U bent hier: Home Hij stond al met zijn duim te zwaaien

Hij stond al met zijn duim te zwaaien

17 juni 2024
Robin Stevens NLP Trainer

Onderweg in de auto naar de supermarkt zie ik plotseling een jongen zwaaien met zijn duim. Ik ben in gedachten verzonken maar besef dat hij wil liften en begin onbewust al te remmen. Dan kijk ik nog eens goed wie er staat. Een jongen van een jaar of zeventien, bezweet voorhoofd, nette pantalon.

Ik kom volledig tot stilstand en wenk hem. ‘Kom maar’, roep ik, ’terwijl ik het raam aan de passagierskant opendoe.’ Hij rent naar me toe en ploft neer op de stoel. ‘Kunt u mij naar Ermelo brengen?’, roept hij nog half buiten adem en enigszins paniekerig. ‘Daar moet ik eigenlijk niet naar toe’, zeg ik eerlijk. Maar ik zie dat mijn reactie de paniek in zijn gezicht weer terugbrengt en zeg er dan achteraan: ‘Maar ik breng je wel ff joh.’

Onderweg naar Ermelo vertelt hij dat hij gaat solliciteren bij Defensie, maar dat hij de verkeerde bus had genomen. Te laat komen bij Defensie is net zoiets als tijdens het sollicitatiegesprek zeggen dat je er niet wilt werken. Om toch op tijd te komen had hij uit uitgerekend hoe hard hij moest rennen en dat was ie nu aan het doen. Op zijn gespschoenen en met zijn zondagse broek, dat wel. Maar het zou hem wel lukken dacht ie.

Toch wilde hij het er niet helemaal op gokken en daarom besloot hij al rennend ook nog zijn duim omhoog te houden zodat hopelijk iemand hem meenam. Hij was vastbesloten om alsnog op tijd te komen, dat was duidelijk. Als ik hem niet had willen brengen had hij mijn voertuig waarschijnlijk gevorderd, omdat het nodig was voor overheidsdoeleinden. Dat hij zo gemotiveerd was kwam omdat hij er al vanaf dat hij een klein jochie was van droomde om militair te worden. Als getuigenis hiervan somde hij een indrukwekkende hoeveelheid feiten op over wapens, oorlogstrategieën en uitzendingen waar hij alvast naar uitkeek. De passie over zijn droom gutste in grote golven door de auto.

De passie over zijn droom gutste in grote golven door de auto.

Als je een droom hebt, waar je al zolang over fantaseert en alle details al voor jezelf hebt uitgedacht dan groeit je motivatie met de dag. Je neemt dan voor jezelf eerst de beslissing dat je de droom gaat waarmaken, nog voordat je weet hoe je dat eigenlijk voor elkaar moet krijgen. En als je die beslissing eenmaal hebt genomen dan heb je er vervolgens alles voor over. Zelfs als dat zeventien kilometer rennen op gespschoenen is.

Omdat ik tijdens ons zeilavontuur aan den lijve heb ondervonden hoe gaaf het is om je eigen dromen waar te maken, heb ik er een boek over geschreven met als titel: Maak je dromen waar met NLP. Na er een half jaar met een heel team aan gewerkt te hebben verschijnt het op zondag 9 juni! In het boek inspireer ik je om je dromen waar te maken en help ik je om een plan te maken voor jouw grote droom, zodat het niet bij een droom blijft, maar een plan wordt dat je daadwerkelijk gaat uitvoeren.

Als het je leuk lijkt, bestel dan het boek via Bol (of je boekhandel). Bestel hier het boek via Bol

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media