U bent hier: Home Monsters met harige tanden

Monsters met harige tanden

26 oktober 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Je wordt achterna gezeten door grote blauwe monsters met harige tanden. Je rent en rent tot je niet verder kan. Je staat aan de rand van een afgrond. Een windvlaag duwt je omver en je valt achterover. Steeds dieper en dieper val je in het ravijn. Je schreeuwt van angst.

Opeens schrik je wakker en besef je dat je veilig in je warme bed ligt. Je klikt nog even de lamp aan of loopt naar de wc voor een plas.

Gelukkig, het was maar een droom.

Gedachten zijn net dromen. Ze laten ons een alternatieve realiteit zien. Ze voegen iets toe aan een situatie zoals hij zich voordoet. Stel: Je staat bij de kassa in de Albert Heijn en je denkt: ‘Hè bah, wat een lange rij, daar heb ik nou helemaal geen zin in. Ik heb al zo’n haast. Kunnen ze niet een beetje opschieten.’

Gelukkig zijn het maar gedachten. 

Ondanks dat gedachten heel echt aanvoelen, omdat ze zich in je hoofd afspelen zijn het niets anders dan korte dagdromen die je afleiden van wat er echt gebeurt.

In werkelijkheid is er niets om je druk over te maken. Je staat gewoon in de rij om je boodschappen af te rekenen.

Soms word je helemaal opgeslokt door een gedachtedroom. Je zit thuis op de bank, maar in gedachten ben je ergens anders. In gedachten zie je monsters en rampscenario’s voor je en zie je alles misgaan wat er maar mis zou kunnen gaan. Je gezicht vertrekt en je ademhaling is hoog en oppervlakkig.

Ineens begint je partner die naast je zit tegen je te praten. Je schrikt ‘wakker’ uit je gedachtedroom en beseft:

Gelukkig het was maar een gedachtedroom.

‘Maak jezelf regelmatig wakker in deze tijd. Kies bewust wat je wel en niet toelaat in jouw gedachtewereld.’

Als je bewust wakker wordt uit een nare gedachte heeft dat hetzelfde geruststellende effect op je als wanneer je wakker schrikt uit een nare droom.

Maak jezelf regelmatig wakker in deze tijd. Kies bewust wat je wel en niet toelaat in jouw gedachtewereld.

Zet het nieuws uit, stop met sociale media en lees in plaats daarvan een inspirerend boek of volg een NLP cursus.

Meld je hier aan.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media