U bent hier: Home NLP Opleidingen NLP Practitioner Opleiding

NLP Practitioner Opleiding

NLP trainers tijdens NLP OpleidingDe NLP Practitioner opleiding van Robin Stevens is een praktische zevendaagse NLP opleiding met als hoofdonderwerpen persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je makkelijker kunt ontspannen en wat je kunt doen om minder last te hebben van ongewenste emoties zoals stress of onzekerheid.

Een groot deel van de NLP Practitioner opleiding gaat over onbewuste communicatie. Je leert hoe je door beter gebruik van gesproken of geschreven taal, non-verbale communicatie en emoties meer grip kunt krijgen op je communicatie. Je verbetert hierdoor de relaties met mensen om je heen zoals je contact met collega’s, je klanten, je partner en met je vrienden.

Praktische NLP Practitioner opleiding

Het is daarbij goed je te realiseren dat de NLP Practitioner opleiding vooral een praktijkopleiding is waarin je direct leert alles wat je hebt geleerd toe te passen in je dagelijks leven. Na elke dag ga je dus niet naar huis met een grote berg huiswerk maar je leert vooral hoe je onbewust als vanzelf de nieuwe gewoontes en vaardigheden kunt toepassen in je leven. Doordat je meteen begint te ervaren welke voordelen de nieuw geleerde technieken hebben op jouw leven merk je al na de eerste trainingsdagen het verschil.

Robin: ‘Toen ik de NLP Practitioner opleiding zelf volgde in 2007 deed ik het voornamelijk om beter te worden in mijn werk. In die tijd werkte ik als account manager. Ik  wilde graag leren om op een hoger niveau te communiceren met mijn klanten. Mijn focus was dan ook voornamelijk gericht op het behalen van betere zakelijke resultaten. Al snel ontdekte ik echter dat het toepassingsvlak veel breder was dan alleen mijn zakelijke leven. Al na de eerste trainingsdagen merkte ik hoe de NLP technieken doorwerkten in de diepere lagen van mijn leven. Het had bijvoorbeeld een enorm positieve invloed op mijn persoonlijke gevoelsleven en op mijn zakelijke en persoonlijke relaties.

Inmiddels heb ik in de afgelopen 15 jaar duizenden mensen getraind in NLP.  Ik zorg er altijd voor dat mijn NLP kennis up-to-date blijft door de meest recente versie van NLP van de grondlegger zelf te leren. De grondlegger van NLP -Richard Bandler- heeft mij gecertificeerd als NLP Master Practitioner & Trainer. Ik ben gecertificeerd internationaal NLP Trainer en aangesloten bij The Society of NLP.

Wanneer je een training bij mij volgt, ben je er dus van verzekerd dat je de meest recente, beste en meest pure vorm van NLP leert.

Wil je lezen wat deze NLP Practitioner opleiding voor effect heeft gehad op andere deelnemers? Voor een overzicht van enthousiaste reacties op mijn trainingen, lees hier: Ervaringen met NLP van Robin Stevens.’

Wat gaan we precies doen?

BLOK 1: Grip krijgen op je eigen emoties, de NLP basis

 •  Hoe stop je een naar gevoel en vervang je het door een goed gevoel
 •  Hoe stop je negatieve beelden en vervang je ze door positieve
 •  Hoe stop je negatieve piekergedachtes en laat je ze verdwijnen
 • Gebruik van tijdslijnen om grip te krijgen op emoties uit het verleden in de toekomst
 • Een goede toekomst leren plannen door steeds de juiste beslissingen te nemen
 • Het goed gebruiken van rapport om met meer mensen een klik te krijgen
 • Een goed gevoel in je onbewustzijn te verankeren zodat je altijd een goed gevoel kan herbeleven

BLOK 2: Effectief communiceren met taal, ontspannen leren en positief beïnvloeden

 • Beter begrijpen wat er gezegd wordt met het communicatiemodel
 • Duidelijker communiceren zodat mensen precies begrijpen wat je bedoelt
 • Meer gedaan krijgen door de juiste vragen te stellen
 • Beter overtuigen, verkopen en coachen met behulp van beïnvloedend taalgebruik
 • Mensen positief beïnvloeden door te communiceren vanuit hun eigen wereldmodel
 • Onbewust sneller leren door middel van ontspanning
 • Meer uit je gesprekken halen met bijvoorbeeld klanten, werkgevers, collega’s en in persoonlijke relaties

BLOK 3: Excellent gedrag modelleren in strategieën, geavanceerde NLP technieken

 • Excellent gedrag modelleren en gebruiken om meer te bereiken in je eigen leven
 • Oude patronen loslaten en nieuwe krachtige patronen installeren in je onbewustzijn
 • Strategieën maken voor toekomstplannen door middel van tijdslijnen
 • Gebruik van bewegende ankers om positieve emoties te versterken en vast te houden
 • Oproepen en verankeren van krachtige emoties zoals zelfvertrouwen, vrolijkheid, innerlijke rust, diepe ontspanning, daadkracht en enthousiasme
 • Beperkende overtuigingen voor altijd loslaten met de SWISH techniek
 • Leer stoppen met slechte gewoontes als roken, teveel eten of overgewicht

Hebben we aan zeven dagen wel genoeg?

In zeven dagen leer je het beste van NLP, wat geschikt is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zal zien dat je alles wat je leert direct in de praktijk kan toepassen en dat ook heel graag wilt doen.

Alle onnodige extra’s hebben we uit de training gehaald.  Zo doen we geen voorstelrondjes, rollenspelen of spelletjes. Dat scheelt een hoop tijd. Tijd die we goed kunnen gebruiken om te werken aan wat voor jou echt belangrijk is.

Door zeven dagen achter elkaar intensief met je persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn gaat het ook vele malen sneller dan wanneer je bijvoorbeeld een training zou uitspreiden over verschillende maanden.

Daarnaast blijft het ook beter hangen. Vergelijk het met een spannende film die je ook het liefst van begin tot eind wil zien op één avond. Zo krijgt de emotie de kans om op te bouwen en zit je er helemaal in.

Hoe ziet zo’n dag er dan precies uit?

Stel je een klein zaaltje voor waar je relaxt op een stoel zit. Robin staat voor de groep en vertelt aan de hand van herkenbare verhalen hoe we in ons leven tegen situaties aan lopen waar we NLP technieken in zouden kunnen gebruiken. Vervolgens demonstreert hij, met een van de deelnemers uit de groep, hoe je zo’n situatie met NLP technieken kan aanpakken. Als je hebt gezien hoe dit werkt bij iemand anders, breken we vervolgens op in kleine groepjes om het zelf te gaan uitproberen. Je werkt steeds direct aan situaties die voor jou persoonlijk relevant zijn. Daardoor leer je NLP niet alleen als theorie maar als een vaardigheid waarvan je precies voelt en weet hoe het voor jou persoonlijk werkt.

NLP met overnachten: Hotel Postillion Veluwemeer****

We organiseren deze training in Hotel Postillion Veluwemeer. We kunnen ons goed voorstellen dat je als je van ver komt het tijdens je opleiding praktisch en/of fijn vindt om op de trainingslocatie te overnachten. Ongeveer de helft van de deelnemers kiest voor een overnachting hier of ergens in de buurt. Na je aanmelding ontvang je hier alle informatie over. Ook als je dichterbij woont, is het soms lekker om er echt even tussenuit te gaan en je te focussen op de trainingsweek.

Erkende NLP opleiding

Onze erkende NLP Practitioner opleiding is erkend door Stichting NLP Kring, het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door The Society of Neuro Linguistic Programming. The Society of NLP is opgericht door een van de grondleggers van NLP en daarmee de meest betrouwbare internationale NLP instantie. 

Aan de NLP Practitioner opleiding zijn 48 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Nobeco Management Coaching

NLP Certificering CRKBO Geregistreerde Instelling

Certificering

Nadat je de gehele training met succes hebt doorlopen, ben je gecertificeerd NLP Practitioner. Als bewijs hiervan ontvang je een officieel bewijs van deelname. Op verzoek kunnen we ook een certificaat bij de Society of NLP  voor je aanvragen. 

Resultaat

Het resultaat van het volgen van deze NLP opleiding is dat je meer jezelf bent geworden. Je zit beter in je vel, hebt meer zelfvertrouwen en hebt je communicatie naar een veel hoger niveau getild. Doordat je jezelf getraind hebt in persoonlijke ontwikkeling en communicatie zijn je relaties met mensen om je heen verbeterd, je communiceert krachtiger en met meer ontspanning zodat veel dingen in je leven je makkelijker af gaan. 

Over Robin Stevens

NLP trainer Robin StevensRobin Stevens (1983) is auteur, spreker en een van Nederlands bekendste trainers in persoonlijke ontwikkeling. Zijn bestseller De Kracht van NLP stond maandenlang in de bestsellerlijsten, was het bestverkochte NLP-boek van 2018 en is genomineerd voor de Alice Indie Boekprijs. Zijn tweede boek Verbinding Zonder Wifi stond 30 dagen op nummer 1 in de Management top 100 en in de top 25 van bestverkochte boeken van 2020. Hij is een veelgevraagd spreker bij top 500 bedrijven, banken en het MKB. Meer dan 15.000 deelnemers bezochten in de afgelopen jaren zijn open NLP-opleidingen en trainingen.

Kosten NLP Practitioner opleiding

De NLP Practitioner opleiding is als erkende opleiding vrijgesteld van btw.

Normaal
3500,-  euro

Early-Bird t/m 9 november 2022
2750,- euro

*Kan je niet ineens betalen? Mail ons dan even, dan kan je in termijnen betalen.

*Als de opleiding een toevoeging is voor je toekomstige werkzaamheden dan kan je hier financieel voordeel uithalen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is het mogelijk om (een deel van) de opleidingskosten als aftrekpost op te voeren bij de Belastingdienst

Inclusief

 • Zeven dagen training van Robin Stevens
 • Een uitgebreide handleiding van 160 pagina’s
 • Certificering als NLP Practitioner
 • Lekkere lunch met soep, broodjes en salade
 • Koffie, thee, cappuccino’s en wat lekkers tijdens de trainingsdagen

Data en locatie

We organiseren de zevendaagse NLP Practitioner opleiding op de volgende data:

 • NLP Practitioner opleiding van 5 t/m 11 september 2022 Uitverkocht
 • NLP Practitioner opleiding van 9 t/m 15 januari 2023 aan het Veluwemeer (voor de helft vol)
 • NLP Practitioner opleiding van 6 t/m 12 maart 2023 in Tavira, Portugal

De dagen duren van 10.00 uur tot 17.00 uur/17.30 uur.

Aanmelden en kennismaken

Het is belangrijk dat de training goed past bij je leerdoelen.

Daarom kan je een verkennend telefoongesprek aanvragen waarin we kennismaken en ontdekken of de training goed aansluit bij jouw wensen. Zo weet je zeker dat je begint aan iets wat bij je past. Plan dus gemakkelijk je verkennend gesprek met Liza in door op deze knop te drukken.

Heb je al kennis gemaakt of weet je al zeker dat je mee wilt doen, meld je dan direct aan via het onderstaande formulier.

Aanmelden voor de NLP Practitioner opleiding

 • Factuuradres

  (Indien afwijkend van bovenstaand adres)