U bent hier: Home Columns Niet met je voeten op de bank

Niet met je voeten op de bank

“Niet met je voeten op de bank!” riep mijn moeder voor de zoveelste keer als ik weer eens languit met mijn voeten die smerig waren van de speeltuin op haar mooie witte bankstel zat. Ik zie mezelf weer voor me, terwijl ik 9 jaar oud was en de hele middag buiten had gespeeld. Het was natuurlijk niet de eerste keer dat ik hoorde dat voeten niet op de bank hoorde. Maar waar ze wel hoorden, dat wist ik ook niet. Ergens is het toch nog goed gekomen geloof ik, want tegenwoordig zit ik maar weinig met mijn voeten vol modder op het bankstel.

Als je als ouder bezig bent je kind op te voeden dan draait het allemaal om communicatie. Hoe krijg je voor elkaar dat je kind doet wat jij in gedachten hebt. Het lijkt wel alsof ze soms expres precies het tegenovergestelde doen. “ geen computerspelletjes als je uit school komt!” riep mijn moeder. Een paar uur later vond ze ons met een paar zakjes chips uitgebreid Mario Bros spelend achter de computer.

Een voorbeeld van wat je kunt doen om je informatie beter bij je kinderen te laten aankomen is het formuleren van actief gedrag. Dus niet vertellen wat ze niet moeten doen, maar vertellen wat je wel wilt dat er gebeurt. Wil je dat je kinderen ergens mee stoppen? Formuleer dan concrete acties die ze WEL moeten uitvoeren. Wil je voorkomen dat dat ze elke avond de hele avond achter de tv hangen? Zeg dan niet: “ en niet weer de hele avond tv kijken vanavond” maar “ Nadat jullie straks je huiswerk hebben gemaakt, mogen jullie van 7 tot 8 nog een uurtje tv kijken.” Hoe vaker je gewenst gedrag op deze manier formuleert, hoe meer kans je hebt dat ze doen wat jij graag wilt.

Succesvol opvoeden met NLP

Als je ouder van een kind bent, dan is opvoeden waarschijnlijk één van de belangrijkste en meest verantwoordelijke taken die je hebt. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om je met NLP te leren je kinderen de juiste richting in te sturen:

Je leert:

  • Je taal en woordgebruik zo in te zetten dat je het kunt gebruiken om een diepere band te krijgen met je kind.
  • Je eigen kwaliteiten als ouder en de kwaliteiten van je kind ontdekken
  • Je bewust worden van je eigen communicatie en dit gebruiken om effectiever te gaan communiceren.
  • Hoe je effectief doelen kunt stellen en deze doelen kunt gebruiken om je kind de goede richting in te sturen.

Lees meer informatie op de volgende pagina: Succesvol opvoeden met NLP

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan
hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.