U bent hier: Home Zo krijg je de controle terug

Zo krijg je de controle terug

9 april 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Deze week sprak ik een vriend die een eigen koffiezaak heeft.

Ik had verwacht dat hij flink depressief zou zijn over de hele situatie, maar het tegenovergestelde was waar. Hij vertelde enthousiast dat hij eindelijk tijd had om allemaal plannen uit te voeren die hij al een tijdlang aan het uitstellen was.

Hoewel zijn omzet van de een op de andere dag op nul stond waren ze nog drukker dan normaal. Niet met schuimende cappuccino’s serveren zoals normaal gesproken maar met nieuwe plannen die hij gaat lanceren als alles straks weer opengaat.

In een tijd waarin veel dingen onzeker zijn kan je jezelf de vraag stellen: Waar heb ik op dit moment nog wél controle over? Wat kan ik nog wél doen? Wat wil jij straks meenemen uit deze crisis, zodat je er niet slechter maar juist sterker van wordt?

Misschien is het een persoonlijk doel wat je wilt bereiken, of zakelijke dingen waar je al een tijd niet aan toe kwam. Wat zou je doen, als deze crisis het beste is wat je ooit is overkomen?

Ik was het maken van een onlinetraining al jaren voor me uit aan het schuiven maar de plotselinge lege trainingsagenda tot eind mei maakte dat ik het nu in twee weken hard werken samen met mijn team af gemaakt heb. Dat geeft ondanks de gekke situatie toch een goed gevoel. Helemaal leuk als er dan allemaal enthousiaste reacties op komen van klanten die de training volgen.

‘Wat zou je doen, als deze crisis het beste is wat je ooit is overkomen?’

Hoe vervelend de situatie nu ook is, we weten dat er een moment komt dat het weer voorbij is. Het lijkt misschien uitzichtloos nu we er middenin zitten, maar op een dag is het voorbij. De vraag is: Hoe wil jij deze crisis uitkomen? Wat kan je nu doen, om ervoor te zorgen dat je straks sterker, fitter en gelukkiger bent dan ooit?

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media