U bent hier: Home Met dit soort vragen verdiep je je relaties

Met dit soort vragen verdiep je je relaties

3 juni 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Ik ben echt toe aan weekend’, hoorde ik een vriend eens zeggen. Ik vroeg hem wat hij precies bedoelde als hij het woord weekend zegt. Hij vertelde dat hij in zo’n geval het liefste de hele avond met een paar biertjes achter zijn computer kruipt en lekker gaat gamen.

Ineens besefte ik dat ik een heel ander beeld bij het woord weekend heb. Als hij vertelde dat hij zin had in weekend regelde ik vaak een avondje stappen of een reservering in een goed restaurant. Toen ik hem dat vertelde zei hij dat hij dat op zich ook wel leuk vond, maar dat hij dan eigenlijk meegaat om ons een plezier te doen.

In je persoonlijke relaties kan het je vriendschap enorm verdiepen als je eens wat dieper doorvraagt. Vraag je vrienden eens naar woorden zoals vriendschap, saamhorigheid, gezelligheid, verbinding of relatie.

‘In je persoonlijke relaties kan het je vriendschap enorm verdiepen als je eens wat dieper doorvraagt.’

Door belangstellend te vragen wat zij eigenlijk precies bedoelen als ze het over dat soort belangrijke termen hebben krijg je soms de mooiste gesprekken. In sommige gevallen zorgt het er zelfs voor dat je de relatie met diegene naar een veel dieper niveau brengt.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media