U bent hier: Home NLP Persoonlijke Ontwikkeling Onbewust communiceren

Onbewust communiceren

Misschien heb je het wel eens meegemaakt dat je iemand ontmoette die je leek te betoveren. Het was iets wat die persoon met je deed waardoor je steeds maar geboeid bleef luisteren en kijken naar wat hij of zij te vertellen had. Een vriendin van mij beschrijft weleens mensen waarmee ze praat en verteld dan dat ze soms helemaal opeens ontspannen wordt alleen maar door bij die persoon in de buurt te zijn. Mensen als Barack Obama die voor een publiek staan en door middel van taal en vakkundig spreken het publiek betoveren.

Succesvolle communicatie

Het bijzondere van deze mensen is dat het op het eerste gezicht helemaal niet zoveel anders lijkt dan misschien je eigen communicatie of de communicatie van mensen bij wie je dat gevoel niet krijgt. Wat is nu het verschil tussen wanneer je gelijk ontspannen van iemand wordt of wanneer je juist helemaal niks voelt bij het luisteren naar of zien van een persoon waarmee je in contact bent?
Het geheim van zulke succesvolle communicatie ligt in het onbewustzijn. Ons onbewustzijn bevat tal van gedragingen op het gebied van taalpatronen, lichaamsbewegingen en intonatie. Deze gedragingen lijken sommige mensen van nature te hebben. Deze mensen lijken wel van nature succesvoller te zijn dan andere mensen. Succesvoller in relaties met de mensen om ze heen, succesvoller in het werken of succesvoller in de liefde.

Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we allemaal kunnen leren om zo succesvol te worden in onze communicatie. En het mooie is dat je dit nog echt kunt leren ook. Aan de basis van NLP ( Neuro Linguistisch Programmeren) is er namelijk gekozen om een aantal van deze succesvol communicerende mensen te modelleren.  Modelleren kun je dan eigenlijk zien als een soort handleiding maken voor succesvolle communicatie
Een aantal voorbeelden die je kunt bedenken zijn bijvoorbeeld. Hoe word je succesvol in de liefde? Hoe word je succesvol in het verdienen van meer dan genoeg geld om leuk te leven? Hoe word je succesvol in relaties met anderen? Hoe krijg je voldoende zelfvertrouwen om al je doelen te bereiken? Hoe krijg meer dan genoeg rust en ontspanning in je leven om je werkelijk goed te voelen?

NLP Practitioner Opleiding

We starten weer met een nieuwe NLP practitioner opleiding.  In deze NLP practitioner opleiding staat je eigen ontwikkeling voorop. Dat betekent dat we vooral aandacht geven aan het ontwikkelen van jou als persoon. Je leert technieken en methodes waar je bewust en onbewust op een meer ontspannen en krachtigere manier kunt leven.

Deelnemers aan de opleiding zijn altijd enthousiaste mensen die bereid zijn op een leuke manier energie en aandacht te geven aan het coachen van zich zelf. Daarnaast leer je om je communicatie met andere mensen dusdanig vorm te geven dat je effectiever en betere relaties krijgt met mensen om je heen.
Je leest meer op: NLP Practitioner opleiding