U bent hier: Home Guppy met een droom

Guppy met een droom

31 mei 2023
Robin Stevens NLP Trainer

Gisterenavond kwam Nederlands bekendste zeilmeisje Laura Dekker onze ankerbaai binnenvaren met haar tweeëntwintig meter lange zeiljacht Guppy. De boot die ze vernoemd heeft naar de boot waarmee ze als vijftienjarig meisje in haar eentje de wereld rondzeilde.

Het boek dat ze schreef over haar wereldomzeiling heeft ons mede geïnspireerd om zelf op avontuur te gaan. Het voelt gaaf om nu naast haar in de baai voor anker te liggen. Alsof we daarmee in een klap net zo avontuurlijk zijn als zij.

Toen ze als puber wilde beginnen aan haar wereldreis, was iedereen ertegen. Jeugdzorg, de politiek en de media bemoeiden zich ertegenaan. Haar vader werd gezien als onverantwoordelijk en moest uit de ouderlijke macht ontzegd worden vonden ze. Rechtszaken en een heleboel ellende volgden maar Laura raakte daardoor juist nog gemotiveerder om te gaan. Een jaar later vertrok ze alsnog.

Als je een grote droom hebt en iets wilt doen, wat nog nooit iemand gedaan heeft dan vinden opeens een heleboel mensen daar dingen van. Dromen van kinderen proberen we zoveel mogelijk te temperen. Want je moet wel realistisch zijn, toch? Je mag best dromen over een wereldreis hoor, maar je bent ondertussen wel verplicht om acht uur per dag in de schoolbanken te zitten.

Een volwassene mag trouwens ook niet op wereldreis, want die hoort tot z’n zevenenzestigste veertig uur per week te werken, een hoekhuis te kopen, twee-komma-drie-kind te krijgen, in een elektrische auto te rijden, vegetarisch te eten en zijn huis klimaatneutraal te maken.

Zodra je het bestaande patroon doorbreekt om je grote droom te volgen, moet je niet op applaus gaan zitten wachten van jouw omgeving. Zij zitten immers vast in precies hetzelfde patroon waar jij eerst ook in zat. Pas als je je ervan los maakt ga je het zien. Mocht je een droom hebben die niemand echt snapt behalve jij, weet dan dat het normaal is dat niemand om je heen het snapt.

“Zodra je het bestaande patroon doorbreekt om je grote droom te volgen, moet je niet op applaus gaan zitten wachten van jouw omgeving.”

Zodra je jezelf toestaat om je dromen waar te maken, ga je vanzelf andere mensen ontmoeten die dezelfde dingen doen. Het is niet voor niks dat we Laura Dekker tegenkomen nu we zelf op avontuur zijn. We hadden haar nooit ontmoet als we niet ons huis verkocht hadden om op een zeilboot te gaan wonen, of als we met onze catamaran in de muffige haven van Lelystad waren blijven liggen.

Tegenwoordig zeilt Laura niet meer alleen, maar organiseert ze zeilreizen voor jongeren die twee maanden met haar meevaren de wereld over. Wat ooit begon als de droom van een jong meisje om de wereld over te zeilen, veranderde uiteindelijk in een drie jaar durende wereldreis en transformeerde vervolgens in een carrière waarmee ze dagelijks haar passie leeft en als bonus haar geld verdient. Best inspirerend!

Iedereen heeft van nature de kracht om van het gebaande pad te stappen en het leven te creëren waar ze écht van dromen. Maar soms helpt het wel als je iemand aan je zij hebt die een tijdje met je meereist voordat je vertrekt. Zo was Laura’s vader haar grootste mentor die in haar geloofde en altijd achter haar stond. Mocht jij nog niet zo’n mentor hebben en iemand willen die een tijdje met je meereist op jouw pad dan help ik je graag.

In onze zevendaagse NLP-practitioner opleiding help ik je om je los te maken van oude patronen. Dat is soms confronterend, intensief en emotioneel maar ook bijzonder effectief.  Want zolang je nog niet uit je oude patronen bent gestapt helpt het als je een coach hebt die  je inspireert, motiveert en helpt inzien waardoor je het tot nu toe zelf nog niet lukte.

Als je een mentor wilt die NLP niet alleen uit een boekje heeft geleerd maar ook zelf dagelijks toepast wat hij aan anderen uitlegt, meld je dan aan voor onze meest populaire life-changing- NLP-practitioner- training van 20 t/m 26 november die wordt gegeven door ondergetekende.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media