U bent hier: Home Winterbanden voor je ziel

Winterbanden voor je ziel

29 oktober 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Gisteren stond ik te wachten bij de autodealer terwijl ze mijn wielen wisselden voor de komende wintermaanden.

Of het al wel nodig was, informeerde ik aan de balie. De monteur antwoordde bevestigend. ‘Niet omdat het gaat sneeuwen of zo. Maar gewoon omdat je dan minder snel uitglijdt over blaadjes en meer grip hebt bij veel regen.’

Mijn zomerwielen zaten er alweer twee jaar onder, omdat we er vorig jaar november mee naar Zuid-Portugal zijn gereden om daar de hele winter te blijven. Als je het hele jaar lekker in het zonnetje zit, zou je haast vergeten dat er zoiets bestaat als gladheid, kou of winterbanden.

Terwijl ik stond te wachten werd ik gebeld door iemand die informeerde naar de online cursus die we deze week lanceren. Hij vroeg zich af of deze cursus wel echt de oplossing was voor al zijn problemen.

Ik moest lachen om de vraag en heb meteen verteld dat dit niet het geval is. Als je denkt dat de cursus de problemen voor je gaat oplossen heb je het mis.

Het oplossen van problemen of het doorbreken van negatieve patronen moet je nog steeds zelf doen. De cursus zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jezelf en daardoor meer grip hebt op wat er gebeurt in je leven. Daardoor kan je zelf op tijd bijsturen en betere keuzes maken.

Winterbanden maken van jou ook niet opeens de nieuwe Max Verstappen. Ze zorgen er wel voor dat je meer grip hebt op de weg, zodat je bij eventuele gladheid goed kan bijsturen.

‘Winterbanden maken van jou ook niet opeens de nieuwe Max Verstappen. Ze zorgen er wel voor dat je meer grip hebt op de weg, zodat je bij eventuele gladheid goed kan bijsturen.’

Als tot nu toe altijd alles goed is gegaan in ons leven, dan nemen we daar onbewust graag de verantwoordelijkheid voor. We prijzen onszelf graag om onze successen. Maar als het een tijdje tegenzit, dan wijzen we in eerste instantie liever beschuldigend naar wat er om ons heen gebeurt. Weg met het verantwoordelijkheidsgevoel, ons treft geen blaam.

De verandering begint op het moment dat je zelf de verantwoordelijkheid weer neemt. In eerste instantie door op tijd winterbanden aan te schaffen en vervolgens door zelf goed te gaan sturen. En daar kan NLP je goed bij helpen. NLP leren helpt je om zelf weer de verantwoordelijkheid te nemen en weer actief een nieuwe koers in te zetten in je leven.

Meld je niet aan als je denkt dat ik alles voor je op ga lossen en niet van plan bent om zelf iets te veranderen. Maar als je bereid bent om zelf actief te sturen en een nieuwe koers in te zetten, dan ben je van harte welkom om mee te doen.

Lees hier het programma.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media