U bent hier: Home Wij gaan met pensioen

Wij gaan met pensioen

1 september 2021
Robin Stevens NLP Trainer

De haven van Stavoren, zomervakantie 2021 – 07:15.

‘Alle schepen, alle schepen. Hier volgt een windwaarschuwing voor de scheepvaart.’ klinkt een krakerige stem uit de speaker van de marifoon.

Ik steek mijn hoofd naar buiten en staar over het klotsende, schuimende water. Dikke regendruppels vallen door het openstaande kajuitluik naar binnen.

Snel trek ik het luik dicht en loop naar de kombuis om water op te zetten. Dat wordt een dagje spannende zeilboeken lezen in de haven.

We zijn de laatste maanden veel aan het varen en de gezellige kajuit voelt inmiddels meer als thuis aan dan ons appartement in de stad.

‘Zullen we ons huis maar verkopen en helemaal op de boot gaan wonen?’ zeg ik met een knipoog als we tevreden aan een dampende kop thee zitten.

Het is als grapje bedoeld, maar we zitten allebei stiekem vaak te dromen hoe het zou zijn als we dat echt zouden doen.

Verhuizen lijkt ons sowieso wel leuk. De stad uit, ergens buitenaf wonen. Een boerderijtje misschien?

‘Maar wat nou als we gewoon even nergens zouden gaan wonen en een tijdje met pensioen gaan? Net als vijf jaar geleden met de rugzak, maar dan met de boot,’ fantaseren we hardop.

Het voelt heel goed om daarover te dromen. Eventjes die serieuze wereld achter ons laten en er samen op uit.

We speuren het internet af naar verhalen van mensen die ons voorgingen.  Want er is altijd wel iemand is die al doet waar jij nu stiekem van droomt.

We lezen boeken van kluizenaars, avonturiers en wereldzeilers en zitten hele dagen YouTube filmpjes te kijken van gelukszoekers die mooie avonturen beleven.

Hoe meer we erover praten hoe wij dit voor onszelf voor ons zouden zien, hoe enthousiaster we worden. ‘Ik denk dat we het gewoon moeten doen’ roepen we als we na een paar weken onderzoek nog steeds enthousiast zijn.

En dan bel ik makelaar en vraag wat ons huis nu eigenlijk waard is in deze markt.

Als we al een paar weken later een heel mooi bod krijgen ruim boven de vraagprijs, beginnen we allebei te gloeien van opwinding. ‘Gaan we het nu echt doen?’

Met al onze mooie dromen in gedachten accepteren we het bod en besluiten daarmee een sprong in het diepe te nemen en ons vertrouwde leventje in Amersfoort te gaan verlaten.

We zoeken geen nieuw huis, gaan aan boord wonen en nemen een tijdje vrij om te gaan zeilen.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media