U bent hier: Home Hoe maak je de juiste keuzes in je leven?

Hoe maak je de juiste keuzes in je leven?

31 mei 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Deelnemers aan de Mindset Mastery deze week zitten nu in hun hotelkamer aan een Frans croissantje en een verse jus.

Als ze gisteren goed hebben opgelet gaan ze vandaag aan de slag met een nieuw ochtendritueel dat in potentie hun leven dramatisch kan veranderen.

Misschien ligt een van hen nu op bed een ademhalingsoefening te doen, of op de grond voor een paar herhalingen yogaoefeningen.

Of er rent iemand een interval rondje door het Veluwse bos voordat hij straks met een rood hoofd in de trainingsstoel neerploft.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik letterlijk een appje van een deelnemer die een foto doorstuurt van de gym van het hotel waarin hij nog lekker gaat sporten voordat de training start.

Elke ochtend als je wakker wordt heb je de mogelijkheid om je zo dag zo lekker mogelijk te beginnen.

“Elke ochtend als je wakker wordt heb je de mogelijkheid om je zo dag zo lekker mogelijk te beginnen.”

Ga je als je wakker wordt meteen je smartphone strelen met je duim, of streel je toch liever je partner die vredig naast je ligt te slapen?

Neem je ‘s ochtends meteen een kop bloeddruk verhogende koffie, of maak je een verse smoothie van biologische groenten?

Klik je meteen het nieuws open zodra je uit bed bent, of lees je liever een paar regels uit een inspirerend boek?

Kleine veranderingen in de keuzes die je maakt, die in potentie je leven op de lange termijn totaal kunnen veranderen.

Het zijn meestal veranderingen die weerstand opleveren op de korte termijn maar juist heel goed voor je zijn op de lange termijn.

Wil je de juiste keuzes maken? Vraag je dan af wat het effect van je dagelijkse keuzes is op je leven op de lange termijn. 

Als een keuze alleen maar goed voelt op de korte termijn komt dat waarschijnlijk omdat het de keuze is van de minste weerstand.

Op de bank blijven liggen en Netflixen terwijl je een zak chips leeg eet is een stuk makkelijker dan ’s avonds nog een rondje hardlopen door een regenbui.

Je vrienden een berichtje sturen via Facebook als ze jarig zijn is een stuk makkelijker dan een leuk handgeschreven kaartje uitzoeken en naar ze versturen.

Een vakantie boeken en een weekje lekker op het strand liggen, is comfortabeler dan deelnemen aan een van onze trainingen over persoonlijke ontwikkeling.

Maar degene met de meeste weerstand geeft je op de lange termijn veel meer voldoening en is beter voor je gezondheid, relaties en geluksgevoel.

“Maar degene met de meeste weerstand geeft je op de lange termijn veel meer voldoening en is beter voor je gezondheid, relaties en geluksgevoel.”

Ik weet dit, omdat sommige mensen me vertellen dat ze mijn mails al jaren volgen voordat ze besluiten om zich aan te melden voor onze trainingen.

Al die tijd kozen ze liever de weg van de minste weerstand en gingen ze liever op vakantie, of kochten een nieuwe televisie.

Maar genoeg is genoeg. Op een dag ben je er klaar mee en voel je dat dit voor jou het juiste moment is.

Als ze zich uiteindelijk eenmaal hebben aangemeld, begint de positieve verandering bij wijze van spreken al voordat de training gestart is.

Zodra je in jezelf investeert en jezelf toestaat om een fijner leven te creëren en oude destructieve gewoontes te doorbreken gaat het direct beter voor je voelen.

Dit is de link naar de pagina.

 

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media