U bent hier: Home Columns Snel onzekerheid oplossen met NLP

Snel onzekerheid oplossen met NLP

De afgelopen week was ik aan het assisteren op een seminar van Richard Bandler in Amsterdam. Richard Bandler is de gene die ooit NLP heeft bedacht in de jaren 70. Toen ik hem voor het eerst ontmoette was het vooral de luchtige en humoristische manier van werken die mij op viel. Dit is best bijzonder omdat de mensen waarmee hij werkte hun problemen soms behoorlijk serieus namen. In het begin had ik hier zo mijn twijfels over, maar na een tijdje ontdekte ik dat zodra mensen zichzelf de kans gaven er op een enthousiaste vrolijke manier mee aan de slag te gaan problemen vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het is moeilijk om je slecht te voelen

In principe is het heel eenvoudig:  Wanneer je van binnen tal van goede gevoelens hebt  en je heel erg  vrolijk bent is het behoorlijk moelijk om je slecht te voelen. Je kunt dan natuurlijk nog wel denken aan de dingen die slecht zijn gegaan maar het geeft je een stuk minder slecht gevoel of soms zelfs een goed gevoel. Zo train je jouw brein om luchtiger met zaken om te gaan en met meer ontspanning te reageren. Momenten die vroeger slecht voelden beginnen opeens een aanleiding te worden om meer te ontspannen en de situatie eens van een andere kant te bekijken.

Je zintuiglijke representatie

NLP kan natuurlijk niet voorkomen dat er nare dingen gebeuren in je leven. Dat is dan ook niet de bedoeling, het is veel meer de bedoeling dat je leert om te focussen op dingen die goed gaan en juist die dingen groter in je hoofd te maken. Hierbij gebruik je dan vooral de zintuiglijke representatie zodat je er ten alle tijd beschikking over hebt. De plaatjes die je in je hoofd hebt van leuke dingen die je hebt gedaan kun je groter maken en meer kleur toevoegen, je kunt ze afspelen net zo lang tot alle goede gevoelens die er aan gekoppeld zijn weer helemaal bij je terug komen. Hoe meer je dit doet, hoe meer je merkt dat je brein gewend raakt om dit automatisch te doen zodat waar je ook bent je opeens vanzelf goede gevoelens voelt, zonder verklaarbare reden.

Natuurlijk klinkt dit leuk van papier en wil iedereen dit graag leren. De waarheid is dat je het beste leert als je eens face 2 face hebt meegemaakt hoe NLP werkt en hoe het effect heeft op jouw onbewustzijn. Een goede manier om dit te doen is het volgen van de workshop NLP bij angst en onzekerheid die ik een aantal keren per jaar organiseer. Tijdens deze workshop vertel ik je op een luchtige manier over NLP en de beste NLP technieken.

NLP bij angst en onzekerheid

Wanneer je last hebben van gevoelens zoals angst en onzekerheid en je wilt een stap nemen om hier mee aan de slag te gaan zodat je er vanaf kunt komen is deze workshop een goed begin.  We gaan met de belangrijkste NLP technieken aan de slag om gelijk slechte gevoelens op te lossen en te vervangen door goede gevoelens. Je leert negatieve gevoelens oplossen, negatieve ramp scenarios uit je hoofd wissen en te stoppen met piekeren.  NLP bij angst en onzekerheid

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.