U bent hier: Home Zo creëer je ruimte voor nieuwe dingen

Zo creëer je ruimte voor nieuwe dingen

22 september 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Mira is twintig, heeft lange blonde haren en mooie groene ogen. Ze trilt een beetje en bloost lichtjes als ze zegt dat ze komt voor de markplaats advertentie.

Van haar vader moest ze de eerste paar jaar oefenen op een elektrische piano op haar slaapkamer, maar nu ze steeds beter gaat spelen wordt het tijd voor een mooie akoestische.

Ze volgt enthousiast richting de voorkamer en slaakte een enthousiast gilletje als ze de zwartgelakte Yamaha piano ziet glimmen in de voorkamer.

Als ze begint te spelen is het Liza’s beurt om te blozen. De ruimte vult zich met prachtige pianomuziek en vanaf dat moment voelt het goed. Mira wordt de trotse nieuwe eigenaar.

Onze hele inboedel staat sinds een paar weken op marktplaats en soms komen er wel drie mensen op een dag langs om iets te kopen of gratis af te halen.

Sommige dingen kosten nauwelijks moeite, zoals drie kratten overbodig servies. Als we van allemaal zes stuks hebben aan boord is het meer dan genoeg vinden we.

Andere dingen zijn lastiger. Zo kan ik maar moeilijk afscheid nemen van een televisie en stereo waar ik ooit heel lang voor had gespaard.

Liza wil haar planten het liefst meenemen aan boord en ze de liefde blijven geven die ze elke dag van haar krijgen.

Onze buren blijken er heel blij mee te zijn en beloven haar plechtig er goed voor te zorgen.

Langzaam maar zeker maken we ruimte en wordt ons huis steeds leger.

‘Als je nieuwe dingen toe wilt laten in je leven moet je eerst het oude loslaten’ sta ik regelmatig te vertellen in trainingen.

‘Als je nieuwe dingen toe wilt laten in je leven moet je eerst het oude loslaten’ sta ik regelmatig te vertellen in trainingen.

En nu ik het zelf weer eens in de praktijk breng voel ik ook hoe moeilijk dat soms is. Want je weet tenslotte nog niet precies wat er komen gaat.

Toch voelt het goed, om los te laten wat je niet langer nodig hebt. Of het nu spullen zijn, negatieve gedachten, of beperkende overtuigingen.

Elke keer dat je iets loslaat creëer je ruimte voor iets nieuws.  

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media