je boodschap over te brengen.


Masterclass van 1 dag met Heleen Oude Weernink
Ademtraining
Heleen Oude Weernink is  adem trainer. Ze heeft haar opleiding onder andere gehad van Wim Hof, alias de Ice Man.  Zij leert je hoe je door middel van je ademhaling je eigen gemoedstoestand kan beïnvloeden om je sterker, fitter en zelfverzekerder te voelen. Om te bewijzen hoe goed dit werkt, nemen we aan het einde van de dag een duik in een zwembad vol met ijsklontjes en ijswater. Het is niet verplicht, maar aan het einde van de dag zal je zien dat je zelf heel graag wilt!

Erkende NLP opleiding

Onze erkende NLP Master Practitioner opleiding is erkend door Stichting NLP Kring, het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door The Society of Neuro Linguistic Programming. The Society of NLP is opgericht door een van de grondleggers van NLP en daarmee de meest betrouwbare internationale NLP instantie.

Aan de NLP Master Practitioner opleiding zijn 60 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

NLP

Het resultaat van de NLP Master practitioner

Het resultaat van de NLP Master practitioner is dat je NLP op een dieper niveau begrijpt en beheerst. Daardoor heb je jezelf nog beter leren kennen en heb je meer invloed op hoe jij je leven vormgeeft.

Vrij en creatief toepassen van technieken en inzichten
De Master Practititoner was voor mij een prachtige aanvulling op wat ik eerder in de trainingen van Robin had geleerd. Daar waar de Practitioner zich vooral richt op het aanleren van technieken en het doorgronden van taalpatronen, gaat de Master Practitioner veel meer over het vrij en creatief toepassen van de technieken en inzichten. Het gaf me zelfvertrouwen om te ervaren hoe makkelijk het toepassen van NLP wordt als je geleerde inzichten van binnenuit boven laat komen en ze op je gevoel gaat gebruiken. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plek en het wordt steeds eenvoudiger om je goed en positief te voelen en om je eigen strategieën te doorzien en te wijzigen in constructieve patronen.

De dagen met de verschillende gasttrainers waren zeer boeiend en een echte aanvulling op de dagen met Robin. Hoe kun je je stem gebruiken om meer te bereiken? Hoe kom je in contact met je creativiteit en je intuïtie? Hoe geef je expressie aan je gevoelens en aan wat je wilt? En hoe krijg je meer controle op wat je voelt door middel van je adem? Allemaal boeiende thema’s om nog meer grip te krijgen op alle processen in mijn lijf en in mijn brein, zodat ik me steeds sterker, ontspannen en vol zelfvertrouwen voel en met steeds meer plezier en enthousiasme mijn leven kan leiden en het pad kan volgen dat bij mij past.

Dank je, Robin, voor deze inspirerende training. Ondertussen heb ik alle trainingen gevolgd die je op dit moment geeft. Ik laat me graag verrassen door je nieuwe plannen!

Fief, Rotterdam

Praktische informatie over de NLP Master Practitioner

Data
De NLP Master Practitioner duurt in totaal 10 aaneengesloten dagen:

  • Maandag 1 juni (2e pinksterdag) t/m woensdag 10 juni 2020, 10.00 – 17.00 uur

Locatie
Brasserie Kade 10 in Nijkerk. (Midden Nederland, vlakbij Amersfoort)

Certificering
Na afloop ontvang je  een door The Society of NLP erkend diploma als ‘NLP Master Practitioner’.

Tarief

Normale prijs
3250,- euro

Early Bird
2750,- euro

Het tarief voor NLP Master Practitioner Opleiding is vrijgesteld van BTW. Het is inclusief alle trainingen van de gasttrainers, een uitgebreide handleiding en certificering. Ook koffie, thee en fruit worden voor je verzorgd.

Let op: Je hoeft niet het hele bedrag ineens te betalen als dat nu even niet uitkomt. Een aanbetaling van 20% is voldoende om je te verzekeren van een plek. Daarna kan je, als je dat wenst eventueel in maandelijkse termijnen betalen zodat de volledige betaling in elk geval voor aanvang van de training binnen is.  Meer informatie? Mail gerust even naar liza@stgroep.nl.

Aanmelden

Mede doordat we deze training maar eens per jaar organiseren is de training vaak lang van te voren uitverkocht.  Als je deel wilt nemen raden we je aan om ruim van te voren aan te melden zodat je de kans op een plek niet misloopt.

Aanmelden voor een NLP Opleiding

  • Factuuradres

    (Indien afwijkend van bovenstaand adres)
  • Verkennend gesprek/ Aanmelden

    Is je keuze ‘aanvraag verkennend gesprek’ dan belt Robin Stevens je voor een vrijblijvend verkennend gesprek. Is je keuze ‘aanmelden voor een NLP opleiding’ dan meld je direct aan voor de gekozen NLP opleiding.