U bent hier: Home Succesverhaal Een eigen praktijk

Een eigen praktijk

Pim was net afgestudeerd en al een tijdje aan het solliciteren. Hij kwam de NLP-practitioner opleiding in eerste instantie volgen voor een stukje persoonlijke ontwikkeling en motivatie bij het solliciteren. Tijdens de training werd hij zich langzaam bewust van een dieperliggende wens…

‘Ik wilde als net afgestudeerde ergotherapeut heel graag met de doelgroep chronische pijn en vermoeidheid werken. Maar ik kwam er al snel achter dat daar niet veel werk in te vinden is. De ene na de andere sollicitatiebrief ging de deur uit en de respons bleef uit. Om toch aan werk te komen begon ik met tegenzin te solliciteren op vacatures die niet helemaal aansloten bij mijn wensen. Op een gegeven moment leverde dat zoveel weerstand op dat ik zwaar gedemotiveerd in sollicitatiegesprekken zat.

Diep van binnen had ik toen eigenlijk al de wens om voor mezelf te beginnen zodat ik gewoon echt mijn eigen plan kon trekken.

Diep van binnen had ik toen eigenlijk al de wens om voor mezelf te beginnen zodat ik gewoon echt mijn eigen plan kon trekken. Op die manier zou ik precies de doelgroep kunnen aanspreken die mij interessesant leek. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan.
Ik liep tegen allemaal beperkende overtuigingen aan. Zo had ik nog helemaal geen werkervaring en bovendien geen ervaring met ondernemen.

Maar tijdens een oefening met Robin op de eerste dag van de training ontkiemde het zaadje. Opeens zag ik heel duidelijk voor me wat ik wilde en hoe ik dat wilde bereiken. Bij elke oefening die we daarna deden werd het duidelijker. Ik begon steeds meer voor me te zien hoe ik het wilde aanpakken. Ik wilde de standaard ergotherapie overstijgen en er mijn eigen draai aan geven. Hoe meer ik erover nadacht hoe enthousiaster ik werd. Ik bedacht zelfs een nieuwe naam voor mijn plannen: De Ergo coach. Als Ergo coach leer ik mensen hoe ze -ondanks pijn en vermoeidheidsklachten- door eenvoudige inzichten en oefeningen zelf hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Na de training schoof ik mijn plannen in eerste instantie nog een tijdje voor me uit, totdat mijn zus me wakker schudde. Zij wilde ook voor zichzelf beginnen en samen motiveerden we elkaar om echt het roer om te gooien. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel, bouwde zelf een website, zocht samenwerkingen met huisartsen en maakte reclame voor mijn nieuwe concept binnen brancheorganisaties. Binnen die brancheorganisaties worden mijn plannen heel goed ontvangen en dat motiveert enorm. Ik heb daarvan geleerd dat het heel belangrijk is om je te omringen met mensen die enthousiast worden van je plannen. Zo krijg je veel positieve feedback en blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Mijn leven is nu heel avontuurlijk. Soms lijkt het wel een beetje op de periode dat ik aan het backpacken was in Thailand.

Mijn leven is nu heel avontuurlijk. Soms lijkt het wel een beetje op de periode dat ik aan het backpacken was in Thailand. Toen reisden we van plek naar plek en wisten we nooit wat de volgende dag zou brengen. Met het opzetten van mijn eigen praktijk is het net zo. Je weet van tevoren nooit hoe een dag, week of maand eruit gaat zien. Dat is aan de kant best spannend en onzeker, maar tegelijkertijd heel avontuurlijk. Het belangrijkste is dat ik het werk doe wat ik het allerliefste wil doen. Dat gevoel is onbetaalbaar. Als ik terugkijk naar de periode dat ik nog aan het solliciteren was dan zie ik dat het leven nu veel meer naar mij glimlacht. Alsof ik steeds een zetje krijg van het leven om door te blijven gaan. Intussen groeit mijn praktijk gestaag en krijg ik er steeds meer plezier in.’

Meer informatie over het werk van Pim?
Bezoek zijn website op www.ergocoach.nl