U bent hier: Home Ze brandde me compleet af

Ze brandde me compleet af

17 juni 2023
Robin Stevens NLP Trainer

Afgelopen weken heb ik een deel van het manuscript van mijn nieuwe boek laten lezen aan verschillende redacteurs. Een daarvan heeft mij geholpen bij mijn boek Verbinding Zonder Wifi.

Zij is inmiddels een goede vriendin geworden en heeft dus als eerste een stuk van mijn nieuwe boek gelezen. Nadat ze het gelezen had zei ze iets heel slims. Ze zei dat denkt dat ze mij inmiddels te goed kent om nog objectief door mijn verhaal heen te kunnen lezen. Ze adviseerde mij dus om iemand met een frisse blik te laten kijken.

Via een uitgever kreeg ik een adres van een goede redacteur. We mailden wat en een beetje zenuwachtig stuurde ik haar een stuk van mijn boek op. Toen ik haar aan de telefoon kreeg om het er even kort over te hebben voelde ik meteen dat dit geen gezelligs kletspraatje werd. We maakten wel even kennis, maar daarna kwam ze ter zake.

Wat ze daarna zei voelde voor mij alsof ze me tot de grond toe fileerde en afbrandde. Ze heeft vast en zeker ook een paar positieve dingen gezegd, maar die kan ik mij zo snel niet herinneren. Na het gesprek was ik echt even uit het veld geslagen en ik heb er vannacht zelfs van wakker gelegen.

Ondanks dat het behoorlijk prikte toen ze niet met slingers en confetti klaarstond, had ze waarschijnlijk wel een punt. Ik weet het nog niet zeker, maar het zou weleens kunnen dat de dingen die ze gezegd heeft ervoor zorgen dat ik de manier waarop ik mijn boek heb opgebouwd, helemaal ga veranderen.

Een goede mentor prikt je op zo’n manier dat je kritisch naar jezelf gaat kijken. Niet zo hard dat je helemaal op slot gaat, maar wel net hard genoeg om je bewust van dingen te maken die je zelf nog niet zag. Dat geldt ook als jij bezig met bent met je persoonlijke ontwikkeling en daar hulp bij zoekt.

Als jij graag een grote verandering wilt maken op je levenspad, kan je beter niet in je eigen sociale omgeving om hulp gaan vragen. Daar zitten namelijk allemaal mensen die honing om je mond smeren en aardige dingen tegen je zeggen. Dat voelt wel heel fijn, maar het helpt je meestal niet om de verandering te maken waar je zo naar verlangt.

Wat je nodig hebt is een nieuwe omgeving waarin je op een veilige manier wordt uitgedaagd en gemotiveerd. Die omgeving is bijvoorbeeld een van onze intensieve trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Vanaf einde van dit jaar bieden we een compleet nieuw jaarprogramma aan waar je mij een jaar lang als jouw mentor kunt gebruiken voor jouw persoonlijke groei.

Als je regelmatig afspreekt met een mentor die je prikkelt en met allemaal andere deelnemers die met persoonlijke ontwikkeling bezig zijn, dan wordt het veel makkelijker om je dromen waar te maken dan wanneer je dat in je eentje doet in jouw normale omgeving. We spreken elke keer af op een inspirerende plek in het Veluwse bos en ik ga je een jaar lang prikkelen met inzichten, technieken, verhalen en opdrachten.

Over het algemeen ervaren deelnemers mijn trainingsstijl als relaxt, vol humor en met veel liefde. Het is een veilige omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn en ondertussen precies genoeg geprikkeld wordt. Er zijn weleens deelnemers die het de eerste paar dagen zo confronterend vinden dat ze het liefste wegrennen en naar huis gaan. Maar als ze dan toch blijven, zien ze achteraf dat juist dat prikkelen heel fijn was. Het was precies wat ze nodig hadden om in beweging te komen.

Als je nog geen zevendaagse training bij ons gevolgd hebt, begint jouw jaarprogramma met de NLP-practitioner van 20 t/m 26 november 2023

Lees hier alle informatie over de zevendaagse.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media