U bent hier: Home NLP Angsten Onzekerheid

Onzekerheid

Onzekerheid is menselijk, soms kunnen mensen een grote dosis zelfvertrouwen hebben maar nog steeds is er een gebied in hun leven waar ze onzeker zijn. Als je last hebt van onzekerheid in een bepaald gebied van je leven zoals je werk, je financiële situatie of iets heel anders kan dat je belemmeren om optimaal te leven. Beheerst de onzekerheid je hele leven dan ontwikkel je naast de onzekerheid ook een angst.

Verschillende soorten onzekerheid

De meeste mensen zijn bekend met lichamelijke onzekerheid: ben ik niet te dik of te dun? Ben ik niet te oud of te jong? Heb ik wel de juiste kleren aan? Staat een bril wel op mijn gezicht? Zulke dingen worden versterkt als het bevestigd wordt door andere mensen als je een opmerking krijgt over je kleding of over je lichaam. Als je onzeker bent in je werk komt dit vaak door invloeden van buitenaf. Werkgevers die je negatief benaderen over hoe je werkt of collega’s die voortdurend op je vitten. Als je vaak genoeg hoort dat je het niet goed doet krijg je vanzelf het gevoel dat dit waar is en ga je als gevolg daarvan minder presteren.

Onzekerheid bij mannen en onzekerheid bij vrouwen

Veel mensen denken dat alleen vrouwen met onzekerheid te maken hebben. Niet is minder waar, mannen zijn vaak net zo onzeker over allerlei uiterlijkheden en andere zaken. Zowel mannen als vrouwen kennen de onzekerheid bij het zoeken en vinden van de juiste partner. Vragen als “ben ik wel goed genoeg” spoken voortdurend door je hoofd.

Dingen mislopen

Iemand die onzeker is, zal dingen ontlopen. Waarom zou je bijvoorbeeld om promotie vragen als je denkt dat je je werk niet goed uitvoert? En waarom zou je in bikini op het strand lopen als je jezelf te dik vindt? Dat je dingen ontloopt is natuurlijk geen enkel probleem, maar is dat ook wat je wilt? Misschien wil ook jij lekker op het strand lopen, of je baas om promotie vragen. Andere mensen kunnen dat toch zeker ook?
De onzekerheid kan je dus in veel gevallen belemmeren in wat je eigenlijk best zou willen. De stap durf je echter niet te nemen, omdat je bang bent om opmerkingen te krijgen of om af te gaan. Deze angst is niet altijd reëel. Wie zegt dat je niet in bikini op het strand kan lopen? En misschien vindt je baas ook wel dat je recht hebt op promotie.

Van je onzekerheid afkomen

Onzekerheid verdwijnt soms vanzelf weer, door bepaalde ervaringen, of omdat je ouder bent geworden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel meer pubers die zich onzeker voelen, dan volwassenen. Het kan dus slechts een fase in je leven zijn, die vanzelf weer overgaat.
Is dit echter niet het geval, dan kun je het beste jezelf trainen. Probeer die dingen die je graag wilt doen en zoek uit waar je precies onzeker over bent. Door ze vaker te doen ontwikkel je als vanzelf meer zekerheid en zelfvertrouwen.

Wil je echt van je onzekerheid af? Dan is het volgende stappen plan een goede manier.

Eerste stap:
Het lezen van het gratis NLP rapport – van onzekerheid naar zelfvertrouwen kun je trainen met NLP. Deze basis technieken helpen je om verder te komen.
Tweede stap:
Het krijg van meer zelfvertrouwen met de NLP oefen CD. Zelfvertrouwen is een vaardigheid, hoe meer je oefent hoe beter je word.
Derde stap:
Het volgen van de workshop NLP bij angst en onzekerheid. Deze workshop geeft je inzicht in onbewuste processen en leert je om onzekerheid om te zetten in positieve gevoelens.
Vierde stap:
Persoonlijke coaching.

Natuurlijk is jouw situatie uniek en is het goed om te bekijken op welke manier jij het graag zou willen aanpakken. Het blijkt dat coaching of training het beste werkt als jij je probleem helemaal zat bent, neem daarom direct contact op. Bel 06 18772316 voor een gratis verkennend telefoongesprek of stuur een e-mail met jou gegevens naar rcrstevens@gmail.com dan bel ik jou.