U bent hier: Home Vanavond in bed leest zijn moeder hem weer voor

Vanavond in bed leest zijn moeder hem weer voor

24 januari 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Uit zijn jaszak haalt hij een geopend blik Schultenbräu waar hij knipogend een slokje uitneemt als we voorbijlopen.

Zijn bleke wangen steken af tegen donkere wallen. Hij is vermoeid van de eindeloze uren die hij afgelopen jaar alleen doorbracht en gesloopt door alles wat er gebeurd is.

Hij zucht diep terwijl hij gestaag door het donkere park op ons afsjokt. Het is pas acht uur maar het voelt als midden in de nacht. En hij weet dat hij straks alweer naar binnen moet.

Zijn avondwandelingen in de late uurtjes waren na zijn werk de enige manier om de vrijheid op te zoeken.

Tussen de hoge bladerloze bomen voelt hij zich fijn. De grote troostende takken beschermen hem op een manier die hem aan vroeger doet denken.

In de manier waarop we gedag zeggen leggen we iets kalmerends. We hebben het niet met elkaar overlegd, maar ik hoor dat mijn vriendin het ook doet.

Haar stem veranderd in die van een moeder die een klein jongetje sust nadat hij een nare droom heeft gehad.

Met haar goedenavond zegt ze dat het goed is zo, dat het allemaal maar een droom was en dat hij weer lekker kan gaan slapen.

Haar ogen sturen hem hartjes alsof hij haar eigen zoon is die trots zijn zwemdiploma laat zien.

In haar glimlach zegt ze dat hij zich geen zorgen hoeft te maken en dat het echt allemaal goed zal komen.

In zijn ogen voel ik haar liefde landen en zie ik hem ontspannen. Als hij vrolijk hoi terugzegt lijkt alles voor even maar een sprookje.

‘In zijn ogen voel ik haar liefde landen en zie ik hem ontspannen.’

In een gedachtesprongetje gaat hij terug naar zijn kindertijd. Hij zit op de schommel en probeert zo hoog mogelijk te komen. Achter hem staat zijn moeder die hem duwt.

Hij vraagt zich af waar de lucht begint en of hij door heel hard te schommelen de wolken een kusje kan geven.

Vanavond in bed leest zijn moeder hem weer voor uit een sprookjes en sprookjes eindigen altijd goed. Met een glimlach sjokt hij verder door het park.

Tevreden lopen we zwijgend verder, wetend dat we  misschien zijn dag een ietsiepietsie beter gemaakt dan hij was. En dat is genoeg.

‘Als je elke dag iemand een glimlach kunt bezorgen, was het een goede dag vind ik.’

Als je elke dag iemand een glimlach kunt bezorgen, was het een goede dag vind ik.

Onze avondwandeling krijgt er iets speciaals door, alsof alles een beetje meer glans heeft. We wisselen nog meer vriendelijke blikken uit met medewandelaars en genieten van de binnenstad en alle lampjes.

Als we om 20:59 thuis voor de deur staan, kijken we achterom alsof we afscheid nemen van een dierbare vriend die op een lange reis gaat.

Tot snel late avonduurtjes, tot snel vrijheid, blijf niet te lang weg, we zullen je missen.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media