U bent hier: Home Het vervelendste jongetje

Het vervelendste jongetje

22 april 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Er zit sinds kort een vervelend jongetje bij ons in de klas. Hij vraagt de hele tijd de aandacht. Eerst dachten we dat hij misschien even moest wennen, omdat hij van een andere school kwam. We dachten dat het snel weer over zou gaan. Maar toen kwam de meester ons vertellen dat hij voorlopig wel zou blijven en dat we er maar aan moesten wennen.

We balen als een stekker.

We hadden het zo naar ons zin op school en nu opeens zit dat vervelende jongetje overal doorheen te blèren. Hij trekt steeds meer de aandacht. We zijn bang voor hem geworden. Eerst zat hij nog in een verre uithoek van de klas, maar nu komt hij steeds dichterbij. Wat als hij straks naast ons komt zitten?

De meester heeft ook verteld dat we heel bang voor hem moeten zijn. Dat hij echt een gevaar is voor ons allemaal. Elke week spreekt hij ons toe. ‘Blijf voorlopig maar op je kamer’ zei hij gisteren. De meester is zelf ook bang. Bang dat de klas misschien wel nooit meer wordt zoals vroeger.

Ik wil de meester en mijn klasgenootjes eigenlijk troosten en vertellen dat het niet erg is om nu bang te zijn. Dat je best mag huilen en boos of verdrietig mag zijn om alles wat er gebeurt.

Het is ook niet niks allemaal.

Maar ik wil ze ook vertellen dat het jongetje niet alleen maar vervelend is. Als je goed oplet zie je dat het een mooie boodschap voor ons heeft.  Als je bij een streeploze blauwe hemel buiten in het park speelt terwijl je naar de kwetterende vogeltjes luistert, kan je misschien horen wat die boodschap is.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media