U bent hier: Home Italiaanse ondernemerswijsheid

Italiaanse ondernemerswijsheid

20 oktober 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Het is een vrijdagavond in april van dit jaar en ik loop naar binnen bij de Italiaan hier in de straat. Zodra de eigenaar mij ziet slaat hij meteen een Pizza Tuna aan op de kassa.

Meestal zet hij dan ook een koude Nastro Azuro neer, van het huis. Voor tijdens het wachten. Maar dat biertje kan ik nu vergeten. Voorzichtig informeer ik hoe het met zijn bedrijf gaat in de afgelopen weken.

‘Normaal gesproken bezorgen we hier niet.’ vertelt hij met Italiaanse accent, ‘maar zodra we hoorden dat we dicht moesten hebben we meteen paar e-bikes gekocht om mee te gaan bezorgen. In plaats van bij de pizzadozen neer te zitten hebben we ons afgevraagd wat we nog wél kunnen doen.

Onze bediening werkt nu in de bezorging en we zijn we zeven dagen per week open in plaats van vijf. En, glimlacht hij, we draaien beter dan ooit’.

It’s all in the mind.

Als iemand een deur in je gezicht dicht gooit, gaat er ergens anders weer een andere open. Je moet je wel even zelf omdraaien en die open deur zoeken. Blijf je voor de dicht gegooide deur staan jammeren, dan verandert er niets.

Mensen die succes hebben in zaken, succes hebben in sport, succes hebben in het leven in het algemeen hebben iets met elkaar gemeen: Ze kunnen goed omgaan met verandering en tegenslag. Waar een ander de handdoek in de ring zou gooien zetten deze mensen nog een keer hun schouders eronder en proberen het op een andere manier.

‘Als iemand een deur in je gezicht dicht gooit, gaat er ergens anders weer een andere open. Je moet je wel even zelf omdraaien en die open deur zoeken.’

Ze stellen zich steeds weer die vraag. Wat kan ik nog wél doen? Het zijn precies die mensen die de grondlegger van NLP gemodelleerd heeft in de jaren zeventig. Hij vroeg zich af: Wat doen succesvolle mensen anders, dan andere mensen?

It’s all in the mind.

Hij interviewde er duizenden en maakt er een model van. Dat model noemde hij Neuro Linguïstisch Programmeren of kortweg NLP. In NLP leer je hoe je strategieën voor succes kunt gebruiken om er zelf meer mee te bereiken.

‘Had ik dit maar tien jaar eerder geweten.’ zeggen deelnemers keer op keer als ze een NLP-training bij ons gevolgd hebben. Ik zeg dan vaak: ‘Het beste moment om met NLP te beginnen was tien jaar geleden, maar het op één na beste moment is vandaag.’

It’s all in the mind.

Want als er een tijd is waarin het goed is om NLP te leren, dan is het wel nu.

Omdat we een van mijn favoriete trainingen dit jaar nog niet live hebben kunnen organiseren vanwege de groepsgrootte, heb ik deze nu online voor je opgenomen. En om eerlijk te zijn, is het misschien nog wel beter geworden dan de live variant!

‘Want als er een tijd is waarin het goed is om NLP te leren, dan is het wel nu.’

Training De Kracht van NLP

Je leert:

•    Hoe formuleer je doelen zo, dat je ze daadwerkelijk bereikt?
•    Hoe ga je om met tegenslag, falen of mislukkingen?
•    Hoe krijg je grip op negatieve gedachten of gevoelens?
•    Hoe doorbreek je negatieve patronen?
•    Hoe maak je van het komende jaar ondanks alles je beste jaar tot nu toe?

Als je nu aanmeldt, krijg je bovendien mijn eerste boek: De Kracht van NLP-cadeau.
Dit is de link naar de training.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media