U bent hier: Home Hoe je persoonlijke uitdagingen kunt opbouwen naar iets positiefs

Hoe je persoonlijke uitdagingen kunt opbouwen naar iets positiefs

5 mei 2021
Robin Stevens NLP Trainer

Kortgeleden had ik een leuk gesprek met topsporter Isabelle Feteris in haar podcast over topsportmentaliteit.

Omdat ik de laatste tijd bij elk zonnestraaltje het liefst op mijn boot zit, nodigde ik haar op een van de eerste mooie lentedagen uit bij mij aan boord.

Isabelle is net als ik al op jonge leeftijd begonnen met ondernemen. En zo zaten we midden op het IJsselmeer op het voordek te praten over onze ondernemersavonturen.

Ze vertelt onder andere hoe zij haar topsportmentaliteit en ijzeren discipline te danken heeft aan een eetstoornis in haar jeugd.

Na jarenlang geworsteld te hebben met de eetstoornis werd ze op een dag wakker met een helder inzicht.

‘Als ik in staat ben om mezelf uit te hongeren en te martelen door heel weinig te eten, dan heb ik blijkbaar een ijzeren discipline.’ Vertelde ze.

‘Wat er zou gebeuren als ik die discipline vanaf nu eens voor positieve dingen ga gebruiken’ dacht ze bij zichzelf.

En zo overwon ze haar eetstoornis, werd ze topsporter, psycholoog en al op jonge leeftijd succesvol ondernemer.

Het is prachtig verhaal over hoe je iets dat in eerste instantie negatief lijkt, kunt ombouwen naar een voordeel voor jezelf.

Het leven is tenslotte niet wat je overkomt, maar hoe je erop reageert. Je hebt niet altijd grip op dingen die je overkomen, maar je hebt wel een keuze in hoe je ermee omgaat.

Dat is waar NLP en persoonlijke ontwikkeling voor mij over gaat. Mensen die bij ons trainingen komen volgen, zijn mensen zoals jij en ik.

Gewone mensen die dingen meemaken en daar vervolgens slimmer mee om willen leren gaan. Het maakt niet uit wat voor soort dingen het zijn.

Niet iedereen heeft zoals Isabelle uit zichzelf een helder moment van inzicht, waarop opeens alles anders wordt.

Soms blijven mensen onnodig jarenlang hangen in destructieve patronen.

Werk doen waar je al jaren niet meer blij van wordt of blijven vastzitten in een relatie waarin het allang niet meer stroomt.

Als je te lang wacht, gaat het aan je vreten en word je steeds ongelukkiger. En op een dag word je wakker en is het gewoon te laat.

Als jij al langere tijd op zoek bent naar een grote doorbraak en een positieve shift in je persoonlijke ontwikkeling, doe dan mee met de NLP-practitioner op het strand van Vlieland.

Ik help je dan persoonlijk om die shift te maken waar je al zo lang naar op zoek bent. Ik help je uit je vertrouwde comfortzone te stappen en de dingen te gaan doen, waar je altijd al van droomt.

“Er is altijd wel een reden om het nu niet te doen, maar wat als je die redenen zou negeren en er nu gewoon voor zou gaan?”

Er is altijd wel een reden om het nu niet te doen, maar wat als je die redenen zou negeren en er nu gewoon voor zou gaan?

Gun jezelf de vrijheid voor die verandering.

Dit is de link naar de training.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media