U bent hier: Home Storm in je hoofd

Storm in je hoofd

3 november 2020
Robin Stevens NLP Trainer

En sterke Noordoosterwind blaast vanaf het Oosterscheldestrand de werkweek uit mijn hoofd. Mijn blote voeten zakken bij elke stap een beetje weg in het natte zand. Het is eb. Krabbetjes, zeesterren en kleine visjes worden door laagvliegende meeuwen uit de ondiepe laagjes water gepikt.

De storm buiten zorgt ervoor dat de storm in mijn hoofd langzaam gaat liggen. Talloze prikkels wakkerden de storm aan. Korte nieuwsberichten die je per ongeluk opvangt, mailtjes van klanten, drukte op kantoor.

Mijn voeten trekken mijn aandacht. Ze worden langzaam koud van het water. Ze trekken me terug naar de aarde en zeggen dat alles okay is. Je mag alles even loslaten. Tot rust komen en helemaal hier zijn.

Het is verbazingwekkend hoe snel onze aandacht is afgeleid. Hoe snel onze gedachten onze wijsmaken dat er iets aan de hand is, dat we nog meer moeten nadenken of ons zorgen moeten maken.

Als de wind door je haren waait, je luistert naar het ruisen van de golven of met je blote voeten door het koude water loopt dan voel je dat er een andere dimensie in je is. Een dimensie waarin niet gedacht of gepiekerd wordt, maar alleen maar ervaren.

In die dimensie ben je met je zintuigen helemaal wakker in het huidige moment. Je kijkt, luistert, voelt, ruikt en proeft met heel je bewustzijn.

Als je net als ik druk bent geweest de afgelopen week, dan wens ik je toe dat je dit weekend ook even helemaal in die dimensie mag zijn en lekker mag uitrusten. Dat je even helemaal in het hier en nu mag zijn en de herfst in jezelf mag toelaten. Dat je jouw blaadjes mag laten vallen, naar binnen mag keren en diep mag ademhalen en je mag verbinden met wat erin je leeft.

‘Je kijkt, luistert, voelt, ruikt en proeft met heel je bewustzijn.’

Breng je aandacht eens helemaal naar dit moment. Hoor de geluiden om je heen. Lees de letters heel bewust. Zie de zwarte kriebeltjes op je scherm. Ooit hadden ze geen betekenis voor je. Nu zijn het letters, die woorden vormen. Samen is het een verhaal. Jouw verhaal.

Jij bent het die betekenis geeft aan je leven. Jij bent het die jezelf de vraag kan stellen: Waar word ik nu echt gelukkig van? En als ik nu zeg, bedoel ik ook echt nu. Precies op dit moment dat je deze letters op je scherm ziet langskomen. Wat wil je nu echt Liza?

Ik gun je precies dat. Dat je dat gaat doen, wat je NU echt gelukkig maakt. Een lekkere kop koffie voor jezelf zetten, een mooie herfstwandeling maken of je partner een dikke knuffel geven en zeggen dat je van hem/haar houdt of wat het ook maar is, dat jou nu een grote glimlach zou bezorgen.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media