U bent hier: Home Het geheim van je goed voelen

Het geheim van je goed voelen

23 november 2017
Robin Stevens NLP Trainer

Stel je voor:

Je bent op een prachtige plek, ergens waar jij je helemaal thuis voelt.

Van alles wat je ziet krijg je positieve gevoelens en voel je de warme energie van de mensen om je heen. De geluiden die je hoort zijn immens bevredigend en met elke stap die je neemt voel je dat je meer energie krijgt. Je lichaam voelt goed en energiek. Je kunt je helemaal concentreren op de activiteit van die moment en hoe meer de dag vordert hoe sterker dit gevoel wordt. Aan het eind van je dag ga je voldaan en vol positieve gevoelens slapen stiekem al een beetje uitkijkend naar de volgende mooie dag die aanbreekt.

Hoe klinkt dit voor je? Als een fantasie of als een droom? De meeste mensen zullen meteen in gedachten gaan naar een soort tropisch eiland of een droombestemming. Het verrast mij iedere keer hoe weinig mensen denken aan het leven wat ze nu op dit moment hebben. Veel mensen hebben in het leven wat ze nu hebben een heleboel ‘alsjes’ ingebouwd.

‘Als ik 40 ben dan ben ik binnen en ga ik pas echt leven.’
‘Als we in een villa zouden wonen, dan was ik pas echt gelukkig.’
‘Als mijn partner weer bij mij terug komt, dan pas wordt ik gelukkig.’

Herkenbaar?

‘We hebben in ons leven heel veel ‘als’ ingebouwd’

Natuurlijk zijn er tal van varianten te bedenken en mijn gok is dat je daar wel eens heel goed in zou kunnen zijn. Het geheim van je goed voelen is, om deze ‘alsjes’ helemaal los te laten. Om je goed voelen nog maar van één ‘alsje’ af te laten hangen.

Namelijk: ‘Als ik controle heb over mijn eigen denken dan bepaal ik zelf wanneer ik mij goed voel.’

Dat klinkt natuurlijk mooi maar wat bedoel ik nu precies? Het is eigenlijk heel simpel: Wat je denkt gedurende een dag bepaalt hoe jij je voelt. Dus denk je aan leuke dingen dan voelt het een stuk beter dan wanneer je aan nare dingen denkt. Ja, dat is logisch zul je zeggen, maar dat wist ik allang, maar dat lukt natuurlijk nooit. Gelukkig komt daar NLP om de hoek kijken.

‘Als ik controle heb over mijn eigen denken dan bepaal ik zelf wanneer ik mij goed voel’

NLP bestaat eigenlijk grofweg uit 2 gedeeltes

Een gedeelte dat gaat over taal en de invloed van taal op jezelf en anderen. En uit een gedeelte wat gaat over jouw interne belevingswereld. Over hoe je dingen van binnen voelt qua emoties, hoe je dingen in je hoofd inbeeld en hoe je dingen voor jezelf denkt en hoort van binnen. Dit laatste gedeelte is iets waar de meeste mensen helemaal niet bij stil staan. Dat ze de gevoelens die ze hebben, de beelden die ze maken, de gedachtes die ze denken voor een groot gedeelte zelf in de hand hebben. Dus wat je denkt bepaald hoe jij je voelt gedurende een dag.

Stel nu dat je in staat bent om zoveel mogelijk de goede dingen te denken? Probeer dit eens, ga er eens mee aan de slag. Spreek met jezelf af dat je de aankomende dag vooral leuke dingen gaat denken. Komt er een nare gedachte op? Stuur die dan zachtjes weg en zeg dat je er volgende dag wel weer aan denkt of misschien nog wel later. Merk eens op, dat als dit ook maar voor 50 % lukt dat het je dag al een beetje leuker maakt.

Onbewust volhouden

Nu blijkt in de praktijk dat mensen dit wel een dagje of 2 dagen volhouden maar dat ze na verloop van tijd weer vergeten de oefening te doen en dat ze vanzelf weer gewoon denken wat ze altijd al dachten. In de praktijk blijkt ook dat als mensen een paar dagen een NLP training bij mij volgen, dat ze als het ware geholpen worden dit in elk geval 3 dagen vol te houden. Na drie dagen blijkt het onbewustzijn het dan over te nemen en de goede gevoelens blijven nu automatisch komen en sterker worden.

NLP Practitioner opleiding

Precies om deze reden organiseer ik een 7-daagse opleiding NLP. Dit is een unieke kans om eens mee te maken wat voor impact NLP in een hele korte tijd op je doen en laten heeft. Alle NLP technieken die je nodig hebt voor werkelijke controle over je eigen denken en voelen zijn in deze dagen verwerkt. Na deze dagen heb je echt controle over wat je denkt en voelt zodat je meer geluk, vertrouwen en positieve gevoelens van liefde, ontspanning en rust kunt ervaren in jouw leven.

Behalve deze technieken gaan we nog een stap verder. Wanneer je doelen wilt bereiken is het de beste manier om dit op de automatische piloot te doen. Dit doe je door heel eenvoudig je onbewustzijn op je bewustzijn af te stemmen door middel van tijdslijnen.We zorgen ervoor dat we jouw automatische piloot opnieuw instellen zodat je vol goede positieve gevoelens je doelen kunt bereiken.

 

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media