U bent hier: Home Het is maar een droom

Het is maar een droom

14 augustus 2020
Robin Stevens NLP Trainer

Wordt eens wakker, het is maar een droom. Kijk eens goed om je heen, het is niet echt allemaal. Alles wat je ziet is niets anders dan een projectie van jouw gedachten. Je ziet de dingen niet zoals ze zijn, maar je ziet de dingen zoals jij denkt dat ze zijn.

We spelen allemaal de hoofdpersoon in de film van ons eigen leven en daardoor nemen we onszelf soms een tikkeltje te serieus. We gaan geloven dat het allemaal echt is, die film waarin we spelen en dat de meespelende personages echt bestaan.

‘Alles wat je ziet is niets anders dan een projectie van jouw gedachten.’

Het overkwam mij rond de boekpresentatie. Het ging allemaal zo goed met de verkoop van mijn nieuwe boek Verbinding Zonder Wifi, dat ik er volledig in opging. Elke ochtend werd ik wakker en checkte ik meteen of we nog op nummer 1 stonden. Ik was de hele dag bezig met (sociale) media, reclame maken en contact hebben met de eerste lezers.

Toen we na dertig dagen op nummer 1 in de bestseller top 100 een plekje opschoven naar de nummer 2 positie voelde dat stiekem als een hele opluchting. Eindelijk kon ik alles even loslaten. Na bijna een half jaar voortdurend op de één of andere manier bezig te zijn geweest met het boek, was ik nu vrij.

Tijdens een stilteretraite een paar jaar geleden in India besefte ik na vele dagen stilte en meditatie, dat de ik persoon waar ik me bijna elke dag naar gedraag eigenlijk alleen maar bestaat in mijn gedachten.

Zolang ik geloof dat hij echt is blijft hij bestaan, maar zodra ik ophoud dat te geloven ben ik vrij.

Ik ben niet wat ik denk
Ik heb gedachten
Maar ik ben ze niet

Ik ben ook niet wat ik voel
Ik voel van alles 
Maar alles wat ik voel komt en gaat 

Wat ik echt ben 
Is veel eenvoudiger
Ik ben dat wat kijkt, naar wat komt en gaat

Hier ben ik die luistert, kijkt en voelt
Ik ben niet dat wat ik zie
Maar dat wat ziet

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media