U bent hier: Home NLP NLP Technieken TOTE Model

TOTE Model

Heb je weleens gehad dat wanneer je iets nieuws probeert je na de eerste poging opgeeft? Dat je niet weet hoe je je doel moet bereiken wanneer het tegenzit? En dat je daardoor als het ware stil valt en helemaal niets meer onderneemt?

Je bent niet de enige.

De meeste mensen zijn namelijk heel goed in iets eenmaal proberen en het opgeven zodra datgene niet in één keer lukt. Dat wanneer het even tegenzit het bijltje er meteen bij wordt neergegooid. Gelukkig is er een simpele, handige oplossing die je in staat stelt om je doelen te bereiken en het proces daar naartoe succesvol te doorlopen.

TOTE Model

Binnen NLP noemen we deze oplossing het TOTE model. Het TOTE model geeft je handvatten voor het bereiken van een doel en het doorlopen van het proces daar naartoe. Misschien volg jij onbewust al de stappen van het TOTE model bij sommige situaties in je leven. Door ‘m goed te onthouden kan je dit proces vanaf nu ook heel bewust doorlopen. Zo let je extra goed op van welke situaties je allemaal kan leren om jouw doel ontspannen te bereiken.

De meest succesvolle mensen in het leven zijn degenen die enorm goed zijn in fouten maken, leren en doorgaan. Keer op keer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Walt Disney die bij zijn eerste baan ontslagen werd omdat hij niet creatief genoeg zou zijn. En denk aan Kolonel Sanders die pas na 1009 keer proberen zijn succesvolle kiprecept heeft verkocht, met als resultaat de succesvolle, internationale keten Kentucky Fried Chicken.

Falen bestaat niet, er is alleen feedback

De NLP vooronderstelling is hierbij: ‘falen bestaat niet, er is alleen feedback’. Dus: falen vergeten we, dat bestaat niet meer, er bestaat alleen nog het verzamelen van feedback. En die feedback gebruiken we om te leren van onze ‘fouten’. Hoe meer je dus durft te focussen op leren van je fouten, hoe relaxter je jouw doelen bereikt. NLP hanteert hier een simpel modelletje voor: TOTE.

TOTE staat voor: Test, Operate, Test, Exit.

 

TOTE MODEL NLP

 

Stap 1.

De eerste TEST staat voor: ‘wil ik iets veranderen?’. Als het antwoord ‘ja’ is, dan vraag je je daarna af: wat is mijn doel? Dit doel formuleren we op een speciale manier:

  • Positief, voorkom het gebruik van het woordje ‘niet’ of ‘zonder’. Dus in plaats van ‘ik wil niet onzeker zijn’, zeg je ‘ik wil zelfverzekerd zijn’.
  • Initiatief: Zorg ervoor dat het Initiatief bij jezelf ligt: ‘ik ga stoppen met roken’
  • Ecologisch: check of het doel goed is voor jou leven op de langere termijn en de mensen die je belangrijk vindt.
  • Toetsbaar, het resultaat is met onze vijf zintuigen waar te nemen, bedenk hoe het eruit ziet als jouw doel bereikt is, wanneer ben je klaar?

‘Falen bestaat niet, er is alleen feedback’

Stap 2.

OPERATE is de handeling die je doet om je doel te bereiken. Dit noemen we ook wel de operatie. Dit is alles wat je doet om je doel te bereiken. Afhankelijk van je doel kan dit van alles zijn. Dit zou bijvoorbeeld een NLP techniek kunnen zijn, maar ook iets heel anders. Het kunnen grote handelingen zijn die lang duren, maar ook heel klein.

Stap 3.

Na de ‘operatie’ TEST je of je doel hebt bereikt. Het antwoord is ‘ja’ of ‘nee’.

Stap 4.

Als het antwoord ja’ is, dan stopt het proces (EXIT) omdat je doel is bereikt. Als het antwoord nee is, ga je terug naar de eerste TEST. Op je terugweg verzamel je alle lessen (FEEDBACK) van je eerdere poging om het de tweede (of derde/tiende/tachtigste etc.) keer net iets anders aan te pakken in de ‘operatie’.

Oefening

Bedenk een doel, een wens, iets wat jij graag zou willen bereiken. Dat kan op privégebied zijn maar mag ook zakelijk. Houd het voor nu heel simpel en klein. Dat doel ga je proberen te bereiken op basis van het TOTE model:

  • Begin bij stap 1 en let op het formuleren van je doel (P, I, E, T). Ontdek voor jezelf duidelijk wanneer je je doel hebt bereikt en je tevreden bent.
  • Dan stap 2. Bedenk wat je zou moeten doen om je doel te bereiken. Let er op dat je het klein en simpel houdt. Ga datgene uitvoeren en je mag hier best even de tijd voor nemen.
  • Stap 3. Test of je na de uitvoering je doel hebt bereikt. Zo nee, verzamel feedback over wat je hebt gedaan. Waarschijnlijk moet je nog wat bijschaven aan de manier waarop je je doel bereikt? Of misschien moet je je doel een beetje aanpassen? Leer van je fouten, lach er om, wees blij met de lessen die je leert en sta weer op.
  • Blijf testen of je je doel bereikt. Als het antwoord nee is pas je iedere keer aan wat je doet, zodat je uiteindelijk jouw doel bereikt. Hier doe je misschien best een tijdje over, maar dat is helemaal oké.
  • Zodra je je doel hebt bereikt ben je klaar, exit. En dan is er ruimte voor een nieuw doel.