U bent hier: Home Hoe word je goed in NLP

Hoe word je goed in NLP

23 november 2010
Robin Stevens NLP Trainer

Als je goed wilt worden in NLP dan doe je dit vooral door er veel mee aan de slag te zijn.

NLP is in de eerste plaats een activiteit.

Dat betekent dat het iets is wat je kunt uitvoeren door het toe te passen in je leven. Of het nu op het gebied is van communicatie, emotionele controle of coaching, door er veel mee bezig te zijn word je er steeds beter in.

NLP levenshouding

Dit is heel wat anders dan een theorie uit een boek kennen. Het is mij al meer dan eens gebeurd dat mensen vol trots vertelden dat ze alle taalpatronen van NLP uit het hoofd hadden geleerd en deze zelfs achterstevoren konden opzeggen als het nodig was. Dit heeft natuurlijk niks te maken met hoe goed je in NLP bent.

Een goede getrainde NLP’er┬áis iemand met een positieve attitude die in staat is om alle belangrijke NLP technieken het liefst zo onbewust mogelijk toe te passen. Daardoor kun je de techniek NLP zo snel mogelijk vergeten maar de NLP levenshouding voor altijd met je meedragen. Een goed voorbeeld hiervan is de gevoelsomdraaitechniek. Dit is een techniek die in vrijwel elke goede NLP training leert. De techniek stelt je in staat om een naar gevoel te veranderen in een goed gevoel zodat je controle hebt over hoe jij je gedurende de dag voelt.

Je zou dit natuurlijk heel bewust kunnen doen iedere dag door bewust aan de slag te gaan met deze techniek. Dat is al een hele goede eerste stap. Het mooie is dat na verloop van tijd je brein vanzelf aan de slag gaat met deze technieken zodat je opeens een heerlijk gevoel van ontspanning kunt voelen zonder dat je daar bewust heel veel moeite voor doet. Als coach maak ik hier regelmatig handig gebruik van. Soms komen mensen in mijn praktijk die mij heel veel ellendige dingen vertellen die ze hebben meegemaakt. En hoewel ik mij daar vroeger misschien wel naar over had gevoeld draait mijn onbewustzijn nu gelijk het nare gevoel om met als gevolg dat niet alleen ik maar ook degene die gecoacht worden opeens met een grote glimlach op het gezicht zit.

De NLP practitioner opleiding

Wanneer je echt goed wilt leren worden in NLP is de NLP Practitioner opleiding de beste en belangrijkste opleiding. Deze opleiding wordt door veel coaches gevolgd of door mensen die als coach aan de slag willen. Het leuke is dat je, mocht je als zelfstandig coach aan de slag willen, je dit gelijk kunt doen na het volgen van deze opleiding.

Als eerste leer je hoe je zelf beter kunt communiceren, meer de controle kunt krijgen over je emoties, je af kunt sluiten voor negatieve signalen uit je omgeving en allerlei andere effectieve technieken die je helpen om verder te komen. Daarna leer je deze technieken ook toepassen om andere mensen in je omgeving positief te beïnvloeden. Zo kun je als leidinggevende of als coach mensen op een leuke manier helpen de resultaten te bereiken die ze willen.

Bel gerust eens op en lees meer over de NLP Practitioner opleiding of andere NLP opleidingen.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media