U bent hier: Home Omgaan met moeilijke situaties

Omgaan met moeilijke situaties

22 januari 2014
Robin Stevens NLP Trainer

Vorige week woensdag stond ik bepakt en bezakt op Schiphol. Klaar voor een reis van twee maanden die ik nu maak door Midden-Amerika.

Een beetje spannend vond ik het wel, zo in mijn eentje op reis naar een onbekend continent. Al op Schiphol werden mijn NLP skills op de proef gesteld. Toen ik bij de incheckbalie aankwam bleek dat ik een visum nodig had voor mijn overstap in Atlanta in Amerika. Enigszins te wijten aan mijn eigen slechte voorbereiding natuurlijk want ik had het kunnen opzoeken. Het kwam er in elk geval in het kort op neer dat ik niet mee mocht met mijn vlucht en dat ik het maar moest uitzoeken. Gek genoeg reageerde ik volkomen ontspannen en relaxt en moest ik er zelfs wel een beetje om lachen. Met die ontspannen houding ging ik naar de KLM balie en regelde met de dame een ander ticket zonder overstap zodat ik geen visum meer nodig had voor Atlanta.

Stiekem was ik best een beetje trots dat mijn onbewuste zo goed getraind is in zich goed blijven voelen in stressvolle situaties.

Naast mij aan de balie zag ik dat het ook anders kon. Een man bleek net als ik zijn vlucht te missen en ging volkomen uit zijn dak. De dame achter de balie schrok er zo van dat ze ruzie kregen en binnen de kortste keren stond het halve balie personeel ruzie met de man te maken. Een gezellig begin van de dag ;).

‘Stiekem was ik best een beetje trots dat mijn onbewuste zo goed getraind is in zich goed blijven voelen in stressvolle situaties.’

Dat mijn onbewuste zo goed getraind is in zich goed blijven voelen komt absoluut door NLP. Ik merk het niet alleen bij mijzelf, maar ook bij de mensen die ik in de afgelopen jaren getraind heb. Keer op keer krijg ik e-mails van deelnemers aan trainingen die vertellen hoe ze zich op wonderbaarlijke wijze goed blijven voelen in situaties die ze vroeger als stressvol, bedreigend of onzeker hadden ervaren.

De reden hiervoor is simpel: binnen NLP leren we je om je goed te voelen zonder reden.

Dat betekent concreet dat je diep van binnen altijd een gevoel van zekerheid en rust hebt ongeacht de moeilijkheid van de situatie. Dit is niet iets wat ineens ontstaat, maar het is een proces waar je steeds beter in wordt. Het begint met een goede NLP training die je volgt waarna je zelf aan de slag gaat om er beter in te worden. Langzaam aan wordt het een gewoonte en word je steeds beter in je goed voelen.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerste e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media