U bent hier: Home Kijkje in de keuken

Kijkje in de keuken

13 september 2022
Robin Stevens NLP Trainer

Morgen is het alweer de laatste dag van de zevendaagse NLP-practitioner opleiding die we deze week geven aan het Veluwemeer. Omdat mensen mij vaak vragen hoe dat nu precies in zijn werk gaat wil ik je terwijl de deelnemers in het restaurant aan een croissantje met verse jus zitten graag een kijkje in de keuken geven van waar we allemaal mee bezig zijn deze week.

Om te beginnen willen alle deelnemers die hier deze week zijn graag een positieve verandering maken in hun leven. Veranderen in je eentje terwijl je in de omgeving zit waar je altijd bent is meestal niet zo makkelijk. Daarom geven we de NLP-practitioner opleiding altijd in een lekker hotel waar je alles van thuis even los kunt laten.

De eerste twee dagen van de training gaat het over jezelf. Over je identiteit, over je gedachten en emoties. Over je herinneringen aan het verleden en je toekomst. Dan komt er al snel boven water dat bij de meeste mensen gedachten en emoties ze vaker in de weg zitten, dan dat ze helpen om je leven fijn te maken. Gedachten en emoties bepalen je gedrag. En het gedrag wat je steeds blijft herhalen vormt langzaam maar zeker je karakter. En je karakter vormt je leven. Als je dus inzicht krijgt in je gedachten en emoties ze voor je laat werken in plaats van tegen je. Dan ga je je daar om te beginnen op de korte termijn een stuk beter van voelen. Op de lange termijn verandert het veranderen van je gedachten bijna alles. Je krijgt meer vrijheid, innerlijke rust, zachtheid en dankbaarheid voor alles dat het leven je brengt.

In het tweede gedeelte van de week hebben we het over verbinding met anderen. We leren de mensen om ons heen beter begrijpen door beter te luisteren naar de woorden die zeggen. We leren goede vragen stellen, diep contact maken door lichaamstaal en onze vrienden, collega’s en familie positief beïnvloeden. We hebben ook deze week weer een hele diverse groep mensen en daardoor zie je dat mensen al tijdens de training anders beginnen te luisteren. Contact beginnen te maken met mensen die ze normaal gesproken niet zo snel zouden aanspreken en voelen dat de nieuwe communicatietechnieken instant werken als je meer verbinding wilt met anderen. Ik kijk nu al uit naar de gave reacties als ze dit straks thuis gaan toepassen.

In het derde en laatste gedeelte van de week komt alles bij elkaar. Toen ik gisterenochtend voor de groep stond zat er een compleet andere groep tegenover me dan de groep die binnenkwam op maandagochtend. Ik zag mensen meer relaxt zitten, krachtiger, vrolijker en meer als zichzelf. Bovendien zijn sommige mensen uit de groep nu al diepere vriendschappen met elkaar aan het smeden dan dat ze soms met hun eigen vrienden thuis hebben. Als je echt naar elkaar luistert en met elkaar verbindt voel je soms dat iemand na een paar dagen al voelt als iemand die je altijd al gekend hebt. Wat zou er straks gebeuren als ze hun bestaande relaties thuis op die manier onder de loep nemen?

Morgen als afsluiting gaan we ervoor zorgen dat alles wat de deelnemers deze week geleerd hebben op een diep niveau verankerd wordt in hun onbewustzijn. Zodanig, dat de inzichten bij ze blijven voor de rest van hun leven en dat de positieve veranderingen die ze nu al gemaakt hebben voor enorme shift gaan zorgen in hun leven in het aankomende jaar.

Het allerleukste vind ik het om na ongeveer een jaar weer van de groep te horen wat ze allemaal hebben meegemaakt. Deze week zijn er twee oud deelnemers aan het assisteren tijdens de week en ik heb volop staan genieten toen ze me vertelden wat er allemaal voor moois gebeurde in de periode na de training die ze gevolgd hebben.

Dromen die ze al veel te lang hadden uitgesteld werden waargemaakt in het afgelopen jaar. Negatieve patronen werden doorbroken. Ze zitten lekkerder in hun vel, hebben betere relaties gesmeed met de mensen die belangrijk voor ze zijn en hebben nog meer het gevoel dat zij zelf weer aan het roer staan in hun leven.

Volgend voorjaar geven we deze training twee keer. Een daarvan is van 9 t/m 15 januari in het hotel waar ik nu deze mail aan je zit te sturen, aan het Veluwemeer. De andere is van 6 t/m 12 maart, in het zuiden van Portugal. Wil je bij een van beide trainingen zijn, volg dan de volgende link. De trainingen zijn grote lijnen hetzelfde, de locatie een beetje anders.

NLP Zevendaagse aan het Veluwemeer.

NLP Retreat in Zuid-Portugal.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media