U bent hier: Home NLP om je leven te verbeteren

NLP om je leven te verbeteren

23 november 2018
Robin Stevens NLP Trainer

Toen ik zelf met NLP begon was er eigenlijk niets mis met mijn leven. Ik werkte als accountmanager, verdiende een mooi boven modaal inkomen en had een grote dure leaseauto om mee naar onze privéparkeergarage in Amsterdam te rijden. Mijn leven bestond uit zo’n 60 uur per week werken, daarnaast een beetje rond hangen in de chique buurten van Amsterdam om tegen zogenaamde vrienden te vertellen hoe goed het mij ging. Je hoort het al, niks mis mee dus…. of toch wel?

Ondanks dat aan de buitenkant alles goed leek te gaan voelde ik mij van binnen vaak een wrak. Zeker omdat ik het type ben wat graag in alle situaties goed over wil komen was ik voornamelijk bezig de buiten wereld te laten zien dat het heel goed met mij ging, van binnen was het vaak een ander verhaal. Soms kwam ik na een dag hard werken thuis, dan voelde ik mij leeg en vermoeid en had ik nergens meer zin in. Ik dacht dit niet meer dan normaal was, ik zag het overal om mij heen.

NLP in je leven integreren

Toen ik met NLP begon ontdekte ik dat mensen die NLP gebruikten in hun leven meer energie hebben, meer de dingen doen die ze echt leuk vinden en bovendien vaak een betere carrière hebben. Ik besloot NLP op zo’n zelfde manier in mijn leven te gaan toepassen. Langzaamaan merkte ik dat er dingen begonnen te veranderen, soms in een richting die heel anders was dan ik van te voren had bedacht.

Binnen 8 maanden nadat ik hiermee begonnen was, was alles anders geworden. Mijn relatie met mijn vriendin was veel beter geworden. Het werk waar ik vroeger 60 uur per week druk mee was duurde nu nog maar 3 dagen van 8 uur in de week en ik haalde betere resultaten dan daarvoor. Langzaam aan begonnen de vrienden die echt vrienden zijn meer naar de voorgrond te treden, de ‘nepvrienden’ verdwenen uit zicht en daardoor kon ik steeds meer mijzelf zijn en doen wat mij werkelijk plezier geeft.

Mindsport

Nu klinkt bovenstaande verhaal misschien alsof NLP een soort magische pil is die je kunt nemen waardoor opeens alles anders wordt in je leven. Dat is gelukkig niet waar. Je kunt NLP het beste zien als een activiteit, zoals bijvoorbeeld een sport. Wanneer je met een sport begint, leer je in eerste instantie om heel bewust de bewegingen te maken zodat je er goed in kunt worden. Na verloop van tijd, worden deze bewegingen langzaam onbewust zodat je er niet meer over hoeft na te denken. Je kunt dan bewust weer met nieuwe elementen van de sport aan de slag en zo word je er stapje voor stapje steeds beter in.

Het voordeel van NLP ten opzichte van sport is dat je met NLP ook onbewust getraind kunt worden. Tijdens de training leer je dus zonder dat je er bewust heel veel moeite voor hoeft te doen. Dat zorgt ervoor dat je met een relaxt en ontspannen gevoel de deur weer uit stapt en dat je vervolgens wel zelf lekker aan de slag gaat om dingen te bereiken die je wilt.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media