U bent hier: Home Hoe je tapbier in bakstenen veranderd

Hoe je tapbier in bakstenen veranderd

20 mei 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Kroegbaas Gerwin zat mijmerend voor het raam van zijn kroeg.

Met zijn handen in het haar vroeg hij zich treurig af hoe het nu verder zou moeten.

Zijn werknemers gebruikten de regelingen van de overheid. Maar hij als eigenaar, kreeg geen cent uitgekeerd. En ook hij heeft een gezin, dat graag wil eten.

Uit zijn raam zag hij een paar stratenmakers in fluorescerende vesten die van de stilte in de stad gebruik maakten door de klinkers te vernieuwen.

Het regende pijpenstelen die dag en Gerwin besloot zijn dichte kroeg als bouwkeet aan te bieden en de stenensjouwers er koffie te serveren.

Toen hij ze slurpend van een bakje horecakoffie hoorde praten over de lange dagen die ze maakten kreeg hij opeens een idee.

Wat nu als hij zou aanbieden om te helpen? De kroeg was nu toch dicht en hij had inmiddels alles wel een keer schoongemaakt.

De voorman keek hem wat meewarig aan toen hij het voorstelde en Gerwin vroeg zich stilletjes af of zijn frisgewassen horecahandjes wel geschikt waren voor het zware werk.

Maar de werkdruk was groot en ze konden wel wat hulp gebruiken.

Inmiddels staat barman Gerwin met een grote glimlach bakstenen aan te geven in plaats van gladgestreken tapbiertjes.

Mijn accountant vertelde me dit verhaal, toen ik hem vroeg hoe zijn klanten over het algemeen de lockdown doorkomen.

Er zijn twee soorten mensen, zei hij. Het eerste soort zijn mensen die bij de pakken neer gaan zitten en wachten tot het allemaal over is.

Het tweede soort begint vrijwel onmiddellijk om zich heen te kijken en te kijken waar nog kansen en mogelijkheden liggen.

Het laat zich raden welke van de twee er uiteindelijk het beste uitkomen.

In elke situatie, dus ook de jouwe, zijn er altijd kansen en mogelijkheden om er slimmer mee om te gaan dan je nu doet.

En je hoeft daar niet mee te wachten tot het misgaat trouwens. Ook als alles nu lekker gaat, is er waarschijnlijk ruimte voor fine-tuning of een positieve draai.

“Sterker nog. Juist als alles lekker gaat is het nu tijd voor introspectie. Wie ben ik? Wat vind ik eigenlijk echt belangrijk? Hoe zou ik mijn leven zo gelukkig mogelijk doorkomen?”

Sterker nog. Juist als alles lekker gaat is het nu tijd voor introspectie. Wie ben ik? Wat vind ik eigenlijk echt belangrijk? Hoe zou ik mijn leven zo gelukkig mogelijk doorkomen?

DIT IS WAT JE LEERT IN DE NLP PRACTITIONER OPLEIDING

  • Krijg inzicht in jezelf, leer je gedachten en emoties onder controle krijgen, doorbreek belemmerende overtuigingen en ontdek de NLP-formule om al je doelen te bereiken en dromen waar te maken.
  • Leer charismatisch communiceren, echte verbinding maken met de mensen om je heen, de vonk over laten springen in gesprekken, lichaamstaal lezen en positief beïnvloeden.
  • In de NLP Practitioner opleiding leer je wat ik in de afgelopen vijftien jaar heb gedaan om met NLP al mijn dromen om te zetten in doelen en die keer op keer te bereiken.
  • Een bewezen methode. Er hebben meer dan 15.000 mensen deelgenomen aan mijn NLP-trainingen en alle technieken die je in deze training leert zijn in de praktijk voor je uitgetest.
  • Je leert de meest krachtige vorm van persoonlijke ontwikkeling die al meer dan 40 jaar door succesvolle mensen over de hele wereld wordt beoefend.
  • Ontdek hoe het jou lukt, wat veel mensen het lastigste vinden: na een cursus persoonlijke ontwikkeling in de flow blijven zodat ze voor langere termijn hun doelen blijven bereiken.
  • Doorbreek EINDELIJK je negatieve patronen en creëer het leven dat je echt wilt.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media