U bent hier: Home Lawaai in je hoofd

Lawaai in je hoofd

9 juli 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Gisteren zat ik achter het roer van een klein sloepje over het water van de Eem heen te staren. Ongemerkt was er al bijna een uur voorbijgegaan waarin er niks anders te horen was dan het zachtjes ronkende dieselmotortje en het klotsen van golfjes tegen de boeg. Voorin het sloepje zat Liza met een ontspannen glimlach een vergelijkbaar ritueel uit te voeren.

Samen écht stil zijn is een fijne manier om meer verbinding met elkaar te maken. Het lijkt misschien gek, want je zegt allebei geen woord. Maar doordat je eerst zelf stil wordt vanbinnen, krijg je opeens echt ruimte om er te zijn voor iemand. Dat is instant voelbaar. Alle eventuele woorden die je daarna zegt, krijgen meteen meer betekenis.

Als jij daarentegen de hele dag met je hoofd in je smartphone zit te koekeloeren heb je zelfs als je gesprekken voert, maar half de aandacht voor degene met wie je praat.  Of soms denk je dat je in gesprek bent met iemand, maar eigenlijk is diegene in z’n hoofd bezig om z’n to do lijstje af te werken. En daar kom jij natuurlijk niet doorheen.

‘Doordat je eerst zelf stil wordt vanbinnen, krijg je opeens echt ruimte om er te zijn voor iemand.’

Precies om die reden begin ik in mijn nieuwe boek Verbinding Zonder Wifi niet met allerlei communicatietechnieken voor in gesprekken, maar met inzichten die je helpen om je eigen mind tot rust te brengen en jezelf in de juiste state of mind te brengen voor een gesprek. Want als je eenmaal weet hoe je meer verbinding met jezelf maakt, wordt de stap naar andere mensen vele malen makkelijker.

Mijn nieuwe boek Verbinding Zonder Wifi – Al 4 weken op Nummer 1!

Hoe je opvallend goede gesprekken voert, diepe relaties opbouwt en mensen positief beïnvloedt.

Onze smartphones geven ons de illusie dat we continu verbinding hebben met elkaar. Niets is minder waar. Contacten worden vaak juist oppervlakkiger en de diepgang in onze relaties verdwijnt. Dat heeft niet alleen effect op onze zakelijke resultaten, maar ook op ons persoonlijke leven.

Wat zou er gebeuren als jij het verschil maakt in dit digitale tijdperk en bewust de échte verbinding opzoekt. Als de gesprekken die jij voert bovendien zo opvallend goed zijn, dat ze de ander voor altijd bijblijven. Wat voor effect zou dat hebben op je persoonlijke en zakelijke relaties?

In dit boek laat bestsellerauteur Robin Stevens aan de hand van inspirerende voorbeeldverhalen, praktische inzichten en slimme technieken zien:

– Hoe je instant verbinding maakt door iets slims te doen aan het begin van een gesprek.
– Hoe je opgebouwde spanning oplost voordat je moeilijke gesprekken ingaat.
– Wat je van je GPS-systeem kan leren om je relaties te verbeteren.
– Welke drie dingen je nooit moet doen in zakelijke gesprekken.
– Hoe je in vergaderingen de aandacht krijgt, zelfs als je een dominante leidinggevende hebt.
– Hoe je precies de juiste vragen kunt stellen zonder dat het irritant wordt.

Bestel Nu!

‘Er zijn drie factoren die maken dat aandacht langer blijft hangen: Educatie, Entertainment en Empowerment. Robin gebruikt in zijn nieuwe boek Verbinding zonder Wifi alle drie, waardoor je in één adem blijft lezen tot de laatste bladzijde. De sprekende voorbeelden, de praktische tips en zijn aanstekelijke humor maken dat je er direct vol kwispelend mee aan de slag gaat.’— Remco Claassen, Trainer, spreker en auteur.

‘In mijn ogen staan we op een tweesprong: of we gaan naar een wereld met nóg meer afleiding, of we beseffen dat we ons werk en ons leven zo moeten inrichten dat we slim gebruik maken van hoe ons brein gebouwd is. In zijn nieuwe boek Verbinding zonder Wifi, leert Robin je hoe je de digitale uitdagingen van deze tijd kunt overwinnen en weer echt verbinding kunt maken met de mensen om je heen.’ — Mark Tigchelaar, Neuropsycholoog, auteur Focus AAN/UIT

‘All I say is what a GREAT idea for a book! Filled with the how to… Face to face it can be the foundation of love, success and learning. This book came at just the right time. I recommend it… I say everybody should read it.’ — Dr. Richard Bandler, Co-founder of NLP, 2020

Bestel NU!

P.S. Gratis E-boek voor lezers van Verbinding Zonder Wifi
Als je mijn boek al gelezen hebt en er enthousiast over bent, schrijf dan als je het leuk vindt een supertoffe, mega enthousiaste review op Bol.com en op Managementboek.nl. Laat het even weten als ze geplaatst zijn door te antwoorden op deze mail. Als dank stuur ik je dan een gratis E-boek versie van het boek toe dat je cadeau kunt doen aan je vrienden.

P.P.S. Gratis Minivideocursus Verbinding Zonder Wifi
Voor de mensen die deze week meedoen met mijn gratis minicursus Verbinding Zonder Wifi en die geen Facebook of LinkedIn hebben, ga ik de video’s ook op mijn YouTube kanaal zetten. Je vindt de eerste drie video’s hier!

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media