U bent hier: Home Het effect van langzaam leven

Het effect van langzaam leven

1 september 2022
Robin Stevens NLP Trainer

Met een catamaran zoals de onze vaar je meestal langzaam, als een behoedzame bergbeklimmer die het berglandschap van de golven trotseert. Het brommende geluid van de boorddiesel, het zachtjes schommelen van de boot op de golven, de ruisende wind langs de zeilen. Het eerste uurtje vind ik het soms bijna vervelend hoe traag we bewegen. Maar daarna geef ik me eraan over en komt alles tot rust.

Zelfs als het heel hard waait, vaar je nooit harder dan 20 km per uur. En dat voelt dan ontzettend spectaculair. Blootgesteld aan de elementen, wind, water, hoge golven. Je hoofd helemaal leeg, want je kunt niets anders doen dan helemaal in het moment zijn. Je hebt al je aandacht nodig bij het sturen, je evenwicht houden en de geplande koers bewaren.

Hoewel het soms super spectaculair voelt, kruipen we nog steeds traag als slakken met ons polyester huis van 12.000 kilo over het water richting het zuiden. Langzaam maar zeker wenden we in de afgelopen maanden aan deze manier van reizen. Terwijl de boot ons traag richting het zuiden voer, vertraagden wij ook. We kwamen tot rust.

“Terwijl de boot ons traag richting het zuiden voer, vertraagden wij ook.”

Een reis waar we bijna vier maanden over gedaan hebben met de boot flitste met 120 km per uur langs ons heen toen we terugreden met ons gehuurde Golfje TDI naar Nederland. Mijn mind werd onrustig, adrenaline gierde door m’n lijf. Helemaal wakker van te veel koffie flitsen bomen en stadjes voorbij, zoefden langs. Twaalf uur later zaten we bij m’n schoonouders aan een koud biertje. Van wat ik onderweg gezien heb, kan ik me nauwelijks iets herinneren.

Eenmaal thuisgekomen en geland voelde het als een mooie reminder, hoe goed het is om af en toe te vertragen. Het leven hier in Nederland gaat zo ontzettend snel dat het extra belangrijk voelt om die vertraging te blijven opzoeken en te genieten van het uitzicht.

Nieuwe podcast: ‘Je denken kan zoveel ellende creëren, maar dus ook zoveel vrijheid’

De bekende gezondheidsleraar Drs. Richard de Leth nodigde mij uit voor een interview in zijn Oersterk Podcast. Ik weet niet of je een podcast luisteraar bent, maar deze kan ik je van harte aanbevelen in plaats van een avondje Netflixen. De YouTube opname is in hoge kwaliteit opgenomen dus leuk om te kijken! Mocht je liever alleen luisteren, zoek dan even op mijn naam in je favoriete podcast app.

We hebben het over de volgende onderwerpen.

– De illusie dat er een dag gaat komen waarop je wel gelukkig bent met wat je hebt
– Harder blijven rennen versus naar binnen keren
– Waarom gelukkig zijn niet goed is voor de economie
– Gelukkig zijn zonder reden en de kracht van NLP
– Inzicht krijgen in jezelf, je gedachten en je gevoel
– De mentale kooi die we creëren zonder dat we de tralies zien
-Wat je gelooft en waarmee je je omringt, maar wat is waar?
– Het placebo-effect en de kracht van gedachtes en suggesties
– Eén NLP-oefening die zijn leven en voorgeschiedenis heelde
– Hoe je jouw gedachten en gevoelens positief kunt beïnvloeden
– Het antwoord op de vraag ‘wat wil je nu eigenlijk echt?’
– Willen wat je nu hebt voordat je iets anders wilt
– Onbewust een omgeving kiezen die past bij wie je nu denkt te zijn
– Dagelijks voelen en bewust inchecken hoe je je nu voelt
– De smartphone, afleiding en het vermogen om verbinding aan te gaan
– Wat je zou doen als je de loterij niet wint
– Terugkeren naar het licht, dus naar je essentie

Je vindt ‘m hier.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media