U bent hier: Home Wat is NLP nu eigenlijk?

Wat is NLP nu eigenlijk?

22 januari 2014
Robin Stevens NLP Trainer

Tijdens mijn reizen kreeg ik heel vaak de vraag wat NLP nu precies is en waarom je het zou willen leren.

Ook in mijn mailbox zie ik deze vraag iedere keer weer terug komen. Daarom geef ik je hieronder een overzicht van wat NLP precies is en waarom je het zou kunnen leren.

De NLP Practitioner opleiding is een praktische opleiding met als hoofdonderwerpen persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, hoe je makkelijker kunt ontspannen en hoe je minder last kunt hebben van stress en onzekerheid in je dagelijks leven.

Een groot deel van de NLP Practitioner opleiding gaat over onbewuste communicatie. Je leert hoe je door beter gebruik van taal, non verbale communicatie en emoties meer grip kunt krijgen op je communicatie. Je verbetert hierdoor de relaties met mensen om je heen zoals je contact met collega’s, je partner en met je vrienden.

Praktische NLP Practitioner opleiding

Het is daarbij goed te realiseren dat de NLP Practitioner opleiding vooral een praktijkopleiding is waarin je direct leert alles wat je hebt geleerd toe te passen in je dagelijks leven. Na elk trainingsblok ga je dus niet naar huis met een grote berg huiswerk maar je merkt hoe je onbewuste als vanzelf de nieuwe gewoontes begint toe te passen in je leven. Doordat je meteen begint te ervaren welke voordelen de nieuw geleerde technieken hebben op jouw leven merk je al na de eerste trainingsdagen het verschil.

Toen ik deze opleiding zelf volgde deed ik het voornamelijk om beter te worden in mijn werk. In die tijd werkte ik als accountmanager en wilde ik graag leren om op een nog hoger niveau te communiceren met mijn klanten. Mijn focus was dan ook voornamelijk gericht op het behalen van betere zakelijke resultaten. Mijn verbazing was dan ook groot toen de trainer op de eerste dag begon te vertellen over het grote toepassingsvlak van deze technieken. Mijn verwachting werd overtroffen toen bleek dat je hele leven er mee verbeterd kan worden. Vol enthousiasme merkte ik al na het eerste trainingsblok hoe ik mij steeds beter begon te voelen en hoe ik meer grip kreeg op mijn leven en alles eromheen.

Inmiddels heb ik duizenden mensen getraind in NLP en ik zorg er altijd voor dat mijn NLP kennis up to date blijft door de meest recente versie van NLP van Richard Bandler zelf te leren. Richard Bandler heeft mij gecertificeerd als NLP Master Practitioner, Design Human Engineer en Internationaal NLP Trainer volgens ‘The Society of NLP’. Je bent er dus van verzekerd dat je de meest recente en beste vorm van NLP leert.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail
Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerste e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media