U bent hier: Home Snel onzekerheid oplossen met NLP

Snel onzekerheid oplossen met NLP

23 november 2016
Robin Stevens NLP Trainer

De afgelopen week was ik aan het assisteren op een seminar van Richard Bandler in Amsterdam. Richard Bandler is degene die ooit NLP heeft bedacht in de jaren ’70. Toen ik hem voor het eerst ontmoette was het vooral de luchtige en humoristische manier van werken die mij op viel. Dit is best bijzonder omdat de mensen waarmee hij werkte hun problemen soms behoorlijk serieus namen. In het begin had ik hier zo mijn twijfels over maar na een tijdje ontdekte ik dat zodra mensen zichzelf de kans gaven er op een enthousiaste vrolijke manier mee aan de slag te gaan problemen vaak als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het is moeilijk om je slecht te voelen

In principe is het heel eenvoudig: Wanneer je vanbinnen tal van goede gevoelens hebt en je heel erg vrolijk bent is het behoorlijk moeilijk om je slecht te voelen. Je kunt dan natuurlijk nog wel denken aan de dingen die slecht zijn gegaan maar het geeft je een stuk minder slecht gevoel of soms zelfs een goed gevoel. Zo train je jouw brein om luchtiger met zaken om te gaan en met meer ontspanning te reageren. Momenten die vroeger slecht voelden beginnen opeens een aanleiding te worden om meer te ontspannen en de situatie eens van een andere kant te bekijken.

‘Je kan je brein trainen om luchtiger met zaken om te gaan en om vanuit ontspanning te reageren.’

Je zintuiglijke representatie

NLP kan natuurlijk niet voorkomen dat er nare dingen gebeuren in je leven. Dat is dan ook niet de bedoeling, het is veel meer de bedoeling dat je leert om te focussen op dingen die goed gaan en juist die dingen groter in je hoofd te maken. Hierbij gebruik je dan vooral de zintuiglijke representatie zodat je er ten alle tijd beschikking over hebt. De plaatjes die je in je hoofd hebt van leuke dingen die je hebt gedaan kun je groter maken en meer kleur toevoegen, je kunt ze afspelen net zo lang tot alle goede gevoelens die er aan gekoppeld zijn weer helemaal bij je terug komen. Hoe meer je dit doet, hoe meer je merkt dat je brein gewend raakt om dit automatisch te doen zodat waar je ook bent je opeens vanzelf goede gevoelens voelt, zonder verklaarbare reden.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media