U bent hier: Home Hoe stop je negatieve beinvloeding

Hoe stop je negatieve beinvloeding

28 december 2016
Robin Stevens NLP Trainer

We worden steeds meer beïnvloedt door de mensen om ons heen. Het nieuws, onze collega’s en onze sociale omgeving zijn maar enkele voorbeelden van de mensen die ons op dagelijkse basis beïnvloeden. Hoe meer je negatief beïnvloedt wordt door andere mensen hoe verder je het contact met jezelf verliest. Het resultaat kan zijn dat je futloos, zonder energie en met negatieve gevoelens van andere mensen door het leven gaat.

Tegelijkertijd kan het ook zijn dat mensen je als het ware leegzuigen. Zodra je bij negatieve mensen in de buurt komt kunnen ze je dusdanig beïnvloeden dat jij je leeg en ongemakkelijk begint te voelen. Als je jezelf hierin herkent is het belangrijk om te leren weer meer jezelf te worden. Door te leren wat van jezelf is en wat bij andere mensen thuis hoort kun je afstand nemen van de dingen die niet bij jou horen en meer focussen op de dingen die belangrijk voor jezelf zijn.

Bewust worden

Een goede manier om bewuster te worden van jezelf is elke dag een paar keer een soort check up te doen. Jezelf de vragen te stellen: Hoe voel ik me? Hoe voelt mijn lijf? Hoe voel ik me emotioneel? Als je de vragen negatief beantwoord neem je even de tijd om te ontspannen. Ga een luchtje scheppen of een korte wandeling maken of doe iets anders wat je ontspant. Daarna kun je weer ontspannen aan de rest van je dag beginnen.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media