U bent hier: Home Voel jij het ook?

Voel jij het ook?

10 maart 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Een paar weken geleden, vlak nadat ik mijn laatste e-mail aan jullie had geschreven was ik er helemaal klaar mee.

In die e-mail was ik de zoveelste online training aan het promoten en opeens voelde ik dat ik er geen zin meer in had.

Ik was het helemaal zat. Ik had geen zin meer om de coach uit te hangen en mensen tips te geven over hoe ze er het beste van kunnen maken.

Geen behoefte meer om de expert te zijn en te doen alsof ik wél weet hoe we goed door deze tijd heen moeten komen.

Want de waarheid is: Ik weet het ook heel vaak niet. En misschien was ik mezelf iets te vaak aan het voorliegen en aan het doen alsof ik het wel wist.

In de weken die volgden zakte ik steeds verder weg in dat nare gevoel. Ik besloot het niet langer te negeren en er de tijd voor te nemen om het allemaal eens goed te doorvoelen.

‘Ik besloot het niet langer te negeren en er de tijd voor te nemen om het allemaal eens goed te doorvoelen.’

Om te beginnen heb ik al mijn afspraken afgezegd en ben naar onze boot gegaan. Het was helemaal stil in de haven toen ik er aan kwam. Er lag zelfs nog ijs in de haven.

Ik zette mijn telefoon uit en hield een digitale detox. Weg met alle persberichten, nieuwsupdates en beknellende maatregelen. Alleen met mezelf in de stilte zijn.

In de stilte merkte ik pas goed hoe gespannen ik eigenlijk was. Hoe ik mijn gevoel onbewust had uitgeschakeld in en rationeel besloten had er het beste van te maken.

Maar ook al maakte ik er rationeel misschien het beste van en heeft ons bedrijf op papier een heel goed jaar gedraaid, toch voelde ik me verre van goed en relaxt.

We voeren naar een eilandje in het markermeer en daar kwam alle spanning eruit. Emoties kwamen in golven en schoten alle kanten op. Mijn geest piekerde volop en ik liet het allemaal maar gewoon gebeuren.

Want man, wat een ellende komt er over ons heen. En we moeten het maar slikken en accepteren.

‘Want man, wat een ellende komt er over ons heen. En we moeten het maar slikken en accepteren.’

Mensen worden ziek, bedrijven gaan failliet en iedereen wordt door al het binnen zitten en het gebrek aan sociale contacten steeds chagrijniger en ongezonder.

Het is niet zo gek eigenlijk, dat we er helemaal klaar mee zijn.

Het mag ook best ff k*t voelen toch? We mogen moe zijn van het afgelopen jaar. En we mogen onszelf de ruimte geven om dat te voelen en eruit te laten.

Wat een opluchting. Wat is het fijn om gewoon te accepteren dat je aan niemand verplicht bent om het allemaal wel te weten en positief te blijven.

Wat heerlijk om toe te geven dat je geen idee hebt hoe het echt zit en jezelf toe te staan boosheid, verdriet en frustratie te voelen over alles.

Wat lekker om jezelf gewoon even de ruimte geeft om het niet te weten. Om alles wat naar voelt te voelen met heel je aandacht en liefde.

Laat het er allemaal maar gewoon even zijn. Want hoe naar het nu ook voelt, ooit gaat het weer voorbij. Er komt altijd weer een moment dat het beter gaat.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media