U bent hier: Home Er is altijd wel een reden

Er is altijd wel een reden

11 november 2020
Robin Stevens NLP Trainer

‘Er is altijd wel een reden om niet te gaan. Dus laten we die redenen negeren en gewoon nu gaan.’

Met die gedachte namen we eind 2015 een jaar vrij om te gaan reizen. Het kwam eigenlijk helemaal niet uit. Mijn bedrijf draaide als een tierelier, mijn vriendin had net een huis gekocht en er stond op haar werk een mooie promotie voor de deur.

Toch besloten we om het niet langer uit te stellen en het gewoon te doen. Het was maanden werk om het allemaal te regelen, maar toen we op 31 december 2015 op de luchthaven stonden om naar Kaapstad te vliegen voelden we een ongekend gevoel van vrijheid door ons heen stromen.

‘Eigenlijk hoeven we al bijna niet meer echt op reis’, zeiden we in de gate tegen elkaar.  De maanden daarvoor hadden we onze huizen en auto’s verkocht, Liza had haar baan opgezegd en ik mijn trainingen een jaar opgeschort. Het was een hele klus, maar het voelde heerlijk bevrijdend om dat volwassen, serieuze leven wat we voor onszelf hadden gecreëerd een tijdje helemaal los te laten.

Uiting geven aan wat je echt wenst en verlangt zorgt ervoor dat ervoor dat alles begint te stromen. Zodra je de beslissing neemt is het alsof het hele universum samenspant om je te helpen het voor elkaar te krijgen. Zo hoor ik van cursisten die zich aanmelden voor trainingen weleens dat ze zodra ze hebben aangemeld al merken dat ze zich anders beginnen te voelen en patronen beginnen te doorbreken. Alsof je jezelf dan eindelijk toestemming geeft om te veranderen.

‘Zodra je de beslissing neemt is het alsof het hele universum samenspant om je te helpen het voor elkaar te krijgen.’

Maar je moet wel durven. Durven loslaten van alles wat oud en vertrouwd is. Durven loslaten van het idee dat nu niet het juiste moment is. Want vaak is het als je later terugkijkt precies het juiste moment geweest, toch? Wat ben ik blij dat we het niet nog vijf jaar hebben uitgesteld om te gaan reizen en gewoon zijn gegaan. Het was een jaar vol vrijheid, vol mooie reisavonturen waar we nu met een grote glimlach naar terugkijken.

En nu in deze periode waarin alles weer steeds meer op slot zit is het haast het perfecte excuses om je dromen nog een poosje op te schorten. Maar wat een onzin is dat! Hoe gaaf zou het zijn als je later kunt vertellen dat je juist nu in deze tijd de beslissing hebt genomen om je dromen achterna te gaan? Nu is het beste en enige moment om de eerste stap te nemen richting het leven dat je werkelijk wenst en verlangt voor jezelf.

Onze zevendaagse NLP-practitioner training is de ultieme manier je hierbij te helpen. Je krijgt helder inzicht in jezelf en we helpen je de knopen door te hakken en er nu écht voor te gaan. Het is verreweg de allerbeste training die er te vinden is op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

En mocht je mij niet op mijn woord geloven, lees dan op de ervaringen maar van honderden cursisten die hem de afgelopen jaren gevolgd hebben.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media