U bent hier: Home NLP Problemen oplossen Hoogtevrees

Hoogtevrees

Hoogtevrees op grote hoogte is heel gezond, het beschermt je zodat je uit de buurt blijft en ervoor zorgt dat je niet naar beneden valt. Als je last hebt van hoogtevrees op lagere hoogtes zoals bijvoorbeeld het keukentrappetje is het vrijwel zinloos omdat het je beperkt in je doen en laten. Als je last hebt van hoogtevrees op bijvoorbeeld het keukentrappetje of bij het kijken uit het slaapkamer raam kan dat behoorlijk lastig zijn. Sommige mensen hebben zo erg last van hoogtevrees dat ze geen trap of flatgebouw meer durven te betreden.

Emotionele klachten bij hoogtevrees

De meeste mensen met hoogtevrees ervaren de emotionele klachten als zeer storend. Je kunt last krijgen zweethanden, hartkloppingen duizeligheid of je kunt gaan trillen. In sommige gevallen kun je zelfs een paniekaanval krijgen. Sommige mensen zijn bang om naar beneden te vallen.

Oorzaak van hoogtevrees

Hoogtevrees kan zomaar ontstaan maar het kan ook een duidelijke oorzaak hebben. Als je bijvoorbeeld als kind uit een boom bent gevallen of gevallen bent tijdens het skiën dan kan het goed dat hoogtevrees daar ontstaan is. Je brein heeft in die tijd een angst voor hoogtes ontwikkeld en die speelt je nu nog parten.

Van je hoogtevrees afkomen

Wil je van je hoogtevrees afkomen dan is het belangrijk om gewoon op de hoogtes te blijven komen. Als je dit niet doet ontwikkel je een angst voor de angst en train je als het ware je hoogtevrees om erger te worden. Een glazenwasser die iedere dag op een trap staat is daar na een tijdje aan gewend en vind het net zo normaal als over de stoep wandelen. Zorg dat je een goed gevoel hebt op het moment dat je deze acties onderneemt. Een van mijn cliënten hield erg van Elvis Presley en had hoogtevrees. Hij wilde een toren beklimmen en heeft toen terwijl hij de toren beklom naar Elvis Presley geluisterd. Zo stond hij op de toren met een goed gevoel. Met NLP technieken heb ik al veel mensen geholpen om van hoogtevrees af te komen.