U bent hier: Home Een goed gevoel verankeren

Een goed gevoel verankeren

22 maart 2011
Robin Stevens NLP Trainer

Soms maak je leuke dingen mee en zou je willen dat die momenten voor altijd zouden duren.Veel mensen kennen het gevoel van een leuke vakantie mee maken waarin alles heel ontspannen en relaxt is. Vervolgens kom je terug na je vakantie en na een paar dagen werken is het net alsof je helemaal niet op vakantie bent geweest en voel je de werk druk weer aan alle kanten.

Om te beginnen is het goed om je te realiseren wat er op zo’n moment gebeurt in je brein.

Op het moment dat je weer terug komt op je werk dan zie je jouw vertrouwde werk omgeving weer en deze herinnert je er aan hoe het voelde om zo druk te zijn met werken en wat voor gevoel je daar al weer van kreeg. Binnen de kortste keren heb je dan het gevoel weer terug.

Die leuke vakantie

Hetzelfde kan gebeuren als je bijvoorbeeld een avond met je vakantie vrienden doorbrengt en samen leuke herinneringen ophaalt over vroeger. Terwijl je terugdenkt aan de leuke vakantie herinneringen zie je in gedachte weer voor je hoe je plezier aan het maken was en hoe je ontspannen en relaxt van je vakantie aan het genieten was. Misschien komen zelfs de vakantiefoto’s of verhalen weer boven drijven en voor je het weet ben je in een opperbeste stemming.

Dit zijn twee simpele voorbeelden van hoe je automatische gedurende je dag herinneringen gebruikt om een bepaalde stemming op te roepen. NLP maakt van deze automatische van je brein gebruik door expres leuke herinneringen en momenten zo levendig mogelijk in jezelf op te roepen. Als je hier goed in wordt, wordt je eigenlijk steeds beter in je zelf op commando een goed gevoel bezorgen. Zo kun je steeds makkelijker op basis van leuke herinneringen van vroeger, steeds meer goede gevoelens krijgen in je leven nu. En dat kan goed van pas komen als je terug komt van je volgende vakantie.

Meer informatie over wat NLP met je brein doet? Lees er hier alles over: NLP Practitioner opleiding.

Gratis aanmelden voor NLP artikelen per e-mail

Wil je dit soort NLP artikelen voortaan gratis per e-mail ontvangen? Vul dan hieronder je gegevens in en je ontvangt direct een eerst e-mail.

Over Robin Stevens

Robin Stevens organiseert sinds 2007 NLP opleidingen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling. Hij publiceerde in 2017 de bestseller: De kracht van NLP. Interviews en columns van Robin verschenen onder andere in: LINDA, JM Ouders, TV West, Managementboek en diverse lokale media