U bent hier: Home Recept voor een gelukkig leven

Recept voor een gelukkig leven

25 oktober 2022
Robin Stevens NLP Trainer

Bij ons op het kastje in de kombuis liggen drie dikke boeken met recepten voor lekkere, gezonde gerechten. Elke middag rond een uur of 17:00 gaat Liza richting de kombuis en zoekt ze er eentje uit om voor ons klaar te maken.

Wat dat betreft ben ik echt een geluksvogel, want het enige wat ik kan koken is water. Toch staat er altijd iets lekkers en gezonds op tafel. Liza vindt het ook heerlijk om te doen, want ze kan gewoon iets uitzoeken wat iemand anders al voor haar bedacht heeft.

Sterrenkoks, gezondheidsgoeroe ’s en televisiekoks hebben allemaal de moeite genomen om er eens goed voor te gaan zitten en op te schrijven hoe je volgens hun gedachtegoed iets lekkers klaarmaakt.

Als je maar genoeg kookboeken leest gaat je brein na verloop van tijd vanzelf lekkere maaltijden bedenken. Je loopt dan over de markt of door de supermarkt, ziet allemaal lekkere ingrediënten en in gedachten mix je ze al samen tot iets waar je van gaat watertanden.

Iets vergelijkbaars overkwam me in 2007, toen ik voor het eerst kennismaakte met NLP. Het voelde toen alsof iemand mij een receptenboek gaf voor een relaxt en gelukkig leven. Succesvolle en gelukkig mensen hadden opgeschreven hoe je als je de juiste ingrediënten met elkaar samenvoegt, vanzelf gelukkig wordt.

Het klonk mij om eerlijk te zijn in het begin allemaal als te mooi om waar te zijn. Ik had tot dan toe zoveel shit meegemaakt, dat ik niet geloofde dat er gewoon een recept bestond om gelukkig te worden. Gelukkig hoefde ik de trainer niet op zijn woord te geloven, maar kon ik het gewoon in de praktijk uit testen.

Toen ik eenmaal de allereerste NLP-techniek ervoer, veranderde dat in alle opzichten mijn leven. In een oefening van nog geen vijf minuten liet ik een bizar moeilijke puberteit achter me en zag ik licht aan het einde van de tunnel.

“Toen ik eenmaal de allereerste NLP-techniek ervoer, veranderde dat in alle opzichten mijn leven.”

In de weken na die training liep ik op wolken. Even was ik bang dat ik die piek snel weer kwijt zou zijn, maar het bleek verre van de piek. Het was eerder een opstapje naar het volgende niveau.

Door dagelijks met NLP en persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn raakt je brein erin getraind om zich makkelijker goed te voelen dan slecht te voelen. Je ziet overal kansen, ingrediënten en mogelijkheden om beter om te gaan met negativiteit er iets leuks van te maken voor jezelf.

Hoe je dat precies doet leg ik uit in onze meest populaire onlinetraining: De Kracht van NLP.

Als je een receptenboek wilt voor een gelukkig leven waarin je al je dromen waarmaakt en je doelen fluitend bereikt, meld je dan vandaag nog aan. Klik hier voor het volledige programma.

Je krijgt dan ook gratis mijn bestseller De Kracht van NLP, cadeau + een door mij ingesproken digitale NLP oefen-cd met de belangrijkste NLP-technieken. (Waaronder de oefening waarmee ik een klap mijn puberteit losliet)

Dit is de link naar de training

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media