U bent hier: Home Los je problemen op met NLP?

Los je problemen op met NLP?

23 november 2010
Robin Stevens NLP Trainer

Soms vragen mensen wat NLP nu precies is en hoe zij hier in hun leven een voordeel mee kunnen behalen.

Om één en ander duidelijk te maken heb ik een onderverdeling gemaakt van hoe je NLP kunt gebruiken om je leven te verbeteren.

Deel 1: Problemen oplossen

Dit gedeelte gaat over het oplossen van problemen. Je kunt hierbij denken aan psychische klachten zoals angst of onzekerheid. De traditionele hulpverlening heeft vaak een hele andere blik op hoe je met dit soort zaken om dient te gaan. NLP ziet goede gevoelens zoals zelfvertrouwen vooral als een vaardigheid. Net zoals met elke vaardigheid kun je hier dus, door er in te trainen heel erg goed in worden. Er zijn een aantal manieren waarop je hier goed in kunt worden.

  1. Volg de online training NLP bij angst en onzekerheid. 
    • Tijdens deze inspirerende en praktische training leer je hoe je NLP technieken kunt gebruiken om een einde te maken aan angst, faalangst en onzekerheid. Je volgt de cursus helemaal in jouw eigen tempo om op een laagdrempelige en nuchtere manier omgaan met negatieve emoties.
  2. Een live training of workshop volgen
    • Een workshop volgen is een goed idee wanneer je het prima vindt om in een groep te leren. Het voordeel is dat je behalve van mij als trainer, ook leert van andere cursisten. Je oefent samen de nieuwe technieken en kunt meteen merken dat je je lekkerder begint te voelen. Dit zijn bijna altijd hele ontspannen dagen waarin je krachtige technieken leert om je snel beter te voelen. Natuurlijk geldt ook na het volgen van een workshop dat het belangrijk is om de geleerde technieken goed te oefenen zodat je snel steeds beter wordt in je goed voelen. Je leest meer over een dergelijke workshop op de volgende pagina: De Kracht van NLP.

Deel 2: Je leven optimaliseren.

Met je leven optimaliseren bedoel ik dat je NLP gebruikt om steeds beter te worden in het leven te leven zoals je dat graag wilt doen. Je leert meester te worden van je emotionele leven zodat je precies kunt voelen en denken wat je wilt en wanneer je dat wilt. Doordat je dit onder controle hebt kun je precies gaan doen wat je graag wilt in je leven zodat je steeds meer vrijheid en persoonlijke energie krijgt om vervolgens vol ontspanning te bereiken wat je wilt.

  1. Een levensoptimaliserende training volgen
    • Dit is verreweg de beste en meest krachtige impuls die je aan je leven kunt geven. Deze opleiding is een verlenging van de optimaliserende workshop en duurt 7 dagen achter elkaar. Deze opleiding leert je werkelijk op een diep niveau contact maken met jezelf. Je krijgt hierdoor inzicht in jouw manier van interne en externe communicatie. Je merkt dat je elk blok weer groeit als persoon zodat je in een voortdurende stijgende lijn omhoog gaat. Mensen die mee doen aan deze opleiding hebben altijd een langdurige blijvende verandering in de positieve richting op alle belangrijke levensvlakken. Je leest meer op de volgende pagina: De NLP practitioner opleiding.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media