U bent hier: Home Wordt het nog druk vanavond?

Wordt het nog druk vanavond?

1 oktober 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Wordt het nog druk vanavond?’ Schreeuwt hij boven de dreunende bas uit. De knappe blonde studente in wiens oor hij staat te toeteren kijkt quasinonchalant waar het stemgeluid vandaan komt. Ze glimlacht als ze zijn vrolijke gezicht ziet dus gebruikt hij de stilte tussen de volgende beat om zichzelf voor te stellen.

Het is 2007 en zaterdagavond in discotheek de Powerzone in Amsterdam en ik heb het broertje van mijn beste vriendin meegenomen om een keer te stappen in de grote stad. Hij is zeventien en eigenlijk veel te jong om hier naar binnen te mogen. Gelukkig ziet hij er een stuk ouder uit dus de nors kijkende uitsmijters aan de deur laten hem zonder al te veel problemen naar binnen.

Eenmaal binnen is van het leeftijdsverschil niets te merken en ontpopt hij zich tot een ware casanova. Hij flirt met alle meisjes en danst met iedereen die hij tegenkomt. Vermaakt kijk ik toe hoe hij met iedereen die hij tegenkomt contact legt.

‘Het gaat er niet zozeer om wat je zegt, het gaat erom dat je contact maakt.’

Ik ben benieuwd wat zijn geheim is. Ik vraag me af of het misschien zijn surflook of brede borstkas zijn die hij ontwikkeld heeft door hele zomers te surfen op het Veluwemeer. ‘Wat zeg je precies tegen ze dan?’ vraag ik hem als we met een biertje aan onze lippen op een loungebank in de VIP- ruimte hangen. ‘Nou gewoon zoiets als: Wordt het nog druk vanavond?’ zegt hij met een glimlach. ‘Kijk, het gaat er niet zozeer om wat je zegt, het gaat erom dat je contact maakt. Als jij glimlacht en aardig doet, dan doen ze vanzelf aardig terug’ knipoogt hij me toe. Ondertussen loopt er een zwoel kijkende brunette de VIP-ruimte binnen waar hij bij wijze van demonstratie glimlachend op afloopt.

‘Het gaat er niet zozeer om wat je zegt, het gaat erom dat je contact maakt’. Ik herhaal zijn woorden in gedachten terwijl ik toekijk hoe de brunette inmiddels als betoverd aan zijn lippen hangt.

Tijdens presentaties of gesprekken ben je ook aan het flirten, maar dan met je publiek.

In eerste instantie gaat het er tijdens presentaties niet zozeer om wat je zegt. Het gaat erom dat je contact maakt, een grote glimlach overbrengt en je publiek een goed gevoel geeft. Pas als je die eerste klik hebt gemaakt en je publiek je met grote verwachtingsvolle ogen aankijkt kan je beginnen aan het overbrengen van je boodschap.

Presentators voelen spanning, omdat ze denken dat ze een toneelstukje moeten opvoeren waar ze zich moeten voordoen als iemand anders.

Maar het tegenovergestelde is waar. Je hoeft echt niet de nieuwe Obama te zijn als je een groepje mensen toespreekt.

Je kan gewoon jezelf zijn. Die perfecte oneliners komen vanzelf als jij ontspant. Vertel je verhaal gewoon zoals je het aan je vrienden zou vertellen. Als je eenmaal geleerd hebt hoe je jezelf kunt zijn voor een groepje mensen, gaat er een wereld voor je open.

Opeens worden meetings, presentaties of verkoopgesprekken plekken waar jij graag het woord neemt. Mensen waarderen het dat jij jezelf bent en luisteren aandachtig naar wat je te vertellen hebt.

‘Je hoeft echt niet de nieuwe Obama te zijn als je een groepje mensen toespreekt.’

Vandaag is de laatste dag van de lanceringsaanbieding van de nieuwe training Overwin je Spreekangst. Als je mijn hulp kunt gebruiken bij het overwinnen van je spreekangst, meld je dan vandaag nog aan met bijna 50% korting. Tijdens de training leer ik je hoe je spreekangst overwint, hoe je relaxt voor een groep mensen kunt spreken en wat het geheim is om echt achter elke succesvolle presentatie. De eerste leuke reviews van deelnemers staan al op de pagina.

Dit is de link naar de training.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media