U bent hier: Home Moe van al dat sociale gedoe?

Moe van al dat sociale gedoe?

2 januari 2023
Robin Stevens NLP Trainer

Bij café Wildschut aan de Roelof hartstraat is het om half tien ‘s morgens al knetterdruk. Ik zit aan een tafeltje bij het raam, precies tussen allemaal kletsende mensen in. Naast mij zit een man met een roze sjaal de krant te lezen. Hij houdt zijn hoofd zo dicht bij de krant dat hij hem bijna een kusje kan geven.

Schuin tegenover me zit een gestreste advocate, met een berg dossiers op tafel en overal lege koffiekopjes om haar heen. Ik weet niet hoe laat die kroeg hier opengaat maar het lijkt wel alsof ze er al de hele nacht zit. Aan het tafeltje recht tegenover me zit een verliefd stelletje op weekendtrip dat Amsterdam voor het allereerst door toeristenogen ziet.

Het is eigenlijk te grijs en grauw om onze hoofdstad voor het allereerst te zien. Toen Liza vanochtend vroeg of ik even meeging fantaseerde ik onbewust over een gezellig straatbeeld met blonde kakkermeisjes in korte jurkjes op verroeste fietsen en overvolle terrasjes. Maar daar kwam weinig van terecht.

En toch, het blijft Amsterdam, zelfs in de winter. In de stad leeft het altijd. Na anderhalve maand in een dorpje op de Veluwe te hebben geslapen werken mijn zintuigen op volle toeren om alle informatie die er nu binnenkomt te verwerken. Het is bijkans een wonder dat ik nog in staat ben om dit bericht aan jou te schrijven.

Vroeger had ik daar niet zo’n last van, toen vond ik sociale en drukke plekken die bruisten van de energie juist oplaadpunten voor mijn onrustige persoonlijkheid. Daar verveelde ik me nooit. Maar sinds ik meer innerlijke rust heb gevonden trek ik me het liefste terug in een chaletje in het bos, of met onze boot ergens op een verlaten eiland voor de kust van Bretagne.

Onbewust zoeken we naar iets dat onze mind weerspiegelt en voelen we ons het meest op onze plek als we ergens zijn waar het er aan de buitenkant net zo uit ziet als in onze binnenwereld. Hoe relaxter je van binnen wordt, hoe meer zin je krijgt om je te omgeven met andere relaxte mensen.

“Onbewust zoeken we naar iets dat onze mind weerspiegelt en voelen we ons het meest op onze plek als we ergens zijn waar het er aan de buitenkant net zo uit ziet als in onze binnenwereld.”

Mocht je moe zijn van al het gedoe en nu voelen dat je eraan toe bent om even helemaal bij te komen, zoek dan een fijne plek op die jouw gewenste binnenwereld weerspiegelt. Maak een stiltewandeling in het bos, volg een lekkere online yogales van Liza of zoek een meditatief Spotify lijstje op en ga gewoon lekker liggen luisteren zonder je smartphone in je hand. Enjoy!

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media