U bent hier: Home Hoe los je faalangst op met NLP

Hoe los je faalangst op met NLP

27 februari 2012
Robin Stevens NLP Trainer

Een van de belangrijkste vooronderstellingen van NLP is dat er geen falen bestaat maar alleen maar een leerproces.

In plaats van te denken dat je faalt als iets niet uitpakt zoals je wilt, gebruik je dat wat je tijdens het proces geleerd hebt als feedback om het de volgende keer beter te doen. Je geeft jezelf hiermee de kans om jezelf te blijven ontwikkelen zonder dat je boos op jezelf wordt dat je iets verkeerd hebt gedaan omdat het niet meteen gelukt is.

Een belangrijk onderdeel van dit leerproces is om je ondanks dat dingen niet gaan zoals je graag zou willen gewoon goed te blijven voelen. In plaats van teleurgesteld te zijn dat het niet in één keer lukt, blijf je met een goed gevoel doorgaan om jezelf te ontwikkelen net zolang tot het je gelukt is. Dit goede gevoel stelt je in staat om te blijven opletten terwijl je jezelf aan het ontwikkelen bent in de richting waarin je wilt komen.

Daarnaast is het belangrijk om aardig voor jezelf te zijn. Ga met jezelf om zoals je met je beste vrienden of familie om zou gaan. Moedig jezelf aan en geef jezelf de kans om te ontdekken hoe je het beste dichter bij je doel kunt komen zodat je het uiteindelijk eenvoudig te kunnen bereiken.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media