U bent hier: Home Hoe je jezelf motiveert om dingen af te maken

Hoe je jezelf motiveert om dingen af te maken

13 mei 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Afgelopen weekend heb moest het manuscript bij de redacteur op de mat liggen.

Puntjes op de ‘i’ zijn nooit mijn sterkste kant, dus ik was het al even voor me uit aan het schuiven. Ik ben goed in nieuwe ideeën bedenken en in dingen opstarten, maar die laatste fase kost meer moeite. Ik heb mezelf een simpele techniek aangeleerd om er toch voor te zorgen dat ik dingen tot een goed einde breng.

‘Ik heb mezelf een simpele techniek aangeleerd om er toch voor te zorgen dat ik dingen tot een goed einde breng.’

Mocht je ook weleens geen zin hebben om dingen af te maken, de techniek werkt als volgt.

  • Als je even geen zin hebt om dingen te doen, of dingen af te maken denk dan eens aan het moment dat het helemaal af zal zijn.
  • Zie voor je hoe het zou zijn als het af is.
    • Bij het boek stelde ik me bijvoorbeeld voor dat enthousiaste lezers zoals jij thuis het boek aan het lezen zijn. Ik zie ze in gedachten nieuwe inzichten opdoen en lachen om de grappige verhalen die erin staan.
  • Die gedachte aan het eindresultaat geeft zo’n goed gevoel, dat je opeens weer weet waarom je het allemaal doet.
  • Vervolgens houd je dat goede gevoel vast ga je terug in de tijd en bedenk je wat je nog wilt doen, voordat het af is.
  • Voor je het weet heb je weer een project voltooid en dat gevoel is onbetaalbaar.

Succes!

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media