U bent hier: Home Columns Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Bescherm jezelf tegen negatieve energie

In mijn trainingen krijg ik vaak de vraag hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve energie van andere mensen. Het eerste wat belangrijk is om te begrijpen, is dat de energie van andere mensen vooral het gevoel van andere mensen is. Dat betekent dus dat het vaak niks met jou te maken heeft. Als je bijvoorbeeld een onaardige telefoniste aan de telefoon krijgt, of vervelende bediening in een restaurant dan is het goed om te weten dat die negatieve gevoelens vooral thuishoren bij de persoon die ze overbrengen. Het heeft dus niks met jou persoonlijk te maken.

Je goed voelen

Dit gezegd hebbende zijn er een aantal manieren waarop je hier het beste mee om kunt gaan. De eerste is simpelweg door er een wedstrijdje van te maken. Een wedstrijdje wie er beter is in het uistralen van bepaalde gevoelens. Denk zelf bijvoorbeeld terwijl iemand heel onaardig tegen je doet gewoon voortdurend aan leuke herinneringen, waardoor je een goed gevoel krijgt en focus je op dat gevoel, maak het groter en glimlach breeduit naar de gene die onaardig tegen je is. Als je blijft lachen en vrolijk doen, dan heb je kans dat de ander na een paar seconden ook aardig terug gaat doen omdat hij of zijn beseft dat langer onaardig doen geen zin heeft, jij blijft toch wel vrolijk.

Niet meedoen

De andere mogelijkheid is dat de andere persoon ervandoor gaat, want jij bent toch niet boos of negatief te krijgen. In beide gevallen heb jij je zin en heb je weer voldoende tijd om je goed te voelen of alleen of samen met iemand. Als je bovenstaande techniek oefent en blijft gebruiken in je leven, dan kan het effect zijn dat je na verloop van tijd steeds meer leuke mensen om je heen krijgt. Wie wil er nou niet iemand om zich heen die altijd vrolijkheid uitstraalt.

De word jezelf workshop

Tijdens deze dag leer je de belangrijkste technieken die je helpen om steeds meer jezelf te worden. Met eenvoudige oefeningen leer je hoe je goed kunt afschermen voor negativiteit van anderen . Daarnaast leer je hoe je jouw goede gevoel kunt vergroten en bewaren zodat jij jezelf steeds beter gaat voelen. Het resultaat is dat je meer rust ervaart, makkelijker bij jezelf kunt blijven en steeds meer jezelf wordt.
De word jezelf workshop

P.S. er zijn nog een paar laatste plaatsen voor de workshop “succesvol opvoeden met NLP”. Wil je nog mee doen of meer informatie? Ga dan naar de volgende pagina:
Succesvol opvoeden met NLP

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.